Ekipo pozdrav,
Prije par dana javio mi se kolega da ima problem sa računalom koje mu se ne želi upaliti, navecer je računalo uredno ugašeno i ujutro se ne želi upaliti.
Još pitam da nije problem sa strujnim kablom možda se isčupao iz utičnice no sve je bilo uključeno.
Uzimam PC u ruke otvaram i gledam probao sam sve i svašta drugu radnu memoriju, drugo napajanje, drugi procesor, promjenio pastu cooler, sve živo i nema šanse da se upali mrtvo mrtvo.
Vizualno ploća izgleda uredno nigdje nije napuhnut kondenzator ili da je nešto na ploći izgorilo sve ok izgleda. Dolazi kolega gleda i on nije mu jasno isto kao i ja odspaja sata kablove rame vadi van i grafičku van i nekim čudom pc se upali.
Fino vratimo grafu nazad spojimo kablove probam ponovno upali se reko super. Ugasim komp i odnesem ga u sobu dva koraka dalje i spojim na monitor da vidim jel baca sliku kad ono opet ništa. Prčkam po kablovima svemu ovome i ramima i tim sitnicama i nakon 15-20 minuta ponovno uspijemo PC upaliti. Slika uredna sve radi tip top testiram sve sve je ok. Temperatura 32 stupnja sve ok. Ostavim preko noci sve je super. Ujutro ga ugasim i hoću odmah isprobati da vidim jel radi kad ono opet se neće upaliti...
Sad već dva dana se zezam ne znam više sta bih napravio. Probao sam otputiti serafe od matićne mislio sam da koji od njih možda daje kratki spoj ili nešto.
Komp nije nešto posebno gore je Asrock H110M- HDV i proc je intel pentium G4560 sluzi samo za surfanje i nista vise doslovno samo surfanje.
Svaki savijet je dobrodošao
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Probao sam sa drugim napajanjem odmah to je bila prva stvar, no ne pomaže.
Ne znam da li si probao jednu banalnu stvar, preskočiti taster za paljenje i odvijačem prespojiti kontakte za inicijalizaciju paljenja. Ako jesi, vjerojatno je ploča dala svoje.
kreni starom metodom.
izvadi sve van na stol i spoji na maticnu samo ono najosnovnije da bi se upalilo.