Punjac za laptop - popravak

poruka: 8
|
čitano: 16.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Da li je moguce otvoriti punjac, jer nigdje nema nikakvih sarafa? Trazio sam po netu ali nisam nasao nista korisno.

Hp-ov punjac je u pitanju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Punjac za laptop - popravak
Pakle kaže...

Da li je moguce otvoriti punjac, jer nigdje nema nikakvih sarafa? Trazio sam po netu ali nisam nasao nista korisno.

Hp-ov punjac je u pitanju.

ne isplati se...

novi košta oko 250 kuna, a serviser će ti naplatiti isto toliko

14 godina
neaktivan

Ma nije problem kupiti novi, problem je sto nisam siguran da li je samo punjac pokvaren. Drugi problem je sto zivim u malom mjestu gdje nitko nema odgovarajuci punjac, a neda mi se ici 100 kilometara da bi nasao nekoga ko ima punjac. Pa me samo zanima jel se moze otvoriti a da se ne razvali skroz. Jer ako je problem da se zica pokidala ili nesto tako onda mogu i sam to popraviti. Znaci ja bi otvorio a ne serviser.

16 godina
neaktivan
Pakle kaže...

Ma nije problem kupiti novi, problem je sto nisam siguran da li je samo punjac pokvaren. Drugi problem je sto zivim u malom mjestu gdje nitko nema odgovarajuci punjac, a neda mi se ici 100 kilometara da bi nasao nekoga ko ima punjac. Pa me samo zanima jel se moze otvoriti a da se ne razvali skroz. Jer ako je problem da se zica pokidala ili nesto tako onda mogu i sam to popraviti. Znaci ja bi otvorio a ne serviser.

Inaće ja to bavim, a ak nisi siguran da je baš punjač riknuo, onda lijepo uzmeš digi mjerač i mjeriš voltažu na kabelu a pa ako daje voltažu onda je ok, ako ne daje voltažu na kabelu i stime možeš otvorit i mjeriš di ide žice kojim spajaš na laptop a kod elektrike izmjeriš voltažu ako ima voltažu onda je OK, a u kabelu nema napona i u prekidu je i značilo bi samo promjenit kabel tako sam ja popravio od jednog forumaša. Ako otvaraš pomiriš da nije šta smrdjelo. A kod adaptera i između žive provjeri jel ima vod pa ako jedan nema vod a druga ima znači kabel neispravna. Obićno kod kabela zacvika svaki put kad ušteka i išteka pa dolazi do pucanja žice u kabelu.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
14 godina
neaktivan

to sam testirao, onaj kabel sta ide u struju je ok. i kad ga spojim sa punjacem cuje se onaj zvuk kao i svaki put kad se nesto spoji na struju, ono kao da malo zapucketa. E moje misljenje je da su se pokidale zice na izlazu punjaca (one kutije) prema laptopu jer je malo labav kabel a prije nije bio. I sad zelim otvorit onu kutiju a ne znam kako da je otvorim jer nema sarafa a kutija djeluje dosta cvrsto...

17 godina

imas u ispravljacu osigurac, mozda je izgorio

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pakle kaže...

to sam testirao, onaj kabel sta ide u struju je ok. i kad ga spojim sa punjacem cuje se onaj zvuk kao i svaki put kad se nesto spoji na struju, ono kao da malo zapucketa. E moje misljenje je da su se pokidale zice na izlazu punjaca (one kutije) prema laptopu jer je malo labav kabel a prije nije bio. I sad zelim otvorit onu kutiju a ne znam kako da je otvorim jer nema sarafa a kutija djeluje dosta cvrsto...

Ako čuješ da ono pucketa tj kabel neispravna tj vodić u prekidu, jedina šansa je odeš u servis tv, videa i sl i pitaj jel imaju isti takav kabel i oni obično imaju u pričuvi. Ja sam isto nabavio kabel kad sam jednom forumašu složio.

Imam super prijedlog za tebe. Ti sam možeš složit da nemoraš otvarat punjač nego od punjača barem ostavi pola metra i odrezeš, kupiš adapter muški i ženski i ako nabaviš isti takav kabel a kabel mora pasat ulaz u laptop, kod punjača staviš ženski adapter i zalemiš a muški adapter zalemiš ostatke kabel i kad završiš spoji muški i ženski i na kraj adapter kojim spajaš na laptop i sve će bit ok.  A na kraj adaptera može izmjerit voltažu ako daje onda je ok. Jako je važno da paziš na polove + / - .

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
14 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, to cu i napravit prije nego otvorim kutiju, iako mislim da je problem sto se odvojio kabel u kutiji ali eto vidjet cemo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice