Pucketanje na 5.1 zvučnicima

poruka: 15
|
čitano: 4.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobar dan svima.

Imam Genius 5.1 v5050 zvučnike i prilikom gledanja filma mi dolazi do krckanja, pucketanja zvuka i to u scenama na filmu kad je u pitanju neko brujanje pomocu bassa,

duboki ton s bassom. I pucketaje se javlja na prednjim i srednjim zvucnicima samo.

Dialog u filmu i muzika radi bez problema kao i ostalo al et samo taki neki duboki ton malo poremeti stvar.

Slušanje muzike,online muzika i igranje igrica radi savršeno. Nema pucketanja. Samo prilikom filma.

Neznam što se dešava ehehe.

Hvala

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pucketanje na 5.1 zvučnicima
RocknRoller kaže...

Dobar dan svima.

Imam Genius 5.1 v5050 zvučnike i prilikom gledanja filma mi dolazi do krckanja, pucketanja zvuka i to u scenama na filmu kad je u pitanju neko brujanje pomocu bassa,

duboki ton s bassom. I pucketaje se javlja na prednjim i srednjim zvucnicima samo.

Dialog u filmu i muzika radi bez problema kao i ostalo al et samo taki neki duboki ton malo poremeti stvar.

Slušanje muzike,online muzika i igranje igrica radi savršeno. Nema pucketanja. Samo prilikom filma.

Neznam što se dešava ehehe.

Hvala

Pozdrav

Vjerojatno kvar zvučnika. Preko čega gledaš filmove? DVD player, PC ili nešto treće? 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
15 godina
neaktivan

E da zaboravio sam to spomeniti. sorry. Gledam na kompu filmove. I to na KM Playeru. I recimo kad pustim film u GOM playeru, to pucketanje se ne dešava. sad sam baš išao probat da vidim. nisam prije nikad jer inaće koristim samo KM Player.

Dali možda tebam nešto tvikat na playeru? Herze?

14 godina
odjavljen

to je do software-a 

i meni se to jedno vrijeme događalo i onda je prestalo nemam pojma zasto

http://revohd.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Provjeri da se ne radi možda kakav postprocesing, gain boost ili nešto takvo. Pucketa jer ode u clipping, ode u clipping zbog toga što nakon dekodiranja softver radi nekakvo dodatno procesiranje.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako preko PCa gledaš onda je gotovo sigurno problem u tome što player gura duboke tonove i na satelite. Umjesto samo na sub.

Instaliraj program AC3 filter.

Kada instaliraš, u samom playeru podesi opciju da zvuk šalje na taj isti AC3 filter.

A u samom programu pronađi opciju BASS REDIRECTION. Pogledaj sliku.

Na toj opciji stisni na Enable, cutoff frequency stavi na 120 ako već nije u startu. 

I Bass destination stavi na Subwoofer.

Bass Volume nemoj mijenjati. 

Edit: Ovim opijama postižeš to da se svi tonovi koji su ispod 120Hz šalju na Subwoofer. To je ispravan način gledanja filmova.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 11:50 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da da i mislio sam možda da je nešto tako da se zvuk gura više na satelite nego na bass al nisam znao šta bi mogo biti jer sve savršeno grmi i radi odlično u igrama i sa glazbom. Perfekt.

a za film, zvuk u KM playeru mi je duplo bolji nego u GOM-u.

Probat cu to sa ACR filterom naštimat kao u opisu pa javim.

Ljudi hvala hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I naravno gledam samo BluRay MKV formate. ništa Dvd xvid i to.

17 godina

Ako gledaš MKV filmove, većina ih koristi DTS zvuk.

U opcijama programa pod System stavkom pronaći ćeš opciju:

"Use AC3Filter for:"

Tu pogledaj da ti je sve "čekirano". Uključujući i DTS zvuk.

EDIT: Na prvom ekranu pod MAIN pronađi OUTPUT FORMAT!

Tamo obavezno postavi na 5.1 Surround ako nije po defaultu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 12:05 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve sam naštimao i većina postavki je bila kao u opisu osim za Output format. To sam podesio.

E sad....jel ja moram u KM playeru negdje naći taj Ac3 instalirani filter ili? jer sad sam pustio film i opet mi pucketa pri dubokom tonu.

15 godina
neaktivan

Patim se pronaći to u Playeru hjoj užas. znam da je jednostavno al nemogu nadoć sorry.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo sada sam i ja instalirao KM Player da malo pregledam postavke.

Probaj prvo ovo napraviti. 

KM Player ima i u svojim postavkama BASS skretnicu.

Pokreni film u KM Playeru. Idi desnom tipkom na ekran i nađi opciju FILTERS.

Otvoriti će ti se dodatni menu i tamo pronađi KMP Audio Codec.

U tim postavkama dobiti ćeš opcije kao na slici. 

Pod Speakers setting stavi 3/2+SW; 5.1 channels.

A na dnu imaš opciju LFE Redirection.

Tu opciju upali. Low Frequency stavi na 120Hz. 

Gain pusti na (-2,00dB). 

Cut off Low freq. added to LFE from L/R channel pusti ugašeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Izgleda da ćeš sve ovo gore morati zanemariti. {#}

Sada sam probao par filmova na KM Playeru i iako su sve postavke dobro podešene i ja imam to pucketanje. 

Probao sam interni codec od KM Playera i eksterni AC3filter i oba daju to pucketanje. 

Očito je problem u samom programu. OVA TEMA  otkriva da i drugi imaju taj problem sa KM Playerom verzija 1442. 

Moja preporuka je GOM Player. Godinama ga koristim i sve radi apsolutno savršeno.

Ako baš želiš KM Player probaj instalirati neku stariju verziju. Ili čekaj da izađe neki update za postojeću.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 13:14 (Bladepu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sma kod sebe taj problem rijesio sa instalacijom novog k lite codec pack - probaj skinit novi mozda pomogne ako ti neuspije ovo iz prethodnih postova.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probat cu instalirat novi codec K-lite. kolko se sjecam prije mi na KM playeru nije pucketalo. a sad imam verziju 3.3.0.33.

dobar je meni i GOM al mi zvuk ni u pola nije kvalitetan kao na KM-u. neznam.

probat cu naci stariju verziju KM-a pa cu provjerit oce bit pucketanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice