Prvo paljenje nove konfe - overclocking failed

poruka: 27
|
čitano: 6.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi,

Evo nakon savjetovanja s drugim korisnicima u slaganju konfiguracija predlozio sam frendu sljedecu konfu koja je slozena u Futura-It prije 2 dana..
Problem je nastao odma kod prvog paljenja kompa (ne mozemo uci uopce u bios da promijenim boot redosljed) i pojavljuje se ova poruka:

Overclocking failed! Xour system has been restored to default settings. Press F1 to run setup or press F2 to restore to defaults and run setup.

Nakon pritiskanja F1 i F2 uvijek se vraca poruka i ne mozemo mrdnuti nikamo..

Pousao sam izvaditi bateriju iz maticne na 1 minutu i pomicati jackove,ali nista ne pomaze,uvijek ista poruka...
Ram smo takoder preseili iz slota 1 u slot 2, izvadili smo graficku i nista ne pomaze..

Ima li tko ideju sto ne valja? Da li je moguce da je nesto na maticnoj u banani?

GRAFIČKA: XFX HD 7750 1gb 800m PciEx                                                      
PROCESOR: Intel CPU Desktop Celeron G550 (2.6 GHZ, 2MB, 65W, S1155), BOX, Intel HD Graphics
MATIČNA: MSI Main Board Desktop iB75 (Socket 1155)                                        
MEMORIJA: Kingston DDR3, 1333 MHZ, CL9, 4GB                                               
HARD DISC: WD Blue HDD Desktop (3.5", 500gb, 16 MB, SATA III-600)                        
NAPAJANJE: OCZ corextreme 500W,230V                                  
KUCISTE: NaviaTec MID tower ATX Pc case, NO PSU

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 21:43 (Silphy).

0 0 hvala 0
17 godina

jeste probali preko jumpera resetirati CMOS?Nisam siguran,ali mislim da jedna minuta nije dovoljna da se dobije učinak reseta,no nisam siguran 100% (mislim da treba min 5min).

After Effects,Sony Vegas Pro i Cinema 4D tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Prvo paljenje nove konfe - overclocking failed

Yep probali smo i to. Ne sljaka. Uvijek ista poruka... Meni sve nekako smrdi na maticnu ili napajanje? Ali ne sjecam se kad sam u startu dobio pokvarene komponente (pospajo sam vec 7+ kompova i nikad nisam imo ovakav problem)..
Totalno sam demotiviran a frend ce dobit zivcani slom :(

17 godina
neaktivan

Ako se isto događa i s drugim procom onda je ploča.

0 0 hvala 0
14 godina

Zašto se uopće zajebavate s tim? Jesu kupljene komponente ili cijela kutija složena? Ako su kupljene komponente, jesu li oni sastavljali ili ste sami pospajali?

Ako ste sami slagali, reklamiraj matičnu, ako su oni slagali, reklamiraj cijelo kučište i gotovo.

P.S. ako su oni slagali, onda su morali provjeriti radi li računalo ili ne.

0 0 hvala 0
17 godina

Koja je točno matična? Moguće je da traži noviju verziju biosa kako bi podržavala anvedeni procesor i da to pravi problem.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nemam trenutno drugi procesor da isprobam..
Konfa je kod njih slozena,ja sam frendu samo iso windowse slozit ovaj put.

Maticna je ova: MSI Main Board Desktop iB75 (Socket 1155, DDR3, SATA II,SATA III,PS/2,USB2.0,USB3.0,LAN,Audio Line-In,Audio Line-Out,Microphone-In,HDMI,VGA) mATX

Vjerojatno sutra idemo reklamirati,ali reko mozda netko ima kakvo "alternativno" rjesenje :/

17 godina

Ponoviti ću pitanje, koja je matična?

MSI ima više ploča s iB75 čipsetom!

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aha sorry, ovaj model - B75MA-E33

15 godina
neaktivan

Pokušaj otkačiti svu periferiju i DVD drive. Ako ste u mogućnosti spojite monitor preko VGA/HDMI i izvadite grafičku karticu pa startajte računar.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Imao sam slicni problem, preslaba ti je cmos baterija, zamijeni ju i trebalo bi sljakat.
Sogandolma, japrak, Baklava i halva Fildžan, džezva, Cigara i kahva Ne šećeri sitno, Bolja ti je kocka Crk'o svak Ko u bosnu bocka
14 godina
neaktivan

reklamacija, bez ikakvog daljnjeg prckanja.

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probali smo sa vadenjem komponenti i uvijek istu poruku baca.. Ja sam jednostavno osto bez opcija pa je i frend reko da nosi danas na reklamaciju.
Stvarno je moguce ili da je nes na maticnoj otislo ili da ta baterija ne valja,makar mi je to cudno...

Vidjet cemo sta kazu na reklamaciji pa cu tu javit u cemu je bio problem (ako ga nadu uopce).
Hvala na pomoci!

14 godina
neaktivan

Da li su u ducanu prvi put slozili konfu ili ste je vi doma?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ponavljam,oni su prvi put slozili sve...

Sad pazite ovo - dode frend na servis - SVE RADI !!!!!!!!!! Lik mu jos zamijeni bateriju i naplati 60 kuna i veli da je sve oke i pokazu mu jos da su usli u bios i nikom nis jasno sta ne sljaka..
Dode frend doma i sve spoji i opet ISTA PORUKA... Nemre uc u bios i opet mu ne radi... Ja cu poludit hahahahha...

Da li je moguce da ga hebe tipkovnica/struja/stari monitor (crt) ???!
Drugo nista ne moze biti ako kod njih na servisu radi.... U zivotu se nisam susreo s ovako glupim problemom....

14 godina
neaktivan
Silphy kaže...

Ponavljam,oni su prvi put slozili sve...

Sad pazite ovo - dode frend na servis - SVE RADI !!!!!!!!!! Lik mu jos zamijeni bateriju i naplati 60 kuna i veli da je sve oke i pokazu mu jos da su usli u bios i nikom nis jasno sta ne sljaka..
Dode frend doma i sve spoji i opet ISTA PORUKA... Nemre uc u bios i opet mu ne radi... Ja cu poludit hahahahha...

Da li je moguce da ga hebe tipkovnica/struja/stari monitor (crt) ???!
Drugo nista ne moze biti ako kod njih na servisu radi.... U zivotu se nisam susreo s ovako glupim problemom....

Napisao si da je konfiguracija slozena u Futuri IT. To moze znacit i da si tamo samo izabrao komponente jer mi je logicno ako gotova konfiguracija ne radi nema se tu sta prckati, nosis odmah na reklamaciju. Ako je kod njih odmah sve radilo cemu izmjena baterije?

Sto se tice ovoga sto si nabrojao, sve moze biti razlog. Pogotovo ako su tipkovnica/mis spojeni u PS2 a monitor u VGA (sto CRT najvjerojatnije je, znaci problem moze biti i u monitoru ali i u DVI/VGA adapteru). Struju vam je najlakse odmah eliminirati tako da probate kod tebe doma.

13 godina
neaktivan

Ako je problem u monitoru(ako je tu greška),odnesi konfu kod tebe i isprobaj na svom monitoru.Ili je greška u kabelu,pc-monitor.

-probaj bez tipkovnice i miša upaliti comp

-probaj sa svojim pc-monitor kabelom

-kako ste kod tebe digli wndse,ako ne vga,sa hdmi?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 16:00 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Komp sam odfuro i kod sebe sad i spojio sam svoju tastaturu misa i ekran (lcd) i sve sljaka ko urica...
Instaliro sam windowse i sve radi najnormalnije...

E sad kako da znam da li mu je problem u monitoru / tipkovnici ? Jer pretpostavljam da u struji nije (posto po nekoj logici ne bi dobio uopce nikakvu sliku na ekranu s porukom? ili? )

Da njemu je tipkovnica spojena na ps2 i monitor u vga izlaz na grafi a meni je na usb i monitor nije na vga...

Stvarno smijesno :)

14 godina
neaktivan
Silphy kaže...

Komp sam odfuro i kod sebe sad i spojio sam svoju tastaturu misa i ekran (lcd) i sve sljaka ko urica...
Instaliro sam windowse i sve radi najnormalnije...

E sad kako da znam da li mu je problem u monitoru / tipkovnici ? Jer pretpostavljam da u struji nije (posto po nekoj logici ne bi dobio uopce nikakvu sliku na ekranu s porukom? ili? )

Da njemu je tipkovnica spojena na ps2 i monitor u vga izlaz na grafi a meni je na usb i monitor nije na vga...

Stvarno smijesno :)

Boldano - ne mora znaciti. Oscilacije u naponu neke komponente podnose bolje od drugih. Ako je malo losije napajanje oscilacije se prenose u racunalo i eto problema.

Mislim da ta kartica nema VGA izlaz nego je spojena na adapter. Znaci problem moze biti u adapteru, kabelu od monitora ili samom monitoru.

Mis i tipkovnicu bi odmah zamijenio jer putem PS2 porta moze doci do ostecenja maticne a jeftini su pa se ne bi zajebavao. Struju i monitor treba vidjeti sistemom eliminacije. Odnesi svoj monitor, tipkovnicu i mis kod njega i isprobaj. Ako sve radi onda je do monitora a ako ne onda je do struje.

13 godina
neaktivan

Mislim da ta kartica nema VGA izlaz nego je spojena na adapter. Znaci problem moze biti u adapteru, kabelu od monitora ili samom monitoru.

Pa u tome bi i mogao biti problem.Jer on sve govori,samo ne da nema vga(direktno preko kabela u monitor) izlaz,nego vga adapter.

-a mi nek googlamo i googlamo{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 16:19 (lukabo).
12 godina
neaktivan

99% je da se radi o monitoru...

Ako mu ja dam dvi-vga nastavak tako da je vga ustekan u dvi port u grafickoj,mislite da ce onda i kod njega sljakat?

15 godina
neaktivan

AKo bude i dalje problem pokušaj svoj monitor i periferiju dovesti k njemu pa da vidiš dali bu radilo.Imao sam i ja takvih apsurdnih problema.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pokušaj otkačiti svu periferiju i DVD drive. Ako ste u mogućnosti spojite monitor preko VGA/HDMI i izvadite grafičku karticu pa startajte računar.

Šta sam ti rekao?!

12 godina
neaktivan

Kod njega (s njegovim komponentama/periferijom) smo sve zive kombinacije isprobali,pa cak i onu sa solo ustekanim napajanjem i monitorom (preko vga ulaza)..
Nista zivo nije radilo..

Jedino mi preostaje dofurati mu jos vga to dvi nastavak i na taj nacin probati spojiti CRT monitor i graficku. Trenutno frend nema vise love pa mora skupljat sad za neki polovni lcd ekran a do tad mu ova stara krama od CRT-a treba izdrzat na konfi..

Iskreno se nadam da je u tome na kraju problem...

Malo mi je nezgodno vozikati se vamo tamo i nosit 100 stvari simo tamo jer nismo blizu. Vec sam ispalio sigurno 100 kuna na bengu a o vremenu da i ne pricam..I to sve zbog ovako banalne stvari imo oO !

15 godina
neaktivan

Koliko sam mogao vidjeti na brzinu VGA/HDMI izlaz podržava samo integrisanu grafiku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pa sad još samo odfuraj njegov crt,kabel i adapter i isprobajte na tvojoj konfi,jer njegova je konfa sada znači ok(isprobana kod tebe),sad ili je adapter ili monitor,druge nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

yepp hvala na pomoci. Jos cu to isprobat i onda sam gotov :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice