Procesor se pregrijava kad koristim winrar

poruka: 37
|
čitano: 5.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Imam ovaj procesor: amd fx 8350. Kad koristim winrar i to najbolju kompresiju, procesor se zagrije preko 60 stupnjeva celzijusa. Ventilator na procesoru radi kao lud, glasno šumi. Za mjerenje temperature koristim speccy. I matična se zagrijava. Zašto se to dešava i kako da to popravim?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Procesor se pregrijava kad koristim winrar

desava se jer je komprimovanje operacija koja opterecuje procesor. I nema se tu sta popravljati. 60 stepeni je normalna radna temperatura. Mozes pormijenuti pastu i octistiti ventilator i hladnjak ako su prljavi i to je to...

16 godina
60 nije puno, kupi bolji hladnjak ako ti smeta buka

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

WinRar 7-zip WinZip te neki još brojni programi za  kompresiranje datoteka istina je da znaju dobro  opteretit ne sam CPU nego i  cijeli ponekad OS Windows.kako bih se smanjilo ovakve stvari grijanje CPU tokom kopresiranja  itd bitne su dvije stvari barem svake 3 do 4 godine trebalo bih zamjut termalnu pastu na procesoru jer ista sa vremenom zna izgubiti svojstvo odvođenja toplnine sa CPU na hladnjak a druga i najvažnija stvar je imati dosta rama  tokom kompresiranja pojedinih datoteka  na Win 7 win 8.1 Te win 10 preporučuje se imati minimalno od 4 do8 GB ram memorije kako bih OS tokom koprsiranja te izvođenja drugih operacija mogao normalno radit. Za  tvoj uzrok problema vidim ove 2 stvari ili loša  termalna pasta  koju moraš mjenjati ili manjak rama 

Dalibor

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 19:21 (Master Infirmiy).
15 godina
neaktivan

Još Nešto kolega važno nas zanima  metni vamo svuju konfiguraciju  PC  kako bih ti se još točnije i lakše moglo pomoći u rijšavanju tvog problema  pregrijavanje CPU a

10 godina
neaktivan

Moras kupiti winrar i nece se dogadati. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Master Infirmiy kaže...

WinRar 7-zip WinZip te neki još brojni programi za  kompresiranje datoteka istina je da znaju dobro  opteretit ne sam CPU nego i  cijeli ponekad OS Windows.kako bih se smanjilo ovakve stvari grijanje CPU tokom kopresiranja  itd bitne su dvije stvari barem svake 3 do 4 godine trebalo bih zamjut termalnu pastu na procesoru jer ista sa vremenom zna izgubiti svojstvo odvođenja toplnine sa CPU na hladnjak a druga i najvažnija stvar je imati dosta rama  tokom kompresiranja pojedinih datoteka  na Win 7 win 8.1 Te win 10 preporučuje se imati minimalno od 4 do8 GB ram memorije kako bih OS tokom koprsiranja te izvođenja drugih operacija mogao normalno radit. Za  tvoj uzrok problema vidim ove 2 stvari ili loša  termalna pasta  koju moraš mjenjati ili manjak rama 

Dalibor

Znaci, Dalibore - procesor se zagrijava zbog manjka rama? Jel to tvoj konacan odgovor?

Freak Show Inc.
11 godina

...nije mi jasno koliko je tu i kakvih podataka da to traje toliko sekundi da uspije podić temperaturu cpu-a kad se video muzika i slike gotovo ne isplati komprimirat jer su već komprimirani npr u mpg4 , jpg ,mp3 ..... ???

17 godina
odjavljen
AF139 kaže...

...nije mi jasno koliko je tu i kakvih podataka da to traje toliko sekundi da uspije podić temperaturu cpu-a kad se video muzika i slike gotovo ne isplati komprimirat jer su već komprimirani npr u mpg4 , jpg ,mp3 ..... ???

To sto je nesto vec komprimirano ne znaci da arhiver nece pokusati komprimirati. Npr, kad radim backup svojih virtualki uglavnom ih komprimiram sa 7zip. To traje oko sat i nesto po virtualki sa defaultnim stupnjem kompresije. Procesor je na 100% cijelo vrijeme. Normalno je da se zagrije...

Freak Show Inc.
9 godina
odjavljen
Friday kaže...
Master Infirmiy kaže...

Dalibor

Znaci, Dalibore - procesor se zagrijava zbog manjka rama? Jel to tvoj konacan odgovor?

Bas se spremao ukucati hrpu upitnika ali preteknu me ;)

Nekad me strah da ce neko stvarno i poslusati ove "savjete" ;)

17 godina
odjavljen

Zapravo bi u slucaju manjka rama procesor bio hladniji, ali tko ce se zamarati detaljima 

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ma taj ram uvijek zajebava ;) Te ga malo te se lako popuni... JA bi to ukinuo ionako nikakve koristi od njega ;)

11 godina
neaktivan

4 Gb rama, 500 GB hdd, maticna asus, ne mogu se sjetiti koja, graficka i zvucna integrisane.

11 godina
neaktivan

Sad se pregrijava i kad koristim fl studio 12 a u control panelu u power options podesim balanced. Ne pregrijava se samo na power saver.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam Reko odgovor 100% ali da stvar može manjak rama Loša Pasta na CPU  opteretit procesor mislim da sam u pravu barem ovog dijela da je pasta na  CPU i hladnjaku dotrajala i da bih ju trebalo zamjenit novom   glede tih temperatura  pa onda opet sve  izmjerit nakon zamjene paste  koliko su mu temperature

15 godina
neaktivan

Moj Savjet probaj ipak zamjenit Termalnu pastu  pa  onda sve nam javit 99% sam siguran da je sad jedini uzrok loša termalna pasta

Dalibor

15 godina
@MasterInfirmiy jel' ti istodobno pišeš na forum i štemaš na Hiltiju? Jedino to može objasniti ovaj način pisanja...

I manjak RAM-a ne može uzrokovati grijanje procesora, ako imaš premalo RAM-a - procesor ima manje mjesta za pohranjivanje podataka koje obrađuje i koji su mu nužni za rad = ne radi punim kapacitetom = grije se manje.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
15 godina
neaktivan

Ok  Neka  Proba sa termalnom pastom Zamjena  Nikako se nebih CPU prijeći ni 50-C ak je termalna pasta u redu a čovjek kaže  da temp idu i prek 60C malo je to čudno.

15 godina
Čovječe ljeto je, još ako je neko noname kućište bez nekog smislenijeg protoka zraka normalno je da se grije. A i 60 stupnjeva nije nikako "pregrijavanje" u full loadu procesora.

Naravno, pravilna zamjena paste i čišćenje ventilatora nikad nije naodmet.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
neaktivan
mjau_mjau kaže...

Imam ovaj procesor: amd fx 8350. Kad koristim winrar i to najbolju kompresiju, procesor se zagrije preko 60 stupnjeva celzijusa. Ventilator na procesoru radi kao lud, glasno šumi. Za mjerenje temperature koristim speccy. I matična se zagrijava. Zašto se to dešava i kako da to popravim?

ne čitaš napisano mikroslovima u EULA: proizvođač ne odgovara za pregrijavanje u slučajevima:

- rada procesora

- globalnog zatopljenja

- manjka ram-a, matičnih ploča, diskovlja, kabela, bla

- nepovoljnih biometeoroloških prigodbi

- neodgojenog kućnog ljubitelja i

- cijene brent nafte na spot-tržištu.

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
14 godina
neaktivan

Ja imam čudan problemčić. Kada u Control Panelu bude Balanced po zadanim postavkama, temperatura pri radu ide do 72°C. Kad postavim ograničenje da se koristi max. 99% CPU-a ili kad postavim max. frekvenciju rada na 1989 MHz u Power options, najveća temperatura je 60°C i to baš kad jako preopteretim laptop. 

Znači kad je clock na zadanim postavkams tj. 2,4 GHz temperatura ide i preko 60°C dok surfam Chrome-om, a kad clock postavim na 1,98 GHz, temp. ne ide preko 52°C pri surfanju. Jel to normalno za AMD ili?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

normalno je za svaki procesor... manja frekvencija - manje grijanje. jos spustis napon - jos manje grijanje. 

9 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Ja imam čudan problemčić. Kada u Control Panelu bude Balanced po zadanim postavkama, temperatura pri radu ide do 72°C. Kad postavim ograničenje da se koristi max. 99% CPU-a ili kad postavim max. frekvenciju rada na 1989 MHz u Power options, najveća temperatura je 60°C i to baš kad jako preopteretim laptop. 

Znači kad je clock na zadanim postavkams tj. 2,4 GHz temperatura ide i preko 60°C dok surfam Chrome-om, a kad clock postavim na 1,98 GHz, temp. ne ide preko 52°C pri surfanju. Jel to normalno za AMD ili?

wifi kaže...

normalno je za svaki procesor... manja frekvencija - manje grijanje. jos spustis napon - jos manje grijanje. 

Ali zasto bi to uopste bio problem? Ljudi se zamaraju nebitnim detaljima.... DOk radi ne diraj....

17 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ali zasto bi to uopste bio problem? Ljudi se zamaraju nebitnim detaljima.... DOk radi ne diraj....

pa ko kaze da je problem? dok je bili dim na svom mistu (u komponenti), problema nema... a bilog dima nema tamo jos nakon amd-ovih athlona i durona. 

9 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

wifi kaže...
Torent kaže...

pa ko kaze da je problem? dok je bili dim na svom mistu (u komponenti), problema nema... a bilog dima nema tamo jos nakon amd-ovih athlona i durona. 

On kaze da je problem iako nije ;) O yessss. prdnuo mi duron (ili je to bio athlon XP) 2500+ kao da ga nikad nije bilo ;) (nije bio hladnjak nalegao dobro....)

17 godina
neaktivan
Torent kaže...

On kaze da je problem iako nije ;) O yessss. prdnuo mi duron (ili je to bio athlon XP) 2500+ kao da ga nikad nije bilo ;) (nije bio hladnjak nalegao dobro....)

ah, da... no problem :)

ta divna vrimena kad se procesor otkljucava grafitnom olovkom  a pravi hladnjak bia velik poput onog s yuga45

9 godina
mjau_mjau kaže...

Sad se pregrijava i kad koristim fl studio 12 a u control panelu u power options podesim balanced. Ne pregrijava se samo na power saver.

U Fl studiu kod rendera? To je isto normalno.

Jel tebe smeta temperatura ili zujanje hladnjaka? Imao sam FX 6300 i onaj hladnjak koji dođe s njim je sranje, jedino je radilo tiho po zimi na -20..

11 godina
neaktivan

Nije kod renderea, vec kad stisnem space, ili play. Znaci kad slusam ono sto pravim. Koristim u jednom projektu harmor, sytrus i ni kontakt. Pregrijava se kao lud.

11 godina
neaktivan

Za 2 dana nosim kompjuter na servis da mi promijene termalnu i vide sta bi jos mogao biti uzrok pregrijavnju. Ako bude problema, opet cu pitati ovde.

0 0 hvala 0
16 godina
mjau_mjau kaže...

Nije kod renderea, vec kad stisnem space, ili play. Znaci kad slusam ono sto pravim. Koristim u jednom projektu harmor, sytrus i ni kontakt. Pregrijava se kao lud.

Ako je vent preglasan, ne znači da se pregrijava

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice