Pozdrav ekipa,
Ovaj mjesec sve me krenulo od reda pa i komp.
Stari komp počeo rikavat (matična) pa reko ajde da kupim tih par novih komponenti pa sam opet koju god miran.
I tako na prvi kiosk, BUG u ruke, kad gle ono taman test procesora.
Odaberem AMD FX-4100, natična gigabyte GA-990XA-UD3 te Corsair vengeance low profile DDR3 2x4GB, 1600Mhz.
Sve to lijepo složim, radi ko beba 1 dan, drugi dan zove žena da se komp neće upalit.
Dojdem doma, kad ono čudo, sve svjetli unutra, no nema slike na ekranu.
Trk do frenda po drugu grafiku da to prvo isprobam jer mi je logično da ako nema slike onda je grafika riknula (geForce GTS250).
Druga grafika unutra, opet ništa ne radi.
Sve rastavim, dobro provjerim sve kablove, da nešto nije oštećeno po komponentama, sve 5, palim komp opet ništa, nema slike, probam par puta, i nakon negdje 5 restarta nešto se zdimi na matičnoj između proca i back panela (mali čipovi) na kojima je pasivni hladnjak.
Reko super, nedjelja, protis ne radi gdje sam sve kupio..
ŠTa sad može bit problem?
Zovem frenda strujića da dođe pogledat i testirat napajanje, uredno se starta, voltaže bez opterećenja sve ok, probam ram i grafiku na drugom kompu sve radi bez greške.
Ok, ponedjeljak ujutro furam napajanje, matičnu i proc na garanciju, nakon par dana stiže sve novo. Sve lijepo posložim i reko mukama je valjda kraj.
Sada su sve komponente nove i nadam se ispravne i MORA sve radit, ionako se ne igram previše, već pc koristim za surfanje, office itd.
I tako komp radi tjedan dana ravno, do jučer, radi cijeli da ko i obično, i samo jednom se ugase ekrani, mislio prvo da je već prošlo tih 15-ak min kak je narihtano u pm-u da se gase, no jok, komp ne reagira na miš i tastaturu, ne pale se ekrani.
Restartam komp, kad ono ništa?????
Pa tko je tu lud, kakvu to škart robu rade?
Šta da radim više, mislim odnijet ću sutra odmah ujutro procesor na garanciju, jer ni sa drugom grafikom mi ne radi komp, a ne vjerujem da je matična opet riknula, jer kad ga upalim, sve radi unutra, hardovi se vrte, svi hladnjaci (a u big toweru ih imam 7), napajanje je Corsair TX 650 (žuta slova, mislim da je tx).
Neznam više šta me može zahe..avati.
Ljudi pomagajte.
Hvala