Problemi sa spajanjem hard diska preko usb

poruka: 6
|
čitano: 1.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nabavio sam IDE hard disk (ne pitajte zasto) i adapter ide-usb da ga mogu spojiti na laptop. Laptop ga incijalno nije prepoznao nego sam morao otici u disk management i "inicijalizirati" ga i zatim ga formatirati. Problem je u tome sto ovaj proces moram prolaziti svaki put kada spojim hdd, a time i gubim sve podatke koje sam do tada stavio na hdd. Ima li netko ideju zasto?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 18:40 (marky55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

zašto si kupio ide hdd

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 20:44 (martinocko9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problemi sa spajanjem hard diska preko usb
martinocko9 kaže...

koji model ja tvrtka zašto nisi kupio samo wd passport  imaš 1 tb i 2 tp a tvoj valjda ima 100 gb (tolko imaju noviji usbi) a kako taj hdd nosiš jer je divovski

Martino,koji je tvoj problem da prevodiš preko google prevoditelja i to toliko loše,da boli glava citajuci tvoje postove?

Kolega sa problemom:

Win+R i ukucaj cmd

U cmdu ukucaj diskpart stisni enter

automount enable

i trebalo bi sljakati!

Zasto si kupio IDE HDD?

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina
neaktivan

Seagate Barracuda 7200.9 (160GB)

Treba mi IDE hard drive jer ga imam namjeru spojit na Playstation 2, i sad ga pokusavam formatirati i prebaciti par igara na njega. No problem je u tome sto mi program pomocu kojega trebam formatirati (WinHIIP) da bi ga PS2 mogao prepoznati javlja error dok pokusava formatirati disk. Nasao sam na internetu da je rjesenje za to prvo ga inicijalizirati i formatirati pomocu disk managera, no to mi ne pomaze. A ovu anomaliju o kojoj sam pricao u postu sam primjetio kada sam pokusao restartati laptop da vidim da li to rjesava problem (nije ga rijesilo, ocito). Zato sam pretpostavio da nesto ne valja s mojim procesom spajanja ili cega vec. Windows ga formatira bez ikakvih problema i mogu normalno kopirati sve na njega, sve dok ga ne odspojim i natrag spojim ili restartam laptop, onda opet moram ispocetka inicijalizirati i formatirati.

Ne znam je li bitno, ali hdd ima jumper postavljen na master mode (tako pise na uputama za adapter).

Adapter je inace dosao s cd-om za instalaciju drivera na Win98. Ne znam ima li utjecaja to sto je adapter stariji od mene vjerojatno :D.

EDIT: Hvala puno, automount enable worked like a charm! Sad jos samo da desifriram problem sa WinHIIP-om...

EDIT2: Uspio sam rijesiti i problem sa WinHIIP-om, ako ikoga zanima :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 21:18 (marky55).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
marky55 kaže...

EDIT: Hvala puno, automount enable worked like a charm! Sad jos samo da desifriram problem sa WinHIIP-om...

EDIT2: Uspio sam rijesiti i problem sa WinHIIP-om, ako ikoga zanima :D

Ma neka si ti rijesio problem,to je bitno!

Iako uopce ne kontam sta je to WinHIIP,bilo bi lipo da napises kako si rijesio problem,znas,ljudi Googlaju,pa mozda nekada nekome pomogne!

Živio!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina
neaktivan

Nadam se da nije kasno iako je proslo vec mjesec dana. 

WinHIIP je softver koji omogucava formatiranje hdd-a specificno za spajanje na Playstation 2. Uz pomoc njega mogu se instalirati igrice i sl. Problem je rijesilo pokretanje kao administrator, to je sve.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice