Problemi s paljenjem i gašenjem kompa

poruka: 5
|
čitano: 941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Nedavno sam zamjenio napajanje koje je bučilo sa LC POWER Office Series LC420-12 (350W) i od tada nailazim na probleme pri paljenju kompa kada je napajanje ili ištekano iz struje ili ugašeno na svojoj sklopkici. Prvi put sam to primjetio pri nestanku struje, a kasnije se to nastavilo kada mi npr. komp zašteka pa sam ga primoram ugasiti na taj način. Uz to, u zadnjih nekoliko dana, pc mi se ne želi ugasiti ili otići na spavanje. Prilikom pokušaja sleep moda, odmah se u istom trenutku ponovno pali, a što se tiče shutdowna, nekad se ugasi pa ponovno upali, a u zadnjih par pokušaja čujem zvuk gašenja nečega u kućištu, ali napajanje i ostatak dalje radi i nakon 5,6 minuta čekanja na screenu shutdown sam opet morao biti primoran ugasiti ga na sklopkici. Proces paljenja kompa (samo nakon tako nekakvog prisilnog shutdowna putem kabla ili sklopke) izgleda tako da malo malo isprobavam sklopkicu OFF/ON i onda nakon jedne od tih izmjena će upaliti. U nekim pokušajima vidi se malo svjetla na gumbu za paljenje i pusti neki zvuk i ne pokrene se, a kada se zapravo upali isto tako dođe do svjetla i zvuka,zatim zatišje nekoliko sekundi i onda kreće napajanje. Što se tiče softverskog dijela pokušao sam mijenjati dosta settingsa vezano uz mogućnosti buđenja kompa iz sna i sl., no ništa nije urodilo plodom.

Možda se napajanje nameče kao glavni culprit, ali možda je nešto i sa strujom? Naime, dok sam pokušavao isključivati i uključivati kabel napajanje u različite sockete u produžnom, zapravo sam radio to s krivim kablom jer sam to zamjenio s kablom od monitora, a to nisam primjetio jer sam gledao u onu narančastu boju standbya od monitora koja se nije gasila nakon što sam ga (slučajno umjesto napajanja) ištekao iz struje. To mi se činilo abnormalno, ne bi li se bilo kakvo svjetlo trebalo ugasiti prilikom isključivanja kabla monitora iz struje?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problemi s paljenjem i gašenjem kompa

Citajuci tvoj post,vjeruj mi,zabolila me je glava!

Ti si tu "nadrobio" svega i svacega,ali probati cemo nesta sklepati.

-Ako si probleme dobio nakon promjene napajanja,onda logika nalaze da je ono krivac za tvoje probleme!

-Moras shvatiti da kompjuter nije zivo bice i ne mozes za njega reci da on ne želi se ugasiti-on se ne moze ugasiti,jer ga nesto hebe!

-Zasto ti se komp freeza?

-Zasto radi restart umjesto shut downa?

Da sada tu ne patiš i nas i sebe,jesi li razmisljao o tome da dignes nove Windowse?Cisto zato da eliminiras softwareski dio.

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
10 godina
neaktivan

U safe modeu sam uspio ugasit komp jednom ili dvaput otkako su ti problemi počeli, a nakon toga se nije mogao ugasiti, kao što sam napisao gore, čuo sam zvuk gašenja nečega u kućištu, ali je komp i dalje bio u pogonu i stajao je shutdown na displayu dok ga nisam ugasio na sklopku. Tako da sumnjam da je do softvera, mogu naravno probati sa reinstalacijom windowsa, ali koliko je moje znanje safe mode bi eliminirao nekakvu softversku zapreku, zar ne?

11 godina
neaktivan

Ne bi me cudilo da je problem u prekidacu na napajanju ON/OFF, ako uzmemo u obzir koliko si puta gasio i ukljucivao komp na taj nacin... 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sad sam cackao po windows update historyu i naisao na neki update od prije par dana kada su problemi otprilike poceli, obrisao sam ga i sada se pc ne budi odmah nakon odlaska u sleep mode, ali ga ipak nesto probudi par minuta nakon.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice