Nedavno sam zamjenio napajanje koje je bučilo sa LC POWER Office Series LC420-12 (350W) i od tada nailazim na probleme pri paljenju kompa kada je napajanje ili ištekano iz struje ili ugašeno na svojoj sklopkici. Prvi put sam to primjetio pri nestanku struje, a kasnije se to nastavilo kada mi npr. komp zašteka pa sam ga primoram ugasiti na taj način. Uz to, u zadnjih nekoliko dana, pc mi se ne želi ugasiti ili otići na spavanje. Prilikom pokušaja sleep moda, odmah se u istom trenutku ponovno pali, a što se tiče shutdowna, nekad se ugasi pa ponovno upali, a u zadnjih par pokušaja čujem zvuk gašenja nečega u kućištu, ali napajanje i ostatak dalje radi i nakon 5,6 minuta čekanja na screenu shutdown sam opet morao biti primoran ugasiti ga na sklopkici. Proces paljenja kompa (samo nakon tako nekakvog prisilnog shutdowna putem kabla ili sklopke) izgleda tako da malo malo isprobavam sklopkicu OFF/ON i onda nakon jedne od tih izmjena će upaliti. U nekim pokušajima vidi se malo svjetla na gumbu za paljenje i pusti neki zvuk i ne pokrene se, a kada se zapravo upali isto tako dođe do svjetla i zvuka,zatim zatišje nekoliko sekundi i onda kreće napajanje. Što se tiče softverskog dijela pokušao sam mijenjati dosta settingsa vezano uz mogućnosti buđenja kompa iz sna i sl., no ništa nije urodilo plodom.
Možda se napajanje nameče kao glavni culprit, ali možda je nešto i sa strujom? Naime, dok sam pokušavao isključivati i uključivati kabel napajanje u različite sockete u produžnom, zapravo sam radio to s krivim kablom jer sam to zamjenio s kablom od monitora, a to nisam primjetio jer sam gledao u onu narančastu boju standbya od monitora koja se nije gasila nakon što sam ga (slučajno umjesto napajanja) ištekao iz struje. To mi se činilo abnormalno, ne bi li se bilo kakvo svjetlo trebalo ugasiti prilikom isključivanja kabla monitora iz struje?