Pozdrav, danas sam ubacio dvije nove pločice ram memorije i svaki put kad mi se komp upali radi normalno možda minutu i samo se zamrzne i tako stalno, probao sam resetirati bios ali nije pomoglo.
Problemi s novom memorijom
- poruka: 28
- |
- čitano: 2.030
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav, danas sam ubacio dvije nove pločice ram memorije i svaki put kad mi se komp upali radi normalno možda minutu i samo se zamrzne i tako stalno, probao sam resetirati bios ali nije pomoglo.
Dali su pločice istoga proizvođača? Dali rade na istoj frenkfenciji? Dali si probao MemTest da vidiš šta kaže?
Pločice su potpuno iste, a što se tiče memtesta pisalo je da su testirane pa nisam pokušavao ali evo sad ću probat pa javim.
Evo memtest je završen i sve je dobro prošlo.
Jedan "đir" nije dovoljan. Ostavi par sati neka rade...
Mogu, još nesta probat jer neda mi se cekat par sati
Mogu, još nesta probat jer neda mi se cekat par sati
Kupi novu memoriju, to ti je brže!
MemTest sam ja znao puštati po par sati da se vrti, jer ne mora uvijek na početku baciti grešku. U kojem procesu se točno računalo smrzne? Dali sa starom memorijom sve radi kako treba?
MemTest sam ja znao puštati po par sati da se vrti, jer ne mora uvijek na početku baciti grešku. U kojem procesu se točno računalo smrzne? Dali sa starom memorijom sve radi kako treba?
komp se upali i radi normalno minutu i onda se samo zamrzne, a sa starom memorijom radi normalno
komp se upali i radi normalno minutu i onda se samo zamrzne, a sa starom memorijom radi normalno
Dali je jedna pločica memorija ili dvije?
Dali je jedna pločica memorija ili dvije?
Dvije ali probao sam i sa samo jednom i i dalje ista stvar
Znači čim je nova pločica u igri - kolaps?
Znači čim je nova pločica u igri - kolaps?
da
Preostajte ti jednio da pustiš memtest da ih "siluje", ako ne nađe greške onda je možda do RAM-a, možda do utora na matičnoj ploči, od koje firme su RAM-i?
Preostajte ti jednio da pustiš memtest da ih "siluje", ako ne nađe greške onda je možda do RAM-a, možda do utora na matičnoj ploči, od koje firme su RAM-i?
do utora nije kad stare pločice rade, neznam od koje su firme to sam naručio s ebaya piše na njima samo ddr800 2 GB, ali nesta sam mrdo po biosu i sad radi već pola sata bez problema
Uvijek ti preostaje malo otpustiti latencije i podići napon za 0.1 V
onda je očito do "nove" memorije? :)
ne mora biti da nije ispravna... možda nije kompatibilna sa tvojom pločom?
ili je to možda neka kombinacija 2x4gb
- do sada nebrojeno puta mijenjao i testirao, u 40% slučajeva je problem radila memorija koja nije na qvl popisu
napiši točnije koju ploču imaš, koja je to memorija, koje napajanje...
možda i igranje u biosu pomogne...
i inaće memtest moraš odraditi duže, da prođe kroz više procesa i testova!
edit ~u međuvremenu si napisao da si uspio... tako da zanemari post! ;D
Normalno je radio dok je igrica bila pokrenuta ali čim izađem iz igre odma se zamrzne i opet ista stvar
Normalno je radio dok je igrica bila pokrenuta ali čim izađem iz igre odma se zamrzne i opet ista stvar
Moguće i da su ti winsi opalili. Događalo se već sa istim simptomima.
Moguće i da su ti winsi opalili. Događalo se već sa istim simptomima.
probat ću novi sistem stavit pa javim rezultate
probat ću novi sistem stavit pa javim rezultate
Vidi prije toga jel ti sata kabel u dobrom stanju. Probaj staviti drugi ako imaš. To je jedna od najbolnijih škola koje sam prošao...
- Probao sam novi sistem stavit Ali neće ne pokrenuti instalaciju isto se zamrzne
Također sam primjetio da u safe modeu radi normalno
Ne bi se čudio da je problem u toj kineskoj no-name memoriji s ebay-a...
Poznate su po stvaranju problema...
Također sam primjetio da je jedan kondenzator na matičnoj napuhan možda to radi probleme?
Pusti memtest 4+ sati sa tom "sumnjivom" pločicom u jednom, pa u drugom utoru.
Evo slika pločica, matična je ECS NFORCE4M-A V3.0 a napajanje je Ms 300w
"Warrantity void removed" !?