ne,nemam usb tipkovnicu
miš je usb,ali tipkovnica ima onaj stari kabel (konektor ljubičaste boje) :D
ne,nemam usb tipkovnicu
miš je usb,ali tipkovnica ima onaj stari kabel (konektor ljubičaste boje) :D
khm
ištekala sam tipkovnicu, restartala komp
i sad je opet dugi beep
pa ja ću se ubitttt
izvadila sam onu baterijicu i opet umetnula i opet se čuje faking BEEEEP
razbit ću ga!!!
Jesil zamijenila kablove? od hard diska i dvd-a...
ne....imam dvd pržilicu, cd pržilicu....koji kabel da zamjenim od tih 2?
potpisujem tonijevo
svejedno, uzmi od cd-e pržilice, onaj široki kabal bude uštekan u sredini!!!!
evo,taj kabel sa cd-a sam uštekala u hdd. i on i dalje beepa.
djevojko, ovakk po mojim iskustvima (a ima ih) kopanja po svakojakim hardwerima biipanje se javlja u 99,9% slučajeva ako neka komponenta nije dobro spojena, ili je riknula.
ajmo bit optimisti pa pretpostavit da samo nesto prijeci konekciju:
isto tak ak je kak ti kazes da 100 godina nisi otvarala kuciste moguce da se napravilo prašine na konektorima pa nešto šteka. recimo da modem i mrežnu karticu možeš odmah zanemariti ali provjeri grafičku (najveća). Nadam se da inače znaš kak izgledaju te komponente... kartice popikane po matičnoj. Meni iskreno smrdi bas na graficku. probaj je odsefafit pa uzet vlaznu maramicu i skroz je ocistit. nakon toga je pazljivo utakni pa pokusaj ponovno.
ako imas graficku karticu integriranu na maticnoj ploci (to ces prepoznat po jos jednom utoru za monitor sa straznje strane kucista) onda skroz makni ovu "karticastu" a monitor zastekaj u tu na mainbordu. upali komp pa pogle jel ce biipat. ako ne, promjeni u biosu postavku da koristi graficku od mainborda i pokusaj uc u windowse. trebalo bi ici. nakon toga napravi shut down i opet stavi ociscenu graficku koju ces dobro upiknuti i zasarafiti.
kad smo kod vlaznih maramica, mozda bi htjela i proci po ram karticama\karticom s jednom..
ima li sta senzualnije od zene koja kopa po kucistu?
ILI JEDNOSTAVNO AKO IMAS KOMPRESOR ISPUŠI VENTOVE OD GRAFIČKE PA NADALJE
evo,izvadila sam grafičku sa šarafcigerom xD
sad ju idem malo pročistit
evo,sad sve radi...ta vražja prašina, ko bi reko da može tolko štete napravit i meni pojest živaca i vama slobodnog vremena!!!
ljudi,puno vam hvala na svim savjetima, cijenim to!
p.s.
posebna zahvala mom striki koji ima komp u malom prstu.
pozdrav, evo ovako rastavio sam komp,i opet sastavio, ali dogodio se problem :S, kad upalim komp nece ici dalje od safe moda, dođem do toga da odabere safe mod i to i sto god ja pritisnuo opet se restart...i pojavljuje se ovo"primary ide channel no 80 conductor cable installed"
evo i slika : http://img269.imageshack.us/img269/5647/fotografija0302.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/3064/fotografija0304.jpg
...molim vas da mi pomognete oko toga, svaki savjet dobro dođe, hvala
Najvjerojatnije nisi spojio kabele kak spada,ako jesi zamjeni master i slave i vidi na jumperima kako ti je postavljeno,stavi na CS(cable select)
ajde pls ako mozes staviti neki tutorial ili slike, ne razumijem se bas u to :S, pls, hvala
dakle htio sam čisto vidjeti šta mi je sa starim kompovima(tri ih imam stara) i da vidim da se može iskoristiti
a sada ću nabrajati u kojem je kompu šta problem
1.se gasi nakon 5 sekundi
2.se gasio ali sam izvadio procesor, pa vratio i sada se ne gasi ali nema slike, ali nečuje se ni onaj zvuk kod paljenja da prihvača grafičku
3.i u trećem kompu je problem što sam izvadio žice na matičnoj koje se povezuje sa paljenjem kompa,restartom i slično, te sada neznam kako su išle
hvala unaprijed
Provjeri poziciju jumpera na hard-ovima(ako ih imas vise)
Idi u BIOS i probaj staviti na enable smart drive capability i stavi sve svoje hardove na auto detect!
Javi!
-pogrešan ili loš (P)ATA kabel, mora biti 80žični. 40 je za starije HDDove ili CD. (jednak konektor 40pinski).
Potreban je za brzine iznad ATA33 (100). Ako nemaš odgovarajući kabel, ručno podesi na niži standard ili ignoriraj grešku s f1... ne smeta jer automatika to mijenja. Ipak, u radu može biti nestabilnosti-grešaka jedankih kao kod pregrijavanja ili lošeg kaba..
-nabavi odgovarajući kabel. (vjerojatno 10kn ili prekopaj kutije s komponentama, obično ih svaki kompjuteraš ima viška..).
Press F1 to continue, DEL to enter SETUP
kad vam se ovo pokaže stsnitie F1 da zaobiđete problem inače
to se uglavnom pokaže kad vam cmos baterija rikne