Problemi HD7950

poruka: 14
|
čitano: 1.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problemi HD7950

Pozdrav svima.

Imam problem s AMD HD7950. Naime, imam 2 monitora i na jednom mi titra slika, a na drugom mi je slika uredu.

Nekada to titranje se javi prilikom boota samo na jednom monitoru, nekad nakon 15-30 min igre.

Pokušao sam: novi DVI kabel, najnoviji driveri, sada pokušavam sa starijima iz 2015 negdje (IN PROGRESS iako mi cudno ovo titranje vec od samog boota)

Ima netko neku ideju kako "debugirati" ovaj problem. Znaci titranje mi se javi samo na vecem monitoru rez 2560x1400 (not sure) dok mi drugi 1920x1080 radi uredno. Krepava mi veci monitor ?

Hvala svima

EDIT: uspio sam uploadati neki video https://sendvid.com/oeatyesi

EDIT2: probao okrenuti portove / utore kako su prikopcani monitori, i dalje titra

EDIT3: isprobani starijij neki driveri, isto titra i dalje still looking for solutions :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 23:09 (ContoNick).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problemi HD7950

Jesi probao zamjeniti pozicije kako su kabeli ukopčani na grafi?

13 godina
Problemi HD7950

@Remzi

hvala na odgovoru, dobra ideja, upravo sam probao, ali sve isto titra ovaj s vecom rezom 30incha (2560x1600) monitor. 24 inch (1920 x 1080) je ok slika.

0 0 hvala 0
14 godina

A samo sa tim monitorom koji titra da je uključen pa da sve ide preko njega?

13 godina
Problemi HD7950

@Remzi

kad spojim samo 30incha (2560x1600) monitor na oba utora titra :S

0 0 hvala 0
14 godina

Još jedino mi pada na pamet isprobati na drugoj konfiguraciji pa da se potpuno uvjeriš crkava ili ne.

16 godina
Problemi HD7950

Slican problem sam imao prije 6-7 godina sa jednim Asus monitorom. Primijetio sam da se dešavalo kada je toplije, privremeno sam bio stavio veliki sobni ventilator da puše direktno prema njemu i onda bi radio ok. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problemi HD7950

@dzan thx na odgovoru, da dobra ideja. Ima i smisla, kada upalim PC (orvi puta u danu), monitor je hladan i to se počne dešavat (titranje slike na ekranu) nakon tako 30 min igre. Baš ću danas pokušat nekako hladit monitor :)

Javim zaključak / rezultate

Anyway hvala dobra ideja što gledat dalje ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 13:37 (ContoNick).

0 0 hvala 0
17 godina
Problemi HD7950

Kakvo ti je pozadinsko osvetljenje na tom monitoru? Ako je CCFL (nije LED), to se ponekad dešava na starijim uređajima (dok za LED mislim da ne boluju od tih stvari). Mada, pošto je noviji, onda ko zna. :(

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problemi HD7950

@Ivan(4) e sad mene puno pitaš, radi se Samsung 305T plus monitoru, ne mogu izgooglat točno podatak, izgleda da (prema ovom yt videu

) na ploči postoje neki kondenzatori koji se griju i trebalo bi ih zamijenit (ako sam dobro polovio sve to) ili postavit neki ventilator pa da vidim kako će to hladit ...

baš gledam na ebay-u postoje kitovi za to Samsung 305T TV/LCD Monitor CAPACITOR Repair Kit w/ Solder Iron hahaha strašno :D izgleda kao common problem s tim monitorima -.-'

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 16:56 (ContoNick).

0 0 hvala 0
13 godina
Problemi HD7950

Odvrti Furmark nekih pola sata cisto da eliminises da nije problem hardverske prirode kod grafe 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problemi HD7950

@chaselol koje točno parametre unutar furmark-a pratim ? Igrao sam igre na 24inch monitoru i radi mi ok 2 sata u komadu, na ovom 30 incha baca crte nakon 30 min (iako mi jučer sam upalio) odmah od boota baca crte i titra slika

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 16:48 (ContoNick).

0 0 hvala 0
13 godina
ContoNick kaže...

@chaselol koje točno parametre unutar furmark-a pratim ? Igrao sam igre na 24inch monitoru i radi mi ok 2 sata u komadu, na ovom 30 incha baca crte nakon 30 min (iako mi jučer sam upalio) odmah od boota baca crte i titra slika

U principu ako si recimo puno clockao grafu i pokrenes furmark i ne pocne izbacivati artefakte, ili ako bas nisi nista dirao i to izbacuje znaci da je do graficke kartice, to bi trebalo odmah nakon nekog vremena da izbaci kad se malo zagrije. A kod tebe je slucaj sa monitorom izgleda, grafa mi se cini ispravna.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Problemi HD7950

@chaselol

nisam nikad clokao grafu, ok kuzim opteretim grafu pa baca afekte, tako je bilo prije, sada mi baca crte i titra slika od pocetka od boot cold start. Da i meni se grafa cini ispravna, prikopcao sam monitor na drugi PC, isto problemi i na drugom PC-u.

Ništa monitor je za sada kod frenda koji "struju ima u malom prstu" da ispita sve elemente pa updateam kad saznam što je bilo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice