Problem s zvukom, tj. zvuka nema!

poruka: 28
|
čitano: 10.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,
imam problem sa zvukom pa molim za pomoc.

Malo tehničkih detalja o stolnom računalu:

procesor: DualCore Intel Pentium E2200, 2200 MHz (11 x 200)

na matičnoj ploči:Asus P5K-VM  (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)

grafička kartica: ATI Radeon HD 3800 Series  (512 MB)

zvucna kartica:

ATI Radeon HDMI @ ATI Radeon HD 38xx - High Definition Audio Controller

Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]

Iako graf.kartica nema HDMI izlaz već samo DVI izlaz (koristio sam adapter DVI na HDMI) sve je povezano sa LCD TV GRUNDIG Lenaro 26 LXW 68-8720Dolby, koji mi glumi i monitor preko HDMI kabla - i tu je problem - slika je savršena ali bez zvuka!

Koristio sam i VGA kabel te je slika bila lošija ali sam imao zvuk preko TV zvučnika, kojeg sad, kako sam i naveo, nemam.

S obzirom da sam laik, mislim si da mi je jedino rješenje kupovina dodatnih zvučnika ali bih to izbjegao pod svaku cijenu.

Pomalo već lud, lijepo vas pozdravljam te ukoliko imate kakvo rješenje molim pomozite!

0 0 hvala 0
17 godina

DVI ne prenosi zvuk, nema vodić/kanal za zvuk. Zbog toga kad spajaš adapterom DVI na HDMI ne možeš imati zvuk.

Dakle zvuk trebaš nekako drugačije sprovesti. VGA (15-pin D-sub analog) također ne prenosi zvuk, tako da ne znam kako si prije imao zvuka.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Spojeno je bilo kablom iz kompa (onaj zelenkasti izlaz odpozadi) na ulaz Audio PC IN na LCD-u.

Nekakav suvisli prijedlog ili prijedlog nakakvih minijaturnih posebnih zvučnika da ipak imam zvuk jer mi se neda odustati od dobre slike.    

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s zvukom, tj. zvuka nema!
nansale kaže...

Spojeno je bilo kablom iz kompa (onaj zelenkasti izlaz odpozadi) na ulaz Audio PC IN na LCD-u.

Nekakav suvisli prijedlog ili prijedlog nakakvih minijaturnih posebnih zvučnika da ipak imam zvuk jer mi se neda odustati od dobre slike.    

Pa opet spoji istim kabelom za zvuk, a slika nek ti ide preko DVI/HDMI i riješen problem.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina

Probao sam ali opet nisam  imao zvuk!

Na drugom forumu mi predlažu ovo:

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=8070304589

Misliš da bih onda trebao dobiti zvuk?
Da li će možda tada HDMI kabel na neki način "gušiti" zvuk, kojeg sada uopće nemam?

17 godina

Možeš probati s tim kabelom iz čipoteke.

HDMI ti nema kako gušiti zvuk jer ti ne nosi nikakav zvuk, barem ne bi trebao (jer od DVI-ja ne dobija zvuk).

16 godina
191x7 kaže...

DVI ne prenosi zvuk, nema vodić/kanal za zvuk. Zbog toga kad spajaš adapterom DVI na HDMI ne možeš imati zvuk.

Dakle zvuk trebaš nekako drugačije sprovesti. VGA (15-pin D-sub analog) također ne prenosi zvuk, tako da ne znam kako si prije imao zvuka.

- netočno. DVI konektor sasvim normalno može prenositi i zvuk. Upravo zato i postoje kabeli ili adapteri. (ista stvar).

-svi problemi kod spajanja PC-TVa su u vezi drivera (opcija), verzija drivera (u jednoj radi u drugoj možda i sl.) i opcija samih TVa uz poštivanje zahtijeva za HDCPom.

-spoji isključivo adapter koji si dobio uz VGA (posebno kupljen adapter DVI-HDMI ne mora imati sve pinove spojene, pa nema zvuka) ili DVI-HDMI kabel (bolje od adaptera), odaberi u opcijama mixera HDA-VGA za izlaz...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

TV ti mora imati i poseban ulaz za PC zvuk.

Nabavi si ovo

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwAaaLpkN1iRVCNogSUA7u13tfw--T4euxB-HlquiWD6XPjl2VBetVPntHkg

HDMI ti prenosi zvuk ali samo HDMI->HDMI

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 23:40 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- zaboravi što kaže wiki... jer DVI kao standard (stari) ne predviđa audio, tj. audio nije dio originalnog standarda. To je uvedeno unazad par godina (nije ažurirano, poguglaj dvi-to-hdmi wiki, pa vidi..).

- starije nVidia su imale passthrough audio kabel, novije (i sve ATI-HD) to rede interno, ako imaju DVI, na njemu je i audio, u suprotnom bi to bilo besmisleno. VGA prije DVI-audia (ne HD ili starije od nV-7xxx) nisu imale audio, na njima nema ni mogućnosti. Jednako je s onboardom (ne radi preko adaptera npr DVI-VGA jer je samo DVI-D kao primjer).

- radi, samo treba sve podesiti.

za primjer nVidia-9500, s audio-SPDIFom za HDMI-audio, ima 2xDVI i adapter na HDM... (novije to rade kao i ATI).

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 23:44 (ihush).
13 godina
neaktivan

To je možebitno točno ali ne za radeon HD 3800

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Immartu kaže...

To je možebitno točno ali ne za radeon HD 3800

- siguran? Čitaj...

Mislim da je vrijeme da dezinformatori odskakuču s teme...

13 godina
neaktivan

Guess I was wrong.

Onda si skini catalyst hdmi audio drivere i to bi ti trebalo raditi

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

p.s. isprike. u moju obranu, da pamtim što je i kada u kojoj seriji hardvera postala novotarija, brijem da bi prosvirao odavno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ihush je u pravu. Koristi samo original ATI DVI->HDMI adapter, jer onaj iz chipoteke ti neće raditi.

Ati ima posebno spojene (nestandardno) pinove za audio.

Ako ti je ovo gore sve OK i driveri instalirani onda:

Klikni desni klik na zvučnik u trayu (kraj sata) ->klik na "playback devices"->tu bi treba vidjeti "digital audio (HDMI)", ako je tu klikni na njega->I zadnje klikni na dugme "Set Default".

15 godina

Reply je na gornju poruku ali se zahvaljujem svima koji su iskomentirali moj problem.

Original adapter nažalost nisam dobio (polovno računalo) pa ću vjerojatno naručiti sa: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=original+ATI+DVI-%3EHDMI+&_sacat=See-All-Categories pa ujedno mi pokažite koji da uzmem.

Grafička (sa ovakivim izlazima odozada) je ova sa linka: http://videocards.productwiki.com/ati-radeon-hd-3800/

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 7:34 (nansale).
15 godina

Kao što sam i naveo u prijašnjim postovima, ovaj kabel tj. način spajanja sam koristio kad sam spajao preko VGA kabla.  Sada, kad je spojeno HDMI kablom navedeni kabel mi nedaje zvuk. 

15 godina
Kao što sam i naveo u prijašnjim postovima, ovaj kabel tj. način spajanja sam koristio kad sam spajao preko VGA kabla. Sada, kad je spojeno HDMI kablom navedeni kabel mi nedaje zvuk.
16 godina
neaktivan
nansale kaže...

Reply je na gornju poruku ali se zahvaljujem svima koji su iskomentirali moj problem.

Original adapter nažalost nisam dobio (polovno računalo) pa ću vjerojatno naručiti sa: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=original+ATI+DVI-%3EHDMI+&_sacat=See-All-Categories pa ujedno mi pokažite koji da uzmem.

Grafička (sa ovakivim izlazima odozada) je ova sa linka: http://videocards.productwiki.com/ati-radeon-hd-3800/

Vjerojatno su svi isti, ali zbog duševnog mira uzmi onaj koji navodi "... with Audio Adapter".

13 godina
neaktivan
nansale kaže...
Kao što sam i naveo u prijašnjim postovima, ovaj kabel tj. način spajanja sam koristio kad sam spajao preko VGA kabla. Sada, kad je spojeno HDMI kablom navedeni kabel mi nedaje zvuk.

Trebaš posebne drivere skinut za to i nabavit DVI sa dodatnim pinovima za zvuk. Nemoj si naručivat prije nego vidiš u čipoteci imaju li takvih adaptera, manje ćeš čekati

13 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu pisat cu ovdje.Dakle prije jedno 2-3 dana pojacalo mi je bilo spojeno s kompom i sve je radilo savrseno,ali evo danas sam razmjestao sobu sve ljepo iskopcao dok nisam napravio sta trebam.Nakon toga ponovno sam spojio komp s pojacalom ali nije htjeo radit mislio sam da je nesta s pojacalom pa sam spojio pojacalo s laptopom i zacudo tamo sve radi.Pomislio sam mozda nesta ne radi sa mojim kompom pa sam spojio slusalice takoder zacudom i one rade.Tako da bih molio pomoc.Hvala unaprijed!

EDIT:Evo proradilo samo od sebe neznam ni ja kako al bitno da radi :D 

Soccer <3
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 15:44 (GTR bs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

poz ekipi.prešao sam sa Xp- na 7-cu i mjenjao proc.mat i rame

zanima me koje postavke zvuka moram nariktati na kompu da bi dobio zvuk na telki

naime imam grafu giabyte gf 9800 gt koja nema hdmi nego dvi izlaz pa sam zvuk dobivao preko onog malog spdif kablića i sve je šljakalo

neznam šta na sedmici moram postaviti na izlaz
dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
roki kaže...

poz ekipi.prešao sam sa Xp- na 7-cu i mjenjao proc.mat i rame

zanima me koje postavke zvuka moram nariktati na kompu da bi dobio zvuk na telki

naime imam grafu giabyte gf 9800 gt koja nema hdmi nego dvi izlaz pa sam zvuk dobivao preko onog malog spdif kablića i sve je šljakalo

neznam šta na sedmici moram postaviti na izlaz

Probaj desni klik na zvučnik (desni donji ugao, pored sata) i klikni na volume control option, te stavi kvačicu na Spdif.

15 godina
nažalost to nije riješenje
dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

prija par tjedana kupijo sam kompijutor pentium4...(vec koristen) sto se tice kompijutora odlica jeee...brz i sve je u redu ali ima par dana su mi prestali raditi zvucnici....u cemu moze biti problem

proba sam na my compijuter--manage--device manager...al pokraj ovoga od zvuka se žuti upitnici i uđem na too al neman cd za reinstalaciju... :(

p bio sam u bios postavkama a sve je upaljeno.,......POMOZITEEE

asusac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krivo! Hdmi 1.3 prenosi zvuk!
11 godina
neaktivan

Pozz.Imam problem sa zvukom krenuo da pustim pjesmu kad ono nemoze odem na youtube i pustim i nakon 1 s mi zaledi  pjesma a zvuka nema nikako.I izbaci mi eror

12 godina
Bulee kaže...

Pozz.Imam problem sa zvukom krenuo da pustim pjesmu kad ono nemoze odem na youtube i pustim i nakon 1 s mi zaledi  pjesma a zvuka nema nikako.I izbaci mi eror

Daj ti prvo skeniraj komp sa nekim malwerom!

Meni se cini da imas neki virus!

Kresimir
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice