Problem sa video drajverom

poruka: 7
|
čitano: 3.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav..

prvo da napomenem da su mi racunari do prije godinu dana bili spansa sela.. pa mi oprostite na propustima .

Problem --- kad hocu da otvorim bilo koju igricu ( pr. Farm Frenzy , nju sam zadnju instalirala ) pojavi mi se prozorcic "Error - Default video card doesn`t support stensil buffer " skontala sam da to ima veze sa drajverom za graficku  ,pa me zanima da li mogu instalirati drugi drajver ili je graficka preslaba.

Skinula sam program Speccy koji mi ucita sledece podatke

OS- MS Windows XP Professional 32- bit SP 2

CPU- Intel Celeron 341

RAM- 512 MB

Graphich - standard monitor (1024×768@1Hz)

Molila bih za pomoc .. jer se bas i ne razumijem u sve ovo pa ako sam propustila nesto da napisem javite.. hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa video drajverom
Ako ti piše pod graphics standard monitor onda nisi ni instalirala driver.Instalira driver
Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
17 godina
daki201 kaže...

Pozdrav..

prvo da napomenem da su mi racunari do prije godinu dana bili spansa sela.. pa mi oprostite na propustima .

Problem --- kad hocu da otvorim bilo koju igricu ( pr. Farm Frenzy , nju sam zadnju instalirala ) pojavi mi se prozorcic "Error - Default video card doesn`t support stensil buffer " skontala sam da to ima veze sa drajverom za graficku  ,pa me zanima da li mogu instalirati drugi drajver ili je graficka preslaba.

Skinula sam program Speccy koji mi ucita sledece podatke

OS- MS Windows XP Professional 32- bit SP 2

CPU- Intel Celeron 341

RAM- 512 MB

Graphich - standard monitor (1024×768@1Hz)

Molila bih za pomoc .. jer se bas i ne razumijem u sve ovo pa ako sam propustila nesto da napisem javite.. hvala

- možeš samo instalirati odgovarajući (stariji-noviji) driver, za svoju VGA i OS.

- sve što smo saznali da imaš standard monitor na 1Hz?

predpostavka integrirana VGA. Za današnje igre (i unazad par godina) minimum je podrška za DirectX-9.04c. tj Shader-2.0 i obično 64-128MB RAM za VGA kao doljnja granica.

Najvjerojatnije nije instaliran driver, pronađi točan naziv matične ploče, model i revizija i sa stranice proizvođača skini odgovarajući driver. (trebalo bi raditi, ali ovisi o igri dali je igrivo..)

Podatke možeš saznati s CPU-z (ili GPU-z). Skini .zip-x32.. (desno)..ali je najsigurnije pročitati oznaku s MBO (otvoriti kućište..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Ako ti piše pod graphics standard monitor onda nisi ni instalirala driver.Instalira driver

OK. budem ako mi kazes kako i koji driver.

Kad pokrenem "Driver Checker" javi mi da su svi drajveri instalirani. A  kad pokusam bilo kjm opcijom da vidim koju graficku imam uvijek mi pokaze ovo standard monitor. Jedino nisam otvarala komp. 

14 godina
neaktivan
ihush kaže

- možeš samo instalirati odgovarajući (stariji-noviji) driver, za svoju VGA i OS.

- sve što smo saznali da imaš standard monitor na 1Hz?

predpostavka integrirana VGA. Za današnje igre (i unazad par godina) minimum je podrška za DirectX-9.04c. tj Shader-2.0 i obično 64-128MB RAM za VGA kao doljnja granica.

Najvjerojatnije nije instaliran driver, pronađi točan naziv matične ploče, model i revizija i sa stranice proizvođača skini odgovarajući driver. (trebalo bi raditi, ali ovisi o igri dali je igrivo..)

Podatke možeš saznati s CPU-z (ili GPU-z). Skini .zip-x32.. (desno)..ali je najsigurnije pročitati oznaku s MBO (otvoriti kućište..).

Motherboard (maticna predpostavljam)

FUJITSU SIEMENS D2334 (CPU)

17 godina
daki201 kaže...

..

Motherboard (maticna predpostavljam)

FUJITSU SIEMENS D2334 (CPU)

specifikacije kažu.. VGA = intel i915GV (GMA-900)

- koristan link.. jedan, drugi..

skini Intel i915GV driver (XP, latest, zip) .... raspakiraj, instaliraj.

btw: intel VGA starije od i945 službeno ne podržavaju AERO, koji ima iste kriterije kao i igre za 3D. Tako da vjerojatno nećeš moći pokrenuti ili normalno igrati.

U BIOSu treba provjeriti postavke shared memory, može biti fixno od 1-8-32MB ... za igre je potrebno od 32MB ili više. Ili ako postoji opcija Auto.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 13:42 (ihush).
14 godina
neaktivan

Otvorila sam igricu i radi bez greske  Momci  hvaaalaaa. Super ste .. {#}   (na drugom forumu su me ismijavali a pomoci nigdje

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice