Dakle, da opišem problem. Kod svakog paljenja računala jedan od ventilatora (nisam siguran koji) se vrti skroz polagano pa ubrzava sve dok ne proradi normalno. Dakle ja čujem kako se on pokreče, vrti i tako ubrzava. To traje negdje pola minute, nakon toga normalan zvuk kao i inače. U EVERESTU sam provjerio i nije ni grafa ni proc. Vjerojatno je neki vent na kučištu. Do čega može biti problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ventilator na hladnjaku od procesora automatski prilagođaava brzinu vrtnje i okretaje prema temperaturi procesora, pa se vrti sporo dok se proc ne zagrije , ne panićari ;)
To ti je vjerojatno normalna pojava, kod mene se hladnjak od grafičke pali pri brzini 100% i tako sve dok se ne pokrenu windowsi, a onda se vrati na minimalnih 30%.
Da moguče da je sve to istina, ali zašto tako nije i prije bilo? Ja nisam ništa mijenjao.
Odspoji sve ventilatore sa kučišta i spajaj jednog po jednog i onda vidi koji radi problem, a možda je i grafa/procesor.
Također i napajanje uzmi u obzir.
Očisti komp od prašine ako nisi dugo, to bi također moga bit problem.
Ovako napamet teško da išta možeš zaključit, previše se razloga može nać, najbolje ti je odvijač u ruke i zavrni rukave 
Da moguče da je sve to istina, ali zašto tako nije i prije bilo? Ja nisam ništa mijenjao.
a cujes mozda ti se nakupilo prašine u hladnjaku od procesora pa se proc više grije i ventilator ti se brže vrti
Odspoji sve ventilatore sa kučišta i spajaj jednog po jednog i onda vidi koji radi problem, a možda je i grafa/procesor.
Također i napajanje uzmi u obzir.
Očisti komp od prašine ako nisi dugo, to bi također moga bit problem.
Ovako napamet teško da išta možeš zaključit, previše se razloga može nać, najbolje ti je odvijač u ruke i zavrni rukave 
tako je , kacavidu u ruke pa ga ocisti
Dakle, da opišem problem. Kod svakog paljenja računala jedan od ventilatora (nisam siguran koji) se vrti skroz polagano pa ubrzava sve dok ne proradi normalno. Dakle ja čujem kako se on pokreče, vrti i tako ubrzava. To traje negdje pola minute, nakon toga normalan zvuk kao i inače. U EVERESTU sam provjerio i nije ni grafa ni proc. Vjerojatno je neki vent na kučištu. Do čega može biti problem?
A da nije vent od napajanja?
Nisam još nikad otvorio ovo računalo (adm naljepnica). Pošto je garancija prošla mogao bih da počistim prašinu :)
Nisam još nikad otvorio ovo računalo (adm naljepnica). Pošto je garancija prošla mogao bih da počistim prašinu :)
pa šta ćekaš xd?
Mislim da je tvoj problem u ventilatoru na grafičkoj . jer on seuključi tek kad zahjevnije stvari ugriju grafičku. barem je kod mene to bio problem. meni je čak puk kuler napola na grafi.... 
svi ventilatori koji se spajaju direktno na izvor bez potenciometra radi u startu punom brzinom, znaci ili cpu ili gpu vent, iako ne vidim zasto te to zabrinjava cini mi se kao obican test mod, ako ti ne radi probleme dalje u radu nemoj nista ni dirati.