Problem s uključivanjem Acer-a (TravelMate 5520G)

poruka: 5
|
čitano: 4.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
problem s uključivanjem Acer-a (TravelMate 5520G)
Imam problem s paljenjem laptopa Acer TravelMate 5520G. Nakon što ne bi radio barem 5 sati, prilikom paljenja upali se zelena lampica,
čuje se zvuk/bip, upali se jako kratko ventilator i nakon toga se sve ugasi. To sve skupa traje nekoliko sekundi. Nakon 10-20 puta
ponavljanja navedenog laptop se upali i radi normalno (bar mislim).
Prilikom restartanja, normalno se podigne sistem, također, ako razmak između isključenja i uključenja nije velik.
Čišćen je prije godinu dana, kad je imao problem s napajanjem.
Kupljen 2008. godine.
Može li mi netko reći u čemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: problem s uključivanjem Acer-a (TravelMate 552

Problem je vrlo vjerojatno u CMOS bateriji...

Ako ti se da šarafat:

"To change the battery, take the main battery out. dismantle by taking off the backside cover to reach a couple of screws. Leave the RAM an harddisk installed. take all screws out (Philips #1 screwdriver) and spread the housing open carefully starting at the front edge (touchpad) using your fingernails. it will not open more than 3 cm, but this is enough to take out the CR2032 with a small hook (bend a paperclip to have a crochet style hook).Now pull the battery carefully (there is a gap for your hook in the back of the socket) for 1 mm towards to you within its socket to release it. 

Take care to not let the battery escape into the computer, even small residual energy may cause damage to the mainboard when there is a short circuit. If in doubt, apply a piece of adhesive tape strip to the battery top and to your finger to tie it to you.
Insert a new CR2032 taking the same care for not having a short circuit. No metal pincers/tweezers! 
with new battery inserted, close cover, thighten all srews, close the cover - not bending the shielding, start inserting the cover at the long notches with the cover straigt up like a open door and then set down until the cover closes, press small nothes gently into their seats. insert main battery and power supply, the pc should start now."

12 godina
neaktivan

Zna li još netko gdje bi mogao biti problem {#} Ili da ga idem šarafiti? Sad vec gotovo 3 mjeseca radi bez ikakvog gašenja ili slipanja...po meni radi ok, samo sto mu treba restartanje, a bojim se da ga u tom slučaju više nikad neću upaliti, niti pomoću fena :( :( :( Istina, jedino mu sat ne ide dobro.

I da, ne prodajem ga ni za kakve pare ;)

Imam još jedno pitanje, kupila bih novi laptop bez ičega snimljenog na njemu, kako naći pouzdanu osobu koja bi mi sve osnovno nasnimila :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Promijeni ti prvo samo(cmos) bateriju,jer to što ti ne pokazuje dobro vrijeme,naznaka je sa je baterija otišla.

A što se tiče snimanja wndwsa,pa to si sama središ.Treba ti samo boot cd(xp) ili boot dvd(w7,8).Ako gdje zapne,pitaš{#}.Skineš "ispravan" OS,"iso",spržiš...

Direktni linkovi- klik.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 15:02 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Zamijenila sam bateriju, ali i dalje isti problem: dva puta pokušava pokrenuti sistem i onda se ugasi. Vjerojato bih ga opet mogla ugrijati fenom, ali više ne znam koliko to ima smisla jer mu svaki put treba puno više topline. Ne znam što bih s njime, a tak mi se teško pomiriti da više ne radi..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice