Problem sa rušenjem sistema

poruka: 27
|
čitano: 4.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam problem i ne mogu ga nikako riješiti.Naime čim pokrenem neku igricu ili neki sadržaj u flashu sruše mi se win.Mislio sam da mi je nešto pojelo OS pa sam radio novu instalaciju i inst. sve najnovije drivere međutim opet isto.Također sam radio i mem test da vidim da li je neki ram skuren međutim nije.U biosu su svi parametri optimalni šta se tiče temp i ostalog.Moja konf. je Pentium 3.0HT Prescott,Asrock P4V88 mainboard,2GB dual channel Ram Kinston 4*512Mb,Sapphire Radeon HD2660XT grafika,HDD Hitachi HDS721616 Plat80 160Gb i codegen 400 w napajanje.Zaboravio sam dodati da je Os Win 7 Ultimate 32b.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 13:29 (kingpin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Problem sa rušenjem sistema

Provjeri sve ventilatore, pogotovo od grafičke, dali se okreću dovoljno brzo i da nisu hladnjaci zapunjeni prašinom.

15 godina
neaktivan

Izmjeri temperature pod opterećenjem s Speedfanom, Everestom ili CPUID HWMonitorPro (pick one).

Mada pretpostavljam da ti nije do temperatura ako si mjerio u biosu odmah nakon rušenja.

Lako je moguće da je napajanje dalo svoje.

Kadir beneath Mo Moteh
14 godina
neaktivan

Grafička je čista skroz a ovaj ventilator od cpu-a i ne baš.Probati ću ga očistiti sutra.Ne znam na kojoj je temp namješteno da se isključi(cpu)

14 godina
neaktivan

Gledao sam temp sa speedfanom pokrenuo sam igricu i kada temp dođe do 50 st. komp se ugasi.Što bi moglo to biti?

14 godina
neaktivan

Radio sam i test stabilnosti sa everestom i temp cpu-a nikad nije preko 51.Sad ne znam je li to puno.Temp grafičke pod opterećenjem je oko 70.

14 godina
neaktivan

Najvjerovatnije je napajanje problem, pogotovo ako ti graficka ima aktivno napajanje.

Imam slican problem i kod mene je napajanje.

Samo kod mene je codegen 450W... sve radilo ok dok nisam promijenio graficku koja ima aktivno napajanje... da ne spominjem da imam par diskova tako da potrosaca ima dosta.

Die young... be nice corpse
14 godina
neaktivan

Gle meni je sve radilo ok duuuuugo vremena i sada odjednom to mi se počne događati a grafičku nisam mijenjao(ima aktivno napajanje).Imam kući još jedno Codegenovo napajanje skroz novo ali je isto 400W ako ga stavim misliš da se neće rušiti?

14 godina
neaktivan

Iskreno, mislim da ti treba min 450w napajanje, ali ako je novo napajanje i ako je prije radilo sa 400w, vjerovatnost je da ce raditit i sa novim. U svakom slucaju nemozes nista izgubit ako probas.... ja bi da sam na tvom mistu.

14 godina
neaktivan

EVO BAŠ SAM GA ZAMIJENIO I RADI.FALA TI PUNO

14 godina
neaktivan

Nema na cemu Smijeh

btw da si me to pitao prije par god sad bi ti poslao racun, a ovako si prosao liso Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 1:20 (Wicker).
14 godina
neaktivan

Ha ha ha

15 godina
neaktivan
kingpin kaže...

EVO BAŠ SAM GA ZAMIJENIO I RADI.FALA TI PUNO

A ja? meni ne hvala :((

Kadir beneath Mo Moteh
14 godina
neaktivan

Ponovo isti problem ne znam zbog čega ovaj put sve štima napajanje je promijenjeno,ventilatori su čisti,čak sam mijenjao pastu na procesoru i grafi.Mamorija je ispravna radio sam mem test.Stvarno ne znam šta bi moglo biti molim pomagajte.freak sam što se igrica tiče a ne mogu igrati dulje od 5 min a da mi komp ne zariba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel' ti se javlja BSOD? Ako ne, klikni na Start -> Run -> upiši sysdm.cpl i pritisni tipku Enter -> kartica Advanced -> ispod odjeljka Startup and Recovery odaberi Settings. Ispod odjeljka System failure, samo prva kvačica treba biti stavljena, a pod Write debugging information treba biti odabrano Small memory dump (128 KB). Tako podešeno bi umjesto restarta trebalo javiti neku grešku ili BSOD koji će nam uvelike pomoći u otkrivanju uzroka problema.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 18:37 (deadman).
14 godina
neaktivan

Ne javlja probati ću to.

14 godina
neaktivan

Ja i dalje stojim iza toga da ti je napajanje preslabo.

Kao sto sam i naveo u prijasnjim postovima, mislim da ti treba min 450W napajanje (iako preporucijem bar 500W). Pogotovo ako igras zahtjevnije igre pa ti je graficka full opterecena.

14 godina
neaktivan

Da.Bio si u pravu.Našao sam neko napajanje od 55ow i sada nema problema nikakvih.

14 godina
neaktivan

Imam problem, očigledno. Prije gašenja, samoincijativno od strane kompa, mi se na zaslonu pojavi plavi ekran sa nekim natpisom, prebrzo nestane da bih pročitao kojim, i nakon toga mi se komp. ugasi. Zna li itko zašto??????

14 godina
neaktivan

To ti je tzv plavi ekran smrti.To ti je u biti windiws crash report u kojem piše zbog čega ti se windoze ruše.Probaj ih pokrenuti u safe modu da visiš šta ti je sa windowsima ali ako ti se to stalno događa moj ti je savjet nova instalacija.Ja sam isto blizu dbk pa ti mogu to napraviti ako hoćeš.Ostavi mi br mob pa ti se javim.

14 godina
neaktivan

I nakon što sam stavio jače napajanje opet mi se par puta dogodilo dok bi igrao da se komp sruši znači nije do napajanja.Ram sam također testirao i sve je u redu.Je li moguče da se ram pregrijava i da to uzrokuje problem,i ako jest kako da to riješim.

14 godina
neaktivan

i meni se je to isto znalo događati..problem je u piratskoj verziji win7. i problem je do drivera ako mene pitaš..

stavio sam xp i od tada nema nikakvih problema....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Do piratskih windowsa ne bi trebalo biti dok su driveri vrlo vjerovatan uzrok. Treba vidjeti u logovima koja je greska i ici u tom pravcu.

:)
14 godina
neaktivan

Hvala na velikodušnosti, ali znam instalirati Windowse. Ne događa se više, to je bilo tijekom skidanja filma sa btjunkie.com-a, a dok je Cheat Engine bio upaljen. Ne znam, kako došlo tako prošlo...

14 godina
neaktivan

Imam sada novi problem, non stop mi se javlja neki piskutavi zvuk iz laptop. Moguće da je grafička? I jeli moguće da ne mogu pokrenuti Mafiu II jer mi grafička ne može je podržati? Prvo mi je javljao da mi fali d3d9_42.dll, a nakon što sam instalirao dll nisam mogao pokrenuti Mafiu. Grafička?

14 godina
neaktivan

imam problem sa kompom u igrama.kad igram bilo koju igru slika se zamrzne i cuje se zujanje iz zvucnika i je li mi napajanje dobro.imam chiftecovo od 550 w

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisi napisao koji je laptop i koja je grafa unutra.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice