Problem sa RAM-om

poruka: 18
|
čitano: 4.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Zadnjih par dana imam poblem sa RAM memorijom, koja nakon pokretanja konverzije nekog videa poludi. Dakle čim pokrenem video converter i dodam video, memorija ide sa 950MB na 5,90GB,a CPU na low. Prije mjesec ipo sam dogradio 4BG (2x2) i nikad mi nije RAM ovako poludio. Kad gledam Resource Monitor on mi stalno prikazuje svcchost.exe, explorer.exe ali neke nenormalne brojke. Znate li kako rješit problem? Jeli moguće da je to neki virus?

EDIT: Napravio Windows Memory Diagnosic i kaže da nema grešaka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 14:35 (mesomeone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa RAM-om

Probaj zamjeniti pločice rama od prijatelja, ako ostane isto, svježa instalacija Windowsa bi trebala pomoći.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
17 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Provjeri s MBAM-om za virus.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2011 17:06 (Razer_Copperhead).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Provjeri s MBAM-om za virus.

evo sad mi je norton završio full scan i bio je jedan virus (trojanac u rar-u) i ništa više. al evo probat ću sam mbam-om

13 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Ovaj Virus u RAR nije mogao nista napraviti jer se nemoze pokrenut sam napravi fresh install windowsa.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 9:29 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

da, znam. Postoji li možda mogućnost da je problem u discu. nedavno sam pravio check sa HDD regeneratorom. On je napravio full check i popravio jedan bad sector. Međutim, to je bilo dok još nisam nadograživao ram. Ali nema veze , upravo idem instalirat 7icu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Provjeri HDD s HD Tuneom za bad sectore.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 16:46 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

jedno pitanje nevezano za temu. imam dvije particije na disku. prvu, na kojoj su mi samo windowsi sam formatirao, a na drugoj su mi fileovi. Sad ne mogu pokrenut/kopirat/konvertirat fileove sa druge particije (iako sam administrator, iako sam pokrenuo take ownership)

EDIT: pod Permissions imam Full Control

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 15:34 (mesomeone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mesomeone kaže...

..EDIT: pod Permissions imam Full Control

-nemaš.. (mada tako izgleda), pod advanced, zamjeni ownera.. za trenutnog usera i tek tad one postavke full...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
mesomeone kaže...

..EDIT: pod Permissions imam Full Control

-nemaš.. (mada tako izgleda), pod advanced, zamjeni ownera.. za trenutnog usera i tek tad one postavke full...

i dalje ništa. ne mogu ni video prebaciti u program za konvertiranje

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 17:49 (mesomeone).
14 godina

Napravi čistu instalaciju, ako i tad ram bude pod opterećenjem, do modula je.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
14 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Evo da se nadovežem, i ja imam problem s ramom. Instalirao sam novi windows i oko mjesec dana je sve bilo u redu, inače je pokazivao da ima 8GB rama i svi su se mogli iskoristiti , samo je od nedavno počeo pokazivati u system properties da je od 8GB rama 7,25 iskoristivo.Kako da vratim ostalih 750MB?

Koma
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koma_Zd kaže...

Evo da se nadovežem, i ja imam problem s ramom. Instalirao sam novi windows i oko mjesec dana je sve bilo u redu, inače je pokazivao da ima 8GB rama i svi su se mogli iskoristiti , samo je od nedavno počeo pokazivati u system properties da je od 8GB rama 7,25 iskoristivo.Kako da vratim ostalih 750MB?

Jel ti grafička kojim slučajem koristi tih 750mb ?
Možda je tih 750 mb predviđeno za grafičku,al ne mora.

Odi u msconfig - boot - advanced options - odznači kvačicu sa maximum memory.

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
16 godina
mstaglicic kaže...
...

(po stoti put..) ne. msconfigom se može limitirati količina RAMa, upravo suprotno od željenog. Ako je nešto prčkano po msconfigu treba vratiti na normal i maknuti limit (kvačicu).

Sve ostalo ovisi o BIOSu i pravilnim postavkama. Ako je RAM naknadno dodan, u pravilu treba samo ponovo save-ati BIOS da bi nove postavke (koje BIOS automatski podešava) bile aktivne.

-Određena količina uvjek ostane rezervirana, 750 MB može biti za VGA (ovisi o driveru, kao hipermemory-turbomemory i sl.).

edit: uf, da isprika (odznačiti.. u brzini pročitano označiti..). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 12:28 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
mstaglicic kaže...
...

(po stoti put..) ne. msconfigom se može limitirati količina RAMa, upravo suprotno od željenog. Ako je nešto prčkano po msconfigu treba vratiti na normal i maknuti limit (kvačicu).

Sve ostalo ovisi o BIOSu i pravilnim postavkama. Ako je RAM naknadno dodan, u pravilu treba samo ponovo save-ati BIOS da bi nove postavke (koje BIOS automatski podešava) bile aktivne.

-Određena količina uvjek ostane rezervirana, 750 MB može biti za VGA (ovisi o driveru, kao hipermemory-turbomemory i sl.).

Pa rekao sam mu da odznači kvačicu,dakle da vrati na normalno (ukoliko mu već nije tako).

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
13 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Jesi li pokusao low level format

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

Hvala vam, sad mi pokazuje da imam 8GB rama.

Koma
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa RAM-om

evo i mene da ne otvaram novu temu...jucer sam instalirao novi windows vistu 64bit na laptop (prvi put jer je lap nov) i imam problem s ramom..nekad mi zna zauzimati cak  3 gb rama (imam3.6 + graficka)a da mi nije ni jedan program otvoren, tj ne redim nista...instalirao sam osnovne programe na njega (avast, mozila, utorrent, vlc i jos par) ... jel neko zna u cemu bi mogao biti problem?? Ne zauzima mi stalno toliko nego varira od 30- 70% pa i vise  ?? I komp nije nista sporiji sve normalno radi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice