Pozz svima!
Imam
- AGP nVIDIA GeForce 6600 GT
- AMD Athlon 64, 2000 MHz 3000+
- 1 GB ram
Radni takt grafičkog procesora je 299 MHz (original: 525 MHz). Da li je to premalo ?
I da li je moguće da mi zato komp radi triput sporije? I ,naravno, ako se može ,kako riješiti taj problem?
Problem - radni takt grafičkog procesora?!
- poruka: 19
- |
- čitano: 8.843
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kaj niko nezna? Ajmo kompjuteraši pa mora biti neko ko bi znao riješenje za ovo njesra!
Ovisi na koliko ti radi matična,da li podržava veći takt.Očito ne kad ga drži na 266...
Pozz svima!
Imam
- AGP nVIDIA GeForce 6600 GT
- AMD Athlon 64, 2000 MHz 3000+
- 1 GB ram
Radni takt grafičkog procesora je 299 MHz (original: 525 MHz). Da li je to premalo ?
I da li je moguće da mi zato komp radi triput sporije? I ,naravno, ako se može ,kako riješiti taj problem?
vjerojatno ti grafička u 2D modu radi na 299 MHz,al kad pokrenes neku 3Daplikaciju radi na 525 MHz... ja sam isto imo 6600GT AGP verziju, ubiti imam je još doma u ormaru :P
nemoze ti n6600 gt imat 525mhz, moja geforce 6800 flashana na ultra nema tolki takt gpu-a jedino ak si ga clocko!
nemoze ti n6600 gt imat 525mhz, moja geforce 6800 flashana na ultra nema tolki takt gpu-a jedino ak si ga clocko!
brijes bezveze, vjerojatko ima oc-anu verziju grafičke, moja je bila originalno na 500 a ja sam ju OC-o na 625Mhz. 6800 ima manji takt,ali ima zato veci broj cjevovoda. i 256 bitnu memorijsku sabirnicu.
Nije overclockana... Prije 3-4 dana sam imao Radeon 9800 Pro i
njen radni takt grafičkog procesora je 392 MHz (original: 400 MHz)???? Po tome ispada da radeonka radi bolje neg nVidia , a i osjeti se da s nVidiom grafika cijelo vrijeme šteka...
I još jedna stvar... Zauzeće procesora: Procesor #1 100 %
Kod Radeonke je bilo 0%.
U obadva mjerenja nije bila pokrenuta nijedna igrica , mjereno sa Everestom..
Nije overclockana... Prije 3-4 dana sam imao Radeon 9800 Pro i
njen radni takt grafičkog procesora je 392 MHz (original: 400 MHz)???? Po tome ispada da radeonka radi bolje neg nVidia , a i osjeti se da s nVidiom grafika cijelo vrijeme šteka...
I još jedna stvar... Zauzeće procesora: Procesor #1 100 %
Kod Radeonke je bilo 0%.
U obadva mjerenja nije bila pokrenuta nijedna igrica , mjereno sa Everestom..
6600GT bi trebala bit brža od Radeona 9800pro. Probaj reinstalirat drivere za grafičku.
To sam si pitanje i ja dečki postavio.
Moja grafa gdje god sam gledao ima gpu clock 750Mhz , a moja ima 625, doduše to pise i na kutiji, ali ja nigdje nemogu naći na netu ni jednu vrstu te grafe s tim gpu-om od 625.
Sta vi mislite o tome???
Deinstalirao...CCleaner...i opet instalirao drivere - ništa,opet isto... Grafika je banana ..pokrenem neku glupu (ne zahtjevnu)igricu a ekran bljeska kao da ni nema grafičke.. Ne znam dali bi trebao ( tj. dali je uopće moguće ) dignuti radni takt grafke i kako? Al' , opet , zašto je pala na 299 MHz (a orig. je 525 MHz) ??
Ugllavnom , sve je bilo OK do unazad 2-3 mj.
U čemu je problem?? Neko mora znati ... moderatori...ima li itko pametan ??
Kak ne..kakvo clockanje. Po defaultu radi na 525 MHz , nisam ja to izmislio. Provjeri si još jednom svoju grafku ,možda si fulao nešto..
Da li si provjerio napajanje? Obično ako grafička ne prima dovoljno struje nVidijini driveri prepolove taktove. Znam jer mi se rođaku dogodila slična stvar. Imao je 6800 GT (ASUS V9999 256 MB), a napajanje cheap-ass 300 W. I meni se čini da su ti taktovi malo visoki, jer to je najjača ASUS-ova grafička iz te serije, a imala je GPU takt 425 MHz. Da ti nisi možda slučajno zamijenio GPU takt s memorijom? Ako možeš navedi točan model i ime proizvođača.
Evo ljudi copy/pasta (Everest izvještaj)...pa nisam lud..
GPU [ AGP 8x: nVIDIA GeForce 6600 GT AGP ]
Informacije o grafièkom procesoru: Grafièka kartica nVIDIA GeForce 6600 GT AGP
Verzija BIOS-a 5.43.02.41
Kodno ime grafièkog procesora NV43GTAGP
PCI ureðaj 10DE-00F1 / 0000-0000 (Rev A2)
Broj tranzistora 143 milijuna
Tehnologija izrade 0.11 um
Velièina silicijske ploèice 150 mm2
Tip sabirnice AGP 8x @ 8x
Kapacitet memorije 128 MB
Radni takt grafièkog procesora 299 MHz (original: 525 MHz)
RAMDAC radni takt 400 MHz
Pixel cjevovoda 8 TMU po cjevovodu 1 Vertex shader-a 3 (v3.0)
Pixel shader-a 8 (v3.0)
Hardverski podržani DirectX DirectX v9.0c
Pixel fillrate 2392 MPixel/s
Texel fillrate 2392 MTexel/s
Informacije o memorijskoj sabirnici:
Tip sabirnice GDDR3
Širina sabirnice 128 bit
Osnovna frekvencija 548 MHz (DDR) (original: 550 MHz)
Efektivna frekvencija 1097 MHz Propusnost 17.1 GB/s
Opæenito: Brzina ventilatora 100%
Ovo sa napajanjem dosta uvjerljivo zvuči..morat ću to provjerit...Iako sam prije 7 mj. stavio napajanje od 500W,no svejedno ću provjerit..
Ako imaš 500 W napajanje sumnjam da je do napajanja, osim ako je neispravno ili nekvalitetno. Ovo si možda već napravio, ali provjeri da li je ukopčan molex konektor za napajanje u grafičku karticu, ako grafička ima utor za molex. Znam da je ona 6800 imala dva, ali nisam siguran za 6600.
"I još jedna stvar... Zauzeće procesora: Procesor #1 100 %
Kod Radeonke je bilo 0%"
Što se ovoga tiče nisam siguran. Koji proces zauzima 100% (services.exe)? Možeš vidjeti u task manager-u. Imao sam takvih problema sa SP2 XP-om na AMD-ovim procesorima (ili matičnim pločama za AMD procesore, nikad nisam znao točno do čega je, moguće da se zec krije u nvidijinom chipsetu). Probaj staviti SP3 ako ga već nemaš (a to je ionako nekakav dobar savjet). Obično bi to zauzeće izazvao neki driver (obično oni driveri što ih koriste Daemon-Tools i ostali softver za emulaciju optičkih uređaja), a moguće je da i driveri od nVidie rade njesra. Vidim da imaš isti procesor kao i ja, pa je moguće. Najvjerovatnije ti radi ovoga računalo radi sporije.
Što se tiče takta tvoje grafičke, točno ta grafička ima tvornički takt od 350 MHz, a Everest nažalost nije apsolutno pouzdan. Znam da ti trubim da grafička ne ima takav takt, ali to nije zato što govorim iz neznanja. Probaj provjeriti sa GPU-Z: http://www.techpowerup.com/gpuz/
Gledaj takt koji ti piše desno od Default Clock. Uostalom, alat je specijaliziran za grafulje i vjerujem njemu više nego Everestu.
Također AMD Athlon 64 3000+ nema 2000 MHz ili ti 2.0 GHz, znam zato što imam jedan u računalu s kojeg pišem ovaj post, i radi mi na 1.8 GHz, osim ako ga ne clockam na 2.0 GHz (a tad moram dizati FSB a onda stabilnost ide k vragu). Uglavnom moguće je da si pogrešno napisao, ali provjeri. Da nije možda 3200+? Nisam ovo odmah spazio. Možda je nevezano, ali eto pedantan sam.
Nadam se da će nešto od ovoga pomoći.
Deinstalirao...CCleaner...i opet instalirao drivere - ništa,opet isto... Grafika je banana ..pokrenem neku glupu (ne zahtjevnu)igricu a ekran bljeska kao da ni nema grafičke.. Ne znam dali bi trebao ( tj. dali je uopće moguće ) dignuti radni takt grafke i kako? Al' , opet , zašto je pala na 299 MHz (a orig. je 525 MHz) ??
Vec ti je kolega mtopol prije rekao, 6600GT smanji takt na 300Mhz u 2D nacinu rada (kada normalno koristis windowse)
kada pokrenes neku igru digne takt na 500 ili u tvom slucaju 525Mhz. Znaci s taktovima je sve ok.
Ako i dalje sumnjas, probaj pokrenuti neku igru pa se pomocu alt-tab prebaci na desktop i onda vidi kolika ti je frekvencija.
Isto tako i naj-nekvalitetnije 500W napajajne ce davati dovoljno struje za 6600GT jer joj treba nekih 50W pod opterecenjem.
Najvjerovatnije ti je stvar ipak u drajverima, probaj staviti neki stariji ili noviji drajver. Inace jesi li mozda mijenjao drajvere
prije nego sto su ti poceli problemi ?
Vec ti je kolega mtopol prije rekao, 6600GT smanji takt na 300Mhz u 2D nacinu rada (kada normalno koristis windowse)
kada pokrenes neku igru digne takt na 500 ili u tvom slucaju 525Mhz. Znaci s taktovima je sve ok.
Ako i dalje sumnjas, probaj pokrenuti neku igru pa se pomocu alt-tab prebaci na desktop i onda vidi kolika ti je frekvencija.
Isto tako i naj-nekvalitetnije 500W napajajne ce davati dovoljno struje za 6600GT jer joj treba nekih 50W pod opterecenjem.
Najvjerovatnije ti je stvar ipak u drajverima, probaj staviti neki stariji ili noviji drajver. Inace jesi li mozda mijenjao drajvere
prije nego sto su ti poceli problemi ?
Ne vjerujem baš u tu priču o 2D načinu rada jer prije vraćanje moje nVidie imao Radeon 9800 i u potpuno istim uvjetima napravio izvješće sa istim programom (Everest) i njen radni takt je 392 MHz (a originalni 400 MHz)...ali bez obzira na to sve ,i da jesi upravu , jha kad pokrenem neku malo zahtjevniju igricu ( pr. NFS Most Wanted) ne mogu igrat koliko grafika šteka...??
Što se drivera tiče , imam Win 7 od same bete ,tak da je moguće jedino da su novi windowsi automatski skinuli najnoviji driver pa možda zbog toga imam probleme..ne vidim drugo riješenje što se softwarea tiče , osim ak nije sama grafiča fizički oštećena (ali to bi valjda Everest prikazao u nekoj stavci u izvješću o grafki) . Probat ću nać verziju drivera prije ove zadnje .. ne znam više šta da radim...
Očito je da je grafička riknula , možda ne doslovno tj. skroz ali više nemože radit ni 70 %tnim kapacitetom. Čupam ju van i vraćam frendovu Radeonku.
Može ključ!
Sorry mod. sta ulijećem
Probaj kod tog frenda ubost grafu,možda je j... bios ili maticna