Problem s prepozavanjem particije!

poruka: 7
|
čitano: 1.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Uz jedan disk koji mi je ujedno i disk za sustav, stavio sam i drugi od 20GB. Oba diska BIOS prepoznaje, ali problem se javlja kada pokrenem sustav te u Moje Računalo sustav ne prepoznaje taj drugi disk od 20GB, a on je uredno formatiran, particija napravljena, ali neće da čita. Što bi moglo uzrokovati problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na my computer desni klik pa manage

Zatim u device manageru pod disk managment onu particiju koja nema imena desni klik i change drive letters and paths pa dodaj slovo

Ja mislim da će ti to rješiti problem!

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s prepozavanjem particije!
4ucker kaže...

Pozdrav!

Uz jedan disk koji mi je ujedno i disk za sustav, stavio sam i drugi od 20GB. Oba diska BIOS prepoznaje, ali problem se javlja kada pokrenem sustav te u Moje Računalo sustav ne prepoznaje taj drugi disk od 20GB, a on je uredno formatiran, particija napravljena, ali neće da čita. Što bi moglo uzrokovati problem?

Dali je disk na ATA ili SATA? Mogući problemi u samom kabelu. Probaj zamjenit kabel drugim.

16 godina
neaktivan
Nello kaže...
4ucker kaže...

Pozdrav!

Dali je disk na ATA ili SATA? Mogući problemi u samom kabelu. Probaj zamjenit kabel drugim.

To je nemoguće da je problem. On ga prepozna u BIOSu i u Partition Magicu, ali ne čita PARTICIJU u Moje Računalo.

@Bellatrix budem probao pa javim. ;)

16 godina
neaktivan

Evo probao.

Neće ni to sa Disk Managementom, ne prepoznaje disk uopće, ni u njemu, ni u Device manageru, a dok u BIOSu prepozna sve fino piše ST301284 bla bla. A ovdje ni ŽNJ.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

To je nemoguće da je problem. On ga prepozna u BIOSu i u Partition Magicu, ali ne čita PARTICIJU u Moje Računalo.

@Bellatrix budem probao pa javim. ;)

Svejedno samo ako nije dobro ukopčan kabel. Jer se zna olabavi pa signali djelomično odašiljaju podatke.

14 godina

Stavi ga u drugi PC pa probaj jel radi.

EDIT: Ali i dalje nisi odgovoril na glavno pitanje, jel taj disk SATA ILI ATA(IDE), jel drugi disk u računalu SATA ili IDE? Ako je ovaj od 20GB ATA a 99% sam siguran da je pošto nema diskova tako malog kapaciteta a da imaju SATA sučelje, trebaš pazit kako si postavil JUMPERE na njemu, ako je sam na data kabelu onda postavljaš MASTER, ako je ovaj drugi disk s njim na kabelu (znači da je onda i drugi disk isto IDE) onda postavljaš SLAVE.

Možeš probat stavit i drugi data kabel i stavit drugi konektor od napajanja, začudil bi se da vidiš čega sve ima.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 17:11 (Valentin17).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice