Problem sa PC pali se ali nema slike

poruka: 14
|
čitano: 3.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav,

u najgore moguće vrijeme imam problema sa računalom starim 1 godinu. Nažalost izgubio sam račun i ne mogu odnesti u servis na garanciju.

Ovako, ovih dana sve je bilo ok, igrao igre i sve 5. Jedino mi temp procesora skakala  isla nekad i do 80 ali vecinom 60 70 max ali peije je bilo ok sve.

Radi se o procesoru AMD Ryzen 5 3600x

Igrao igrice do danas, upalim komp jutros i pokrenem igru i od jednom se ugasi.

Ja upalim i kao radi ali nema slike i neki cudan zvuk "grebanja"  iz kucista ne mogu procjenit odakle.

Odem u links uzeo novo napajanje malo jace i nista, isti zvuk i sve.

Skinem proc zamjenim pastu, skinem grafu i ram ocistim sve vratim i nista.

Nema nikakve slike niti se cuje bip bip...

Sta je moguce da je otislo?

Sad sam poceo sumnjat na procesor.

Recimo skinem kabel napajanja kod procesora i tog zvuka vise nema  vratim taj kabel zvuk se pojavi....

Ako moze pomoc posto sad ne mogu ni do jednog servisa

RIJEKA
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Problem sa PC pali se ali nema slike

A da ih probaš zamoliti da pronađu račun u sustavu? Sve račune moraju čuvati određeni broj godina pa ako se sjećaš okvirno datuma ili još bolje, ako si plaćao karticom, mogu te naći dok kažeš keks.

Meni su tako izašli u susret 

Da možda nije matična, tj neka zavojnica ili kondezator u pitanju?

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2021 15:14 (Brki1994).
11 godina
neaktivan
Teško da je CPU, pošto ti ne daje nikakve zvukove to bi bila matčna ploča. U slučaju da ne radi CPU, RAM ili GPU javlja ploča... pošto se kod tebe ništa ne događa to ukazuje na matičnu. Koja je matična u pitanju?
Emilio Estavez
14 godina
Emilio Estavez kaže...
Teško da je CPU, pošto ti ne daje nikakve zvukove to bi bila matčna ploča. U slučaju da ne radi CPU, RAM ili GPU javlja ploča... pošto se kod tebe ništa ne događa to ukazuje na matičnu. Koja je matična u pitanju?

Upravo imam slučaj gdje mislim da je problem u cpu. Također matična ne daje nikakve signale na beep kontakte. A cpu je već mjenjan jednom na garanciji. Radi se o fx 8350 AM3+ i o ploči ga-970a-ds3p. Griju se i south i north bridge gpu, ram sam probao ispravan jedino cpu ostaje potpuno hladan. Ne vjerujem da je problem u matičnoj.

8 godina
neaktivan
Over(C)lock kaže...
Emilio Estavez kaže...

Upravo imam slučaj gdje mislim da je problem u cpu. Također matična ne daje nikakve signale na beep kontakte. A cpu je već mjenjan jednom na garanciji. Radi se o fx 8350 AM3+ i o ploči ga-970a-ds3p. Griju se i south i north bridge gpu, ram sam probao ispravan jedino cpu ostaje potpuno hladan. Ne vjerujem da je problem u matičnoj.

Jedini način da kolega sazna je probati staviti drugi procesor. Ako i onda "grebe" onda je matična.

I want to believe
11 godina
neaktivan

FX je dosta star procesor, ovi danjašnji imaju puno bolju zaštitu od pregrijavanja. Zbog zvuka "grebanja" ja navijam za matičnu, a da ne velim da je jeftinija i lakše će je kupit od procesora ... 

Emilio Estavez
16 godina
Jole-Ri kaže...

Pozdrav,

u najgore moguće vrijeme imam problema sa računalom starim 1 godinu. Nažalost izgubio sam račun i ne mogu odnesti u servis na garanciju.

..

-račun nije uvjet zakonskog ostvarivanja prava po osnovi jamstva ili mat.nedostatka.. (reklamacija). .. tj trgovac ima račun, mora imati, poželjno je da ga i ti imaš, ako nemaš možeš zatražiti-dobiti (ponekad naplate trošak recimo 15kn..) a ako ne žele, prijava na mingo.hr

-nazovi-pitaj-traži..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Hvala svima na odgovorima

Budem večeras jos testirao, radim trenutno.

Probao sam monitor ustekat u hdmi slot od maticne ploce i nista nije pokazivalo, a nema onih bip bip zvukova samo taj zvuk u napajanju kad je ukopcano napajanje na procesor…
Inace svi ventilatori osim na grafickoj rade i svjetla rade…
Javim veceras koja maticna i ostale spec

RIJEKA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ma nece pa nece, nema bikakvog bipanja.

Maticna je Asrock B450 Gaming K4

Proc Ryzen 5 3600x

RIJEKA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nemas sta ustekavati HDMI monitora u maticnu kada nemas procesor sa IGPU :)

Iskljuci struju iz PC, sacekaj par minuta, izvadi bateriju iz maticne, sacekaj 20 sekundi i vrati bateriju. Provjeri je li sve fino prikljuceno, ukljuci pc u struju i probaj upaliti PC.
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
13 godina
boxer kaže...
Nemas sta ustekavati HDMI monitora u maticnu kada nemas procesor sa IGPU :)

Iskljuci struju iz PC, sacekaj par minuta, izvadi bateriju iz maticne, sacekaj 20 sekundi i vrati bateriju. Provjeri je li sve fino prikljuceno, ukljuci pc u struju i probaj upaliti PC.

Jesam  nekoliko puta.

Ali nema pomaka  a cudan zvuk iz napajanja i dalje prisutan.

Djeluje kao da sve radi...

Kad sam skidao peocesor, jedva sam ga odljepio od hladnjaka... a pastu sam mjenja9 prije cca 2 mjeseca

RIJEKA
17 godina
Inace se procesor treba zagrijati proje skidanja hladnjaka, opteretis ga npr sa prime ili cinebench 20tak minuta da popusti pasta pa se onda skida. S obzirom da nisi mogao upaliti pc nisi ga mogao zagrijati. Zavisi koju pastu si stavljao, inace se meni to nije nikada desilo ni nakon par godina sa istom pastom. Nikada nije upekla. Doduse stavljao sam relativno dobre paste.
Tvoja ploca je entry lvl i nije nesto kvalitetna, moguce da je pregorio vrm ili ima neki kontakt, to bi najbolje bilo dati u servis. Tesko je ovako ppgadjati.
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
13 godina

Hvala svima.
Riješeno
Matična pregorila, kad sam ju izvadio imao sam sta vidit. Crno sve iza.
Kupio novu i bolje i sve 5 sad.

RIJEKA
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Eto, bila je matična ... to je puno bolje nego da je bio procesor...
Emilio Estavez
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2021 22:37 (Emilio Estavez).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice