Problem s PC-em

poruka: 31
|
čitano: 4.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s PC-em

Pozdrav svima prije svega. Imam problem sa PC-em za koje vjerojatno nitko nije cuo. Ovako: jucer ostavim komp u ide-u i odem na par minuta van, do ducana. Vratim se doma kad odjednom vidim komp se restarto. Nista, opet se on boota te prilikom paljenja programa baci BSOD (nisam vidio o cemu se radi u BSOD-u, trajao je svega 2-3 sec). Upalim ja komp ponovno a iz kucista se cuje beeeeep..prestane malo pa opet. Restartam ja PC ponovo kad vidim svjetle 3 lampice na grafickoj. Ja reko graficka je crkla 100 %, otiso kod frenda da probam drugu kad opet vidi vraga neda se upalit. Tri puta sam ga rastavio i sastavio ponovno i opet ista stvar. Da kad bi ja isteko 1 HDD i on proradi. Sad, moja pretpostavka je da je napajanje otislo...zelim cuti vase misljenje

Hvala!

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s PC-em

Nebi trebalo bit do napajanja po meni bi prije trebalo bit do hdd,Ako ti nece upalit provjeri ram..Pa javi.Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 9:49 (Softwer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s PC-em

provjereno. imam trenutno 2x2 gb...svaki ram pojedinacno proban u zaseban slot. probano i kombinacijama. sad me strah gasit pc jer ne znam oce se upalit vise..

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s PC-em

Ovako cemo sve cemo provjerit..Prvo projvjeri greske na disku,ako ti komp ne htjedne upalit probaj istekat hdd i kad se upali naglo ga ustekaj..Pa javi Kako je proslo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s PC-em
Softwer kaže...

Ovako cemo sve cemo provjerit..Prvo projvjeri greske na disku,ako ti komp ne htjedne upalit probaj istekat hdd i kad se upali naglo ga ustekaj..Pa javi Kako je proslo.

a probat cu kasnije ali mislim da nema smisla to raditi...jer taj hdd ioanko nije sistemski bio tako da je on MORAO raditi. ali mene muci ovo. ja kad komp ugasim, ja njega vise nemogu upaliti jer svijetle 3 lampice na grafi. i meni se cini da je napajanje usko grlo posto imam Q6600 hladjen CM V8 na kojem pise up to 180w, imam HD 4870x2 i accelero xtreme na njoj na kojem pise up to 160w. moje napajanje ima samo 650w. ne znam...al ovo je jako cudan problem

16 godina
Problem s PC-em

Hm....Ja bih odmah graficku promjenio bez razmisljanja 100% je ona skiknula...Koju graficku imas?

0 0 hvala 0
17 godina
Softwer kaže...

Hm....Ja bih odmah graficku promjenio bez razmisljanja 100% je ona skiknula...Koju graficku imas?

nije mi jasno ovo, kada je taj hard spojen onda pišti matična za rame, a kada makne onda sve skupa radi, neka proba clearcmos

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Softwer kaže...

nije mi jasno ovo, kada je taj hard spojen onda pišti matična za rame, a kada makne onda sve skupa radi, neka proba clearcmos

clearcmos napravljen, baterija resetana..sve apsolutno isprobano. meni vise nista nije jasno tu. jedino mi pada napamet da je hdd bad sectore imo ali opet mora se upalit :O

16 godina
Problem s PC-em

Prosesljaj hard malo s Disk Defrag..

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 10:24 (Softwer).

0 0 hvala 0
17 godina
Softwer kaže...

Pa ajde probaj Clearcmos...

pa vidiš da već je probao

edit: ispravio se, kako ce defragat disk ako nemoze ni pokrenut s tim diskom spojenim

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 10:25 (mind_challenge).
16 godina
Problem s PC-em

Prosesljaj hard malo s Disk Defrag...

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s PC-em

Ja vise nezz jel se on sprda il ima problem sad mu svjetle lampice na grafi,sad mu hardd nije uredu.Daj molim te ponovno opisi problem..Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 10:26 (Softwer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s PC-em

nemam se zasto sprdat. ali ne bi posto problem da znam u cemu je al hebo mene pas ako je ikad iko na svijetu imo ovakav problem. znaci ja istekam hdd radi. sad kad bi ga ugasio ne bi se upalio dok ne bi opet nestro "presteko"..jakoo cudno zvuci ali istinito...imam pametnijeg posla nego spamat forum vjerujte...

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s PC-em

Pa probaj drugi hdd.

0 0 hvala 0
17 godina
GeForce kaže...

nemam se zasto sprdat. ali ne bi posto problem da znam u cemu je al hebo mene pas ako je ikad iko na svijetu imo ovakav problem. znaci ja istekam hdd radi. sad kad bi ga ugasio ne bi se upalio dok ne bi opet nestro "presteko"..jakoo cudno zvuci ali istinito...imam pametnijeg posla nego spamat forum vjerujte...

ma pusti Software-a, pretpostavljam da nemaš garanciju na računalo, i/ili komponente, probaj spojit taj hard na drugi priključak ako je SATA, a ako ne radi probaj na neko drugo računalo, ako tamo radi možda je otišla matična

16 godina
Problem s PC-em

Ako ne bude radio tvoj hdd na drugom racunalo onda je on rikno 100%...

0 0 hvala 0
17 godina
Softwer kaže...

mind_challenge pokusavam covjeku pomoc a ti ako si nervozan to nije moj problem.....!!!!!!!!!!!!Viče

nisam nervozan, ali ti pišeš nebuloze, kako će defraggat disk kada ga nemože ni upogonit? i kakve veze ima fragmentiranost diska s nemogučnošču korištenja istogViče

edit: i daj koristi tu tipku uredi

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 10:35 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prema minidumpu problem ti je u hardu. Provjeri ga HD Tune-om. BSOD se može isto tako javljati zbog velike fragmentacije harda ako ga nisi dugo defragmentirao.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
Problem s PC-em

deadman Nemoze pokrenut hadd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

deadman Nemoze pokrenut hadd

djelomicno tocno...al problem izgleda je do hdd-a...kad ga uspijem pokrenut dobijem BSOD

16 godina
Problem s PC-em

Pa onda je problem u hardu,a i ako se bojis ugasit komp nemoj ga ni gasit..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s PC-em

a vidi nista nije 100% tocno. znam da cu ga kadtad morat ugasit al mene i dalje muci jedna stvar. on i ako je pokvaren on se mora bootat jer na njemu nije OS kao sto sam reko.

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s PC-em

Pa onda ti je najednostavnije rijesenje promjeni hdd...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s PC-em

zahvaljujem se na savjetima. jos samo da pitam...ima li ikakve sanse da je napajanje otislo zbog overloada tj. opterecenja?

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s PC-em

Zavisi ako je prevelik overclock moze i napajanje otic

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
GeForce kaže...

zahvaljujem se na savjetima. jos samo da pitam...ima li ikakve sanse da je napajanje otislo zbog overloada tj. opterecenja?

moguće je, ali malo vjerojatno...najbolje ti je otić kod nekog frenda i isprobat te komponente kod njega (grafa,hdd) tako ćeš znat sigurno...

Softwer kaže...

daj molim te nemoj pisat ako ni pitanje nisi razumio...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
GeForce kaže...

moguće je, ali malo vjerojatno...najbolje ti je otić kod nekog frenda i isprobat te komponente kod njega (grafa,hdd) tako ćeš znat sigurno...

Softwer kaže...

daj molim te nemoj pisat ako ni pitanje nisi razumio...

to sam i imao u planu...jos da pitam jedno banalno pitanje. mogu li ja hdd ustekat u radu PC-a???

da napomenem za neke ne radi se o externom

16 godina
Ja sam imao isti problem, a rjesenje je bilo u usb sticku ili mobu koji je bio ustekan n usb dok se palio komp. Sad pazim da mi nije nista tako ustekano i radi sve 5. Svih 8 usbova mi je inace puno, camera, printer, mis, tastatura, bluetooth, dbt kartica i dva u koja ustekavam mobilni telefon i stick/ext.hdd. mozda imas isti problem.
ptspclan.com | visit us ^^
17 godina
neaktivan
sardax kaže...
Ja sam imao isti problem, a rjesenje je bilo u usb sticku ili mobu koji je bio ustekan n usb dok se palio komp. Sad pazim da mi nije nista tako ustekano i radi sve 5. Svih 8 usbova mi je inace puno, camera, printer, mis, tastatura, bluetooth, dbt kartica i dva u koja ustekavam mobilni telefon i stick/ext.hdd. mozda imas isti problem.

ustekano je ono najophodije..znaci samo mis. moze odgovor na pitanje iznad

16 godina
moderator
GeForce kaže...

to sam i imao u planu...jos da pitam jedno banalno pitanje. mogu li ja hdd ustekat u radu PC-a???

da napomenem za neke ne radi se o externom

nemoj, možeš spalit elektroniku...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice