Problem pri paljenju računala

poruka: 3
|
čitano: 2.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem pri paljenju računala

Kompjuteru je potrebno 21 minuta da se upali. Prije se upalio za 2-3min. Sve je počelo prije 2 dana kada sam ga pokušao upalit, sve je bilo u redu do trenutka dizanja windowsa. Naime, uopće se nije htio podić, samo crni ekran. Kad sam ga restartiro opet je isto tako bilo. Jedino čudno što sam primjetio su bili neki zvukovi iz hdd(barem tako mislim). Iskopčao sam komp iz struje i nakon pol sata sam ga uspio upalit. Ali windows se loudira jedno 3-4min, nakon toga se upali privjera c diska, to traje 10min, onda se restartira i onda opet čekat 3-4 min da se loudira windows i još 4-5min da se pokrenu svi programi. I tako svaki put kad se pali. Provjerio sam temperature, CPU usage i sve čega sam se sjetio. Štekaju mi pjesme dok sviraju, toliko je spor. Ja mislim da mi rikava hdd ali nerazumijem se previše u to i nisam siguran pa bi molio nekog ako mi može kako pomoći... Svaka ideja je dobra

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem pri paljenju računala
xesterbit kaže...

Kompjuteru je potrebno 21 minuta da se upali. Prije se upalio za 2-3min. Sve je počelo prije 2 dana kada sam ga pokušao upalit, sve je bilo u redu do trenutka dizanja windowsa. Naime, uopće se nije htio podić, samo crni ekran. Kad sam ga restartiro opet je isto tako bilo. Jedino čudno što sam primjetio su bili neki zvukovi iz hdd(barem tako mislim). Iskopčao sam komp iz struje i nakon pol sata sam ga uspio upalit. Ali windows se loudira jedno 3-4min, nakon toga se upali privjera c diska, to traje 10min, onda se restartira i onda opet čekat 3-4 min da se loudira windows i još 4-5min da se pokrenu svi programi. I tako svaki put kad se pali. Provjerio sam temperature, CPU usage i sve čega sam se sjetio. Štekaju mi pjesme dok sviraju, toliko je spor. Ja mislim da mi rikava hdd ali nerazumijem se previše u to i nisam siguran pa bi molio nekog ako mi može kako pomoći... Svaka ideja je dobra

za početak si mogao napisti o kakvoj se konfiguraciji radi... prema ovome sigurno kako si sad napisao komp je star 10-ak godina hehe šala

jesi pokušao formatirati hard disk i dići ponovno windowse jer ti se sigurno nakupilo svakakve gamadi...

''Znam da ništa ne znam.''
14 godina
neaktivan
Re: Problem pri paljenju računala

MBO - Gigabyte GA-MA69VM-S2
cPU - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ - 2.61GHz
Grafa - ATI Radeon HD 2600 PRO - 256Mb

HDD - MAXTOR STM3160815AS

WDC WD2500SB-01RFA0
I 2Gb RAMa neznam točko koji

Nije baš 10 godina, ima negdje 3-4 godine. Nema ni godina dana kao sam formatirao disk i stavio neve windowse tak da nevjerujem da se moglo toliko gluposti nakupit DA MI TAK JAKO ŠTETI KOMPU

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice