Problem (očito) sa napajanjem

poruka: 9
|
čitano: 4.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Imam dva hard diska,jedan ima SATA napajanje,drugi kombinacija SATA+4 pinski.

Kupio sam przilicu koja je cista SATA i htijeo bih ju spojiti.

Napajanje ima samo 2 SATA kabla.

Logicno da cu spojiti jedan SATA u hard,drugi u przilicu,dok cu drugi hard spojiti 4 pinskim-no Bogme ne moze!

BIOS mi takvim nacinom spajanja prepoznaje obadva harda-ali Windovsi samo jedan(onaj koji je spojen SATA kablom).

Da ne kupujem sada konektor 4 pin u SATA,ima li tko brze i efikasnije rijesenje!

Eh da....Obadva harda rade kada ih spojim SATA kablom napajanja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znači imaš dva SATA napojna kabla i jedan Molex priključak. Stavi ta dva harda na SATA napojni kabal i pržilicu stavi na Molex. Još ti trebaju tri SATA kabla za prenos podataka (http://www.ifengtech.com/cp/html/images/1268805519.gif). Njih spojiš sa hard diskovima i sa pržilicom. Nakon toga samo uštekaš drugi kraj tih kablova na matičnu ploču.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Problem (očito) sa napajanjem

Koliki je kapacitet HDD-a? Windows ima granicu na 1,5 ili 2 TB. Pokušaj testirati jedan po jedan HDD ili Asus disk unlocker.

14 godina
SaidSikiraX kaže...

Znači imaš dva SATA napojna kabla i jedan Molex priključak. Stavi ta dva harda na SATA napojni kabal i pržilicu stavi na Molex. Još ti trebaju tri SATA kabla za prenos podataka (http://www.ifengtech.com/cp/html/images/1268805519.gif). Njih spojiš sa hard diskovima i sa pržilicom. Nakon toga samo uštekaš drugi kraj tih kablova na matičnu ploču.

Ok mozda se nisam dobro izrazio.

Nije rijec o SATA kablovima za prenos podataka(imam ih koliko hoces 8 kom mislim),nego je rijec o SATA napojnim kablovima,koja imam samo 2 kom(sa napajanja),a 3 potrosaca(dva harda i przilica)-jedan hard ima kombinaciju molex i sata,no kada da ovaj molex ne radi!

Ponavljam-rijec je samo o kablovima napajanja!

phoenix2003 kaže...

Koliki je kapacitet HDD-a? Windows ima granicu na 1,5 ili 2 TB. Pokušaj testirati jedan po jedan HDD ili Asus disk unlocker.

jedan je 150 GB-drugi 250 GB.Ma rade oni meni vec 4 godine bez problema.

Przilica se shebala(koje je radila,ali preko IDE i molex-a),sada imam novu koje je full SATA.

14 godina

Jos detaljnije:

Taj hard koji ima kombinaciju molex i sata,radi kod mene samo na SATA kablu napajanja.

Kada ga ustekam na molex-ne radi u Win,bios ga prepoznaje.

Ustekao sam ga kod susjeda na molex i radi kod njega!

Pomislio sam onda je ociti rijec o napajanju ili tome molex kablu koji dolazi sa napajanja,no ako ga ustekam u bilokoji hardver(ventilator,druga przilica),on radi!

Tko tu koga j..e???{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da li ti svi MOLEX-i rade problem? Ako ne, da kupiš adapter MOLEX/SATA?

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Milka30 kaže...

Jos detaljnije:

Taj hard koji ima kombinaciju molex i sata,radi kod mene samo na SATA kablu napajanja.

Kada ga ustekam na molex-ne radi u Win,bios ga prepoznaje.

Ustekao sam ga kod susjeda na molex i radi kod njega!

Pomislio sam onda je ociti rijec o napajanju ili tome molex kablu koji dolazi sa napajanja,no ako ga ustekam u bilokoji hardver(ventilator,druga przilica),on radi!

Tko tu koga j..e???{#}

- radi ili ne radi. Vjerojatni scenarij; dali ga win-disk manager vidi? Tad mu možda dodjeljuje pogrešno (zauzeto) slovo ili ga treba dodati.

- bootaj s liveCDa, vidi diskove, ako ih vidiš tad je neki soft (driverski) problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Evo radi sada.

Samo sam promjenio slotove na maticnoj przilici sa 3 na slot 4 iako mi nema logike,ali ajd dobro.

Sada su mi hardovi na slotu 1 i 2 a przilica na 4.

Izgleda da ipak napajanje nije bio problem nego sami SATA slot na maticnoj(slot 3),koji inace radi,maloprije testirao.

Mozda ja kreten uopce nisam prvi puta dobro ustekao sve,pa vas tu sada gnjavim bezveze.

Hvala svima na odgovorima!

Offtopic:Sada sam tek primjetio jos 2 sata usteka na mojoj maticnoj(na slici crveni upitnik),jel to regularni sata ustek ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 9:04 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-običan-dijeljeni.. služi za e-sata (kabel) možda je to razlog. Vjerojatniji razlog da imaš dva (različita) sata kontrolera, HDD i Optika se ne podnose u svim kombinacijama, pa prebacivanje optike na drugi kontroler pomaže... tako da je možda sve ispravno ali različiti standardi (jer su tek nedavno optical postali standardni na SATA, kontroliri npr generacije SATA-1 su isključivo podržavali HDD, ne-CD..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice