Probao sam hdmi i sve ostale kablove i u grafičkoj, i izvadio sam grafu pa u matičnu direkt. Izvadio sam bateriju iz matične, stvarno sve i stalno je isto.. Svi Ventilatori rade, ali nema slike. I da, ne čuje se ni jedan beep kada palim..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probao sam hdmi i sve ostale kablove i u grafičkoj, i izvadio sam grafu pa u matičnu direkt. Izvadio sam bateriju iz matične, stvarno sve i stalno je isto.. Svi Ventilatori rade, ali nema slike. I da, ne čuje se ni jedan beep kada palim..
Pozdrav,
Prije svega bi bilo dobro da pročitaš manual od matične, grafičke i provjeri ako je sve dobro spojeno.
No signal mogući uzroci su: grafička, rami, monitor, napajanje ako nije dobro spojeno (probaj prčkat po navedenom)... :)
Možda treba bios nadograditi, ali sa drugim procesorom da bi mogao ovaj koristiti.
I ako treba daljnja pomoć, bilo bi dobro da ispuniš Moj Pc, ili napiši ovdje koje komponente imaš da ti se lakše pokuša pomoći.
Najbolje da sve ponovo rastaviš i pažljivo sastaviš. Posebno obrati pozornost na odstojanje matične ploče od kućišta i da ti kakav šaraf u taj prostor ne zaluta. Također prouči korisnički priručnik kako bi se točno informirao u koje slotove treba da ugradiš RAM module. Također provjeri da li trenutni BIOS u tvojoj matičnoj ploči podržava ugrađeni procesor.
U petak sam to raspakirao i tek de večeras sjetio da imam Speaker što sam dobio sa matičnom. To sam stavio i kada upalim cujem 3 puta beep. Nasao sam u netu u manulu od tog biosa da to znaci problem sa ramom.
Isprobao sam sve kombinacije, i probao sam frendov ram, druga marka ali isto ddr3 1600hz 4gb i opet je isto.
Kako nadograditi bios?
Prvo pregledaj da ploča nema kratak spoj sa kućištem.
Imao sam sličan slučaj isto je po bipovima ukazivalo na memoriju, a u problemu je bilo par pinova na socketu. Uzmi povećalo, dobro osvijetli i pogledaj, jeli svi pinovi uredno stoje. Ja sam bio siguran da ih ja nisam oštetio, kasnije su mi uz mnogo "natezanja" zamijenili ploču.
Stvarno neznam više sta da radim, a komp mi je prilično hitan...
Reklamacija. Nadajmo se da si sačuvao račun.
Mozda naručim novu matičnu a ovu posaljem poštom na servis..