Problem sa novim kompom

poruka: 9
|
čitano: 987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa novim kompom
Pozdrav. Kupio sam u Linksu novu konfiguraciju i monitor, u petak je stiglo, raspakirao sam ali sam morao ići malo dalje na proslavu nove god. I danas krenem slagat, sve super, i probam upaliti komp, međutim na monitoru pise "no signal"
Probao sam hdmi i sve ostale kablove i u grafičkoj, i izvadio sam grafu pa u matičnu direkt. Izvadio sam bateriju iz matične, stvarno sve i stalno je isto.. Svi Ventilatori rade, ali nema slike. I da, ne čuje se ni jedan beep kada palim..

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Problem sa novim kompom

Pozdrav,

Prije svega bi bilo dobro da pročitaš manual od matične, grafičke i provjeri ako je sve dobro spojeno.

No signal mogući uzroci su: grafička, rami, monitor, napajanje ako nije dobro spojeno (probaj prčkat po navedenom)... :)

Možda treba bios nadograditi, ali sa drugim procesorom da bi mogao ovaj koristiti.

I ako treba daljnja pomoć, bilo bi dobro da ispuniš Moj Pc, ili napiši ovdje koje komponente imaš da ti se lakše pokuša pomoći. 

0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problem sa novim kompom

Najbolje da sve ponovo rastaviš i pažljivo sastaviš. Posebno obrati pozornost na odstojanje matične ploče od kućišta i da ti kakav šaraf u taj prostor ne zaluta. Također prouči korisnički priručnik kako bi se točno informirao u koje slotove treba da ugradiš RAM module. Također provjeri da li trenutni BIOS u tvojoj matičnoj ploči podržava ugrađeni procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa novim kompom
Mali update. Sve sumnje me vode na matičnu, baš sve sam nekoliko puta pregledao dali je dobro spojeno. Model je Essentials H81H3-M7
U petak sam to raspakirao i tek de večeras sjetio da imam Speaker što sam dobio sa matičnom. To sam stavio i kada upalim cujem 3 puta beep. Nasao sam u netu u manulu od tog biosa da to znaci problem sa ramom.
Isprobao sam sve kombinacije, i probao sam frendov ram, druga marka ali isto ddr3 1600hz 4gb i opet je isto.
Kako nadograditi bios?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa novim kompom

Prvo pregledaj da ploča nema kratak spoj sa kućištem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 1:47 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Problem sa novim kompom

Imao sam sličan slučaj isto je po bipovima ukazivalo na memoriju, a u problemu je bilo par pinova na socketu. Uzmi povećalo, dobro osvijetli i pogledaj, jeli svi pinovi uredno stoje. Ja sam bio siguran da ih ja nisam oštetio, kasnije su mi uz mnogo "natezanja" zamijenili ploču.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
@phoenix, probao sam ju izvan kućišta..
Stvarno neznam više sta da radim, a komp mi je prilično hitan...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa novim kompom

Reklamacija. Nadajmo se da si sačuvao račun.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Imam račun. Problem je što do prve Links trgovine imam 150km, a i znam da se budem morao natezati s njima i da ce to potrajati a meni treba komp sredinom sljedećeg tjedna obavezno..
Mozda naručim novu matičnu a ovu posaljem poštom na servis..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice