helou...
ovako, preksinoc sam prvi puta dozivio ovaj problem.. naime, igrao sam bf3 i u jednom trenutku se sve smrzlo. slike je bilo ali se nakon nekog vremena ugasila. ctrl+alt+del ne reagira. bio sam prisiljen rucno ga resetirati i tu je nastao problem.
on se je ugasio ali kad se je palio upalio bi se na sekundu i onda opet ugasio, pa opet upalio, pa ugasio (doslovno sekundu bi bio upaljen)... zagasio sam napajanje i probao ga opet upalit i ovaj puta je malo duze ostao upaljen prije nego je opet pocelo pali-gasi... posto mi je vec bilo kasno isao sam spavat planirajuci to sutradan rijesit.
cim sam se ustao jucer ujutro, vrag mi nije dao mira i isao sam ga upalit i upalio je bez beda... reko, mozda sam ga zayebo rucnim restartom. popodne sam malo igro bf3 i sve je bilo u redu do navecer.
posto je bilo problema s originom malo sam isao igrat witchera 2. i nakon nekog vremena, ovaj puta bez smrzavanja slike, opet se restarta i pokusa upalit ali ne ide.. opet isto. nis, opet otisao spavat i ujutro sam ga opet isao palit i ovaj puta se je upalio ali se nista nije desavalo.. nikakvi bipevi, slike nista.. vidio sam da je zastalo na provjeravanju memorije, ona lampica na maticnoj je svjetlila ali kad sam ga opet ugasio i upalio normalno se podignuo sistem. :/
napanje je corsair tx750, staro 2 godine i nesto sitno... jel moguce da je postalo nestabilno tj da rikava? ili, jeli moguce da je problem u nekoj drugoj komponenti? mislim, maticna nikakve bipeve ne daje kad se desi to sranje...
ne znam, cudno mi je ovo... sto bi moglo biti uzrok tome i kako provjeriti stanje komponenti, tj stabilnost, ispravnost itd..
ne znam dali ce ovo ista znacit ali temperature su normalne... u OCCT testu procesora (mod za generiranje temperature) temp nisu prelazile 63c u 10 min przenja, bio sam i prime95 pokrenuo tamo je sve proslo bez greske, temp grafikce u furmarku 75c... nista nije clockano
jos jedna stvar, to sam se tek sad sjetio i kad dodjem doma cu jos jednom provjerit... naime, kabeli. mozda se neki malo istekao. ne znam kako bi iz cista mira a i siguran sam da sam ih dobro ustekao. kazem, mozda mi se je neki iskrao malo ali sumnjam. proslo je vec cca 3 tjedna od kada sam spajao na novu maticnu pa zato i sumnjam da bi se tek sad manifestirao taj problem ako je stvar u kabelima..
thank you very many i ostatak konfe imate tamo di i treba..
jos jedna stvar za uzet u obzir a koju sam zaboravio... kompletna struja do kompjutera ide preko letve tocnije preko dvije letve. jedna je neka jeftina koja mi sluzi da nekako dovedem struje do ove druge skuplje i kvalitetnije (prekratki je kabel na ovoj). na toj boljoj je sve ukopcano i nikakvih problema nije bilo do preksinoc...
poigrat cu se jos malo danas i sa time...
ali dalje trebam misljenja!