Problem nakon zamjene baterije

poruka: 3
|
čitano: 2.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Problem nakon zamjene baterije

Pozdrav,

koristim Acer Aspire F15 F5-573G te sam odlučio kupiti novu bateriju pošto je stara na izmaku snaga odnosno došla je do toga da se laptop više ne može ni upaliti bez da je spojen na punjač. Bateriju sam naručio preko njemačkog Amazona, dakle radi se o originalnoj bateriji za Acer, a ne nekoj zamjenskoj. Nakon što sam stavio novu bateriju, pokušao sam upaliti laptop, no bez uspjeha. Računao sam da je baterija možda prazna pa sam spojio punjač, laptop tada pali, ali ne ide dalje od početnog crnog ekrana. Nakon nekoliko pokušaja i pogrešaka, ustanovim sljedeće:

- na novoj bateriji ne pali uopće
- na staroj bateriji ne pali uopće
- na novoj bateriji i punjaču pali, ali ne ide dalje od crnog ekrana
- na staroj bateriji i punjaču pali, ali ne ide dalje od crnog ekrana
- bez baterije na punjaču pali i radi najnormalnije

Također, kad je unutra baterija i kad spojim punjač, uredno svijetli narančasto svijetlo za punjenje, ali laptop ne funkcionira, dakle dalje od toga da je upaljen i da je crn ekran ne ide. Pokušao sam spojiti bateriju naknadno nakon što ga upalim samo na punjaču, ali i dalje piše "no battery detected" makar dolje svijetli narančasto kao da je puni. Pokušao sam pritom brisati i nanovo dodavati drivere, troubleshootati itd. ali ništa nije pomoglo. Je li se itko susreo s ovim problemom i imate li neke savjete?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem nakon zamjene baterije

- driveri s tim nemaju veze.. tj kad nešto kreneš 'čačkati' možeš samo dodatno pogoršati stvar. (preduvijet je znati što će se desiti, tad možeš 'popraviti.. kao upozorenje da ne čačkaš dalje prije nego barem približno znaš da to može pomoći itd.)

- sve se kvari + postoje 'zaštite' (interesa proizvođača) pa pitanje o 'originalnosti' baterije, nekom kvaru tj uopće možda nije problem u (staroj) bateriji nego nešto drugo.. tj računalo (mbo-bios) kontrolira sve pa i stanje kao i rad baterije + zaštita uz provjeru originalnosti + ... pa i rekalibracija i sl.

- može biti neki kvar, napajanja, kontakti.. može biti neispravna nova baterija (nije nemoguće), a možda je dovoljno izvaditi i ponovo umetnuti ili prije počistiti kontakte (pa i ukloniti izolaciju ako postoji, ne bi vjerovao što se sve nađe na komponentama kao npr zaštitna folija koja je naravno višak..).

- ovisi koliko s i 'snalažljiv' imaš li mjerne instrumente i sl. .. ako ne, tad najbolje otići do nekog serivsa da oni vide što je.. vjerojatno za cca 50kn dobiješ odgovor, ovako može biti bilo što.. tj ne možeš biti siguran da je problem (samo) u novoj bateriji, pogotovo jer se identično ponaša sa starom tj moguće da imaš više od jednog problema .. a sve je recimo povezano s napajanjem-strujom-ispravljačem.. a možda samo treba seretirati bios pa recimo i to probaj.. (mada baterija nije takva komponenta koja bi to tražila, može biti ..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
Re: Problem nakon zamjene baterije

Zašto misliš da ako si kupio preko Amazona da je baterija originalna i ispravna?. Jel na bateriji piše godina proizvodnje.

Iskoristi pravo povratka/reklamacije robe kupljene preko interneta.

EDIT: Jel imaš na dnu rupicu za resetiranje baterije.

https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2021 16:34 (andrijam).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice