Problem sa monitorom

poruka: 12
|
čitano: 2.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa monitorom

U pitanju je LG L1717S. Kupio sam nedavno graficku HD6850 i pri svakom paljenju racunara lampica od monitora blinka nekih minutu-dvije, kasnije se 3 puta pojavi klasicni logo i tek se onda upali monitor. Prije je sa 8800GT normalno radio. Monitor je inace star nekih 6-7 godina. 

Uglavnom, sinoc sam ostavio nesto da se skida i podesio automatsko gasenje racunara i iskljucim monitor na dugme. Medjutim od maloprije monitor ne reaguje. Probao sam upaliti na dugme, promjeniti uticnicu, odvrnuti i zavrnuti VGA kabal, sve moguce, jednostavo komp se upali najnormalnije monitor ne reaguje. Cak ne gori ni narandzasta lampica kad je komp ugasen. Jednostavno kao da nema struje nikako. Sta mislite da bi moglo biti, jel neko imao slican problem ? 

Nemojte mi samo reci da je krepao, svakako sam dao 150e za grafulju neplanski, ovo bi me dokrajcilo. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa monitorom

Nažalost, izgleda da je krepao, ali po simptomima izgleda da je problem u napajanju monitora - najvjerojatnije treba zamijeniti stare elektrolitske kondenzatore kao prvi korak, što samo po sebi nije veliki izdatak (recimo 2-3 kn po kondenzatoru), a moguće je da je samo to problem.

KaeR
14 godina
neaktivan
Problem sa monitorom

probaj promijeniti kabel od struje ali teško da je do toga. Eventualno ga odnijeti na dijagnostiku i vidjeti vrijedi li uopće popravljati.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

odspoji monitor i nosi u servis ako nemaš iskustva jer da nebi se još ubio sa strujom :-(

ako imaš iskustva otvaranje pa vizualan pregled, mjerenje napona postrebnih i tako dalje

14 godina
neaktivan

Probao na drugom kompu s drugim kablom, ista stvar.. Cak se i cuje "krckanje" struje kada pomjeram kabal lijevo desno u monitoru. Ne znam isplati li mi se nositi na popravak kad mogu za 40-50e uzeti neki dobar polovan Samsung ili Dell.

17 godina

Ako si spretan s lemilicom, probaj sam popraviti, zamijeni kondenzatore, pa vidi hoće li proraditi. To te ne bi smjelo koštati ukupno više od 20-ak kuna, a ako ništa drugo, poslužit će kao mala praksa.

KaeR
14 godina
neaktivan

Sad vise nije problem samo s monitorom, nego i s napajanjem. Donio ja kuci drugi monitor, probam ukljuciti komp, samo malo se zavrte ventovi i blicne lampica i to je to. Izbacim Fortron ubacim Mercury napajanje normalno sve radi. I kasnije opet namontiram Fortrona da vidim da nije proradilo i opet se nista ne desava. Vratim Mercury kad ni ono ne radi..{#}

Dakle u 3h su mi crknula 2 napajanja koja su do tad sasvim normalno radila. Strah me je da nije stvar u necemu drugom, ovo mi je skroz sumnjivo.

14 godina
neaktivan
Problem sa monitorom

Daj cijelu konfiguraciju, točno modele napiši. Ili ti napajanja ne mogu držati konfiguraciju ili su ti instalacije u kući živi užas.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 13:23 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imas pod moj PC.

14 godina
neaktivan
Problem sa monitorom

a točni modeli napajanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Fortron ATX PNF 400w, Mercury 500w ne znam tacno model, svakako je nebrandirano smece.

Sad se dvoumim u kupnji izmedju Enermaxa od 600w i Thermaltakea od 500. S tim da bi za enermax cak i jeftinije mogao proci a oba su ok branda.

14 godina
neaktivan
Problem sa monitorom

mercury je smeće, ali fortron nije loš, pogotovo ta serija...

Posudi neko malo jače prije nego odeš kupovat... i nadaj se da nije do struje tvoje i da ga nećeš spržit

edit: osobno bih išao sa enermaxom

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 17:49 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice