Problem sa maticnom i procom

poruka: 6
|
čitano: 1.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam jedan problem.

Naime temperatura proca kada igram mi bude preko 80.

Kupio sam novi hladnjak koji su mi sastavili na servisu. Temperatura je 40 dok neigram ali kada udem u igru komp se ugasi neznam kako ali mislim da je ovo problem , posto ovo na slici kaj cu vam pokazat mi bude vruce toliko da mos jaja peci na tome :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

krivo postavljen hladnjak, previse paste (ili je mozda uopce nisu stavili) ?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa maticnom i procom
rosS. kaže...

Imam jedan problem.

Naime temperatura proca kada igram mi bude preko 80.

Kupio sam novi hladnjak koji su mi sastavili na servisu. Temperatura je 40 dok neigram ali kada udem u igru komp se ugasi neznam kako ali mislim da je ovo problem , posto ovo na slici kaj cu vam pokazat mi bude vruce toliko da mos jaja peci na tome :(

Frend je imao takvu mbo i athlon x2 6000+,i isti problem je imao,problem je bio u MBO,uzeo je drugu mbo i sve je perfektno mu radilo.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina

Za početak nadogradi BIOS, isključi automatsko podizanje napona na procesoru i ručno postavi napon na neku donju-srednju vrijednost ili ako ti se da da ručno postavljaš napon i testiraš stabilnost sistema i kad postigneš minimalnu temperaturu i stabilnost, to je to. Također možeš skinuti hladnjak sa procesora, očisti staru pastu i sa hladnjaka i procesora i ponovo stavi pastu ( kao zrno pšenice na sredinu procesora) i pažljivo montiraj hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Bio sam sa njima dok su to naredivali jer od toga svega ima pola sata posla... sve su stavili a posto mislim da je matiicna osla budem je promijenio jer je taj vrag na slici odma krajem proca pa se proc grije -.-

13 godina
neaktivan
rosS. kaže...
rebelsy kaže...

Bio sam sa njima dok su to naredivali jer od toga svega ima pola sata posla... sve su stavili a posto mislim da je matiicna osla budem je promijenio jer je taj vrag na slici odma krajem proca pa se proc grije -.-

- pola sata posla za skidanje hladnjaka sa procesora, stavljanje nove paste i montiraje hladnjaka nazad? ma nikako, treba ti 10 minuta sve zajedno sa otvaranjem kučišta, izmjenom, zatvaranjem kučišta, podešavanjem BIOS-a i testiranjem konfiguracije

- tebi dolazi do pregrijavanja isključivo iz 2 moguća razloga

- prvi i najbanalniji, a ujedno i najjeftiniji, odnosno razlog sa najpristupačnijim rješenjem je nepravilno namješten hladnjak na matičnoj ploči i premalo termalne paste, tu hladnjak ne može biti sa neke druge, a ne adekvatne ploče. mora biti baš za tu ploču. ne valja isključiti kvalitetu termalne paste, način na koji se nanijela kao ni količinu same

- drugi, a puno veći, skuplji razlog mogućeg pregrijavanja je neispravna matična ploča sa hladnim lemom, kratkim spojem ili napuhanim kondenzatorom, a možda i neke druge komponente, valja probati sa novom, ispravnom matičnom pločom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice