Pozdrav :)
Da opisem situaciju koja mi se dogodila prije par dana. Konfiguracija s kojom se to dogodilo je sljedeca:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ (oprostite ako malo zmesarim imena komponenti)
Gigabyte GA-M55PLUS-S3G
RAM je G.Skill 2x2GB DDR2
Graficka GeForce GTS 250 Black Knight
Hard-Disk = 2x320GB (neznam ni ciji su >_> )
Napajanje = Corsair VX550W
----------------------------------
Znaci, prije par dana, uslijed igranja EVE Online-a, nestalo mi je slike s ekrana, jednostavno monitor mi je rekao da nista nije spojeno na njega prikaze sliku.
Ali u isto vrijeme, zvuk u pozadini je ostao (cuo sam dalje teamspeak i muziku, nije loopala, nego sve normalno)
Iskljucim komp, zabrijem si da se jednostavno malo stroj pregrijao, i odlucim ga ispuhati s kompresorom.
Spojim sve natrag kako je bilo, ukljucim komp (monitor spojim di je bio, na DVI na graficku), komp se pali, nema slike.
Odlucim monitor spojiti na VGA od maticne, opet pokrenem, slike ima, ali BIOS-u ovaj put treba oko 15 sekundi da se pokrene.
Napomena: dok se to radi, ukljuce se svi ventilatori normalno, i na procesoru i na grafickoj i na kucistu.
Komp se normalno digne na integriranoj kartici, ali imam osjecaj da se "kompletna" maticna malo previse grije.
Izvadim van GTS 250, opet pokrenem komp, BIOS se sada normalno dize na vrijeme, sve super.
Sad, posto trenutno nemam nikog gdje bi mogao probati da ustekam graficku da probam dal je u njoj problem, ima li kakav software za dijagnostiku gdje bih mogao vidjeti sta se dogada?
Jel normalno da, ako je graficka otisla, da ventilator na njoj i dalje radi kod paljenja kompa?
I da, kad se digne komp, i CPU-Z mi uopce ne prepoznaje da je bilo kakva vanjska graficka ustekana.
Upomoc? :(