Problem sa maticnom / grafickom karticom

poruka: 10
|
čitano: 2.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Da opisem situaciju koja mi se dogodila prije par dana. Konfiguracija s kojom se to dogodilo je sljedeca:

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ (oprostite ako malo zmesarim imena komponenti)

Gigabyte GA-M55PLUS-S3G

RAM je G.Skill 2x2GB DDR2

Graficka GeForce GTS 250 Black Knight

Hard-Disk = 2x320GB (neznam ni ciji su >_> )

Napajanje = Corsair VX550W

----------------------------------

Znaci, prije par dana, uslijed igranja EVE Online-a, nestalo mi je slike s ekrana, jednostavno monitor mi je rekao da nista nije spojeno na njega prikaze sliku.

Ali u isto vrijeme, zvuk u pozadini je ostao (cuo sam dalje teamspeak i muziku, nije loopala, nego sve normalno)

Iskljucim komp, zabrijem si da se jednostavno malo stroj pregrijao, i odlucim ga ispuhati s kompresorom.

Spojim sve natrag kako je bilo, ukljucim komp (monitor spojim di je bio, na DVI na graficku), komp se pali, nema slike.

Odlucim monitor spojiti na VGA od maticne, opet pokrenem, slike ima, ali BIOS-u ovaj put treba oko 15 sekundi da se pokrene.

Napomena: dok se to radi, ukljuce se svi ventilatori normalno, i na procesoru i na grafickoj i na kucistu.

Komp se normalno digne na integriranoj kartici, ali imam osjecaj da se "kompletna" maticna malo previse grije.

Izvadim van GTS 250, opet pokrenem komp, BIOS se sada normalno dize na vrijeme, sve super.

Sad, posto trenutno nemam nikog gdje bi mogao probati da ustekam graficku da probam dal je u njoj problem, ima li kakav software za dijagnostiku gdje bih mogao vidjeti sta se dogada?

Jel normalno da, ako je graficka otisla, da ventilator na njoj i dalje radi kod paljenja kompa?

I da, kad se digne komp, i CPU-Z mi uopce ne prepoznaje da je bilo kakva vanjska graficka ustekana.

Upomoc? :(

0 0 hvala 0
15 godina

Skini si ovo: http://www.lavalys.com/products/everest-pc-diagnostics/

Ili bolje, poslao sam ti link na PP, pa s tim provjeri.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Re: Problem sa maticnom / grafickom karticom
Luceo kaže...

I da, kad se digne komp, i CPU-Z mi uopce ne prepoznaje da je bilo kakva vanjska graficka ustekana.

Crknuta/polucrknuta komponenta:

1. Grafa

2. PCI-E slot (looooooong shot)

3. Napajanje (looooooooooong shot)

Tim redom. Pokusaj naci nacina da zamjenis grafu i napajanje da vidis da li dolazi do kakve promjene.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
15 godina
neaktivan
David87 kaže...

Skini si ovo: http://www.lavalys.com/products/everest-pc-diagnostics/

Ili bolje, poslao sam ti link na PP, pa s tim provjeri.

Instalirao, ustekao graficku, ni Everest ju ne prepoznaje :/

Jednostavno cu morati kod nekoga ustekati graficku i vidjeti dal na tom kompu radi :(

13 godina
neaktivan
Luceo kaže...

Pozdrav :)

Da opisem situaciju koja mi se dogodila prije par dana. Konfiguracija s kojom se to dogodilo je sljedeca:

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ (oprostite ako malo zmesarim imena komponenti)

Gigabyte GA-M55PLUS-S3G

RAM je G.Skill 2x2GB DDR2

Graficka GeForce GTS 250 Black Knight

Hard-Disk = 2x320GB (neznam ni ciji su >_> )

Napajanje = Corsair VX550W

----------------------------------

Znaci, prije par dana, uslijed igranja EVE Online-a, nestalo mi je slike s ekrana, jednostavno monitor mi je rekao da nista nije spojeno na njega prikaze sliku.

Ali u isto vrijeme, zvuk u pozadini je ostao (cuo sam dalje teamspeak i muziku, nije loopala, nego sve normalno)

Iskljucim komp, zabrijem si da se jednostavno malo stroj pregrijao, i odlucim ga ispuhati s kompresorom.

Spojim sve natrag kako je bilo, ukljucim komp (monitor spojim di je bio, na DVI na graficku), komp se pali, nema slike.

Odlucim monitor spojiti na VGA od maticne, opet pokrenem, slike ima, ali BIOS-u ovaj put treba oko 15 sekundi da se pokrene.

Napomena: dok se to radi, ukljuce se svi ventilatori normalno, i na procesoru i na grafickoj i na kucistu.

Komp se normalno digne na integriranoj kartici, ali imam osjecaj da se "kompletna" maticna malo previse grije.

Izvadim van GTS 250, opet pokrenem komp, BIOS se sada normalno dize na vrijeme, sve super.

Sad, posto trenutno nemam nikog gdje bi mogao probati da ustekam graficku da probam dal je u njoj problem, ima li kakav software za dijagnostiku gdje bih mogao vidjeti sta se dogada?

Jel normalno da, ako je graficka otisla, da ventilator na njoj i dalje radi kod paljenja kompa?

Upomoc? :(

IMO SAM TU MATICNU 6 GODINA I POLUDIO SAM S NJOM 10000% TI KAZEM DA JE MATICNA OSTALO TI SVE ISPRAVNO...izvinite na deranju al podsjetio me starog kompa na kojem maticna je radila napola tj kupio sam grafu i odjednom prestala radit i moro sam bit na integriranoj onda kupim ati hd 3850 ( dok je bila hit ) i nije htjelo i kupio sam xfx 5550 i jedva upali nakon 8 beepova za restart i radila je u x8 mode-u ..maticna je banana ..btw sumljam da je grafa a ako i je ne kupuj novu jer ti nece bootnut komp 100% jer taj pcie slot nakon nekog vremena ko da izgubi snagu i radi na pola 

15 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

IMO SAM TU MATICNU 6 GODINA I POLUDIO SAM S NJOM 10000% TI KAZEM DA JE MATICNA OSTALO TI SVE ISPRAVNO...izvinite na deranju al podsjetio me starog kompa na kojem maticna je radila napola tj kupio sam grafu i odjednom prestala radit i moro sam bit na integriranoj onda kupim ati hd 3850 ( dok je bila hit ) i nije htjelo i kupio sam xfx 5550 i jedva upali nakon 8 beepova za restart i radila je u x8 mode-u ..maticna je banana ..btw sumljam da je grafa a ako i je ne kupuj novu jer ti nece bootnut komp 100% jer taj pcie slot nakon nekog vremena ko da izgubi snagu i radi na pola 

Jedna od zanimljivosti vezano za maticnu je bila i da, nakon sto mi je stara (mislim ASUS-ova) crkla, ovu sam "na crnjaka" nabavio za 250kn, a nije mi htjela procesor prepoznati :O pa sam morao od kolege posudit neki procesor da flasham bios da uopce mi "vidi" moj 6400+ >_>

13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:05 (Damir1908).
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Luceo kaže...
Damir1908 kaže...

Jedna od zanimljivosti vezano za maticnu je bila i da, nakon sto mi je stara (mislim ASUS-ova) crkla, ovu sam "na crnjaka" nabavio za 250kn, a nije mi htjela procesor prepoznati :O pa sam morao od kolege posudit neki procesor da flasham bios da uopce mi "vidi" moj 6400+ >_>

a gledaj ja ti kazem imam u garazi istu takvu i grafu ne prima ... sto znaci il smo mi te srece da nam se pokvari 1 od 10000 ili je matican u banani ali i kad gledas tvornicu od gigabyte vecina toga ljudi rucno rade normalno je pri onakvoj proizvodnji pogrijesit pogledaj na 5:57 

i onda se neces zacudit zasto ti nesto na njoj neradi xD ... ja sam mislio da sve to rade strojevi i kompovi sta je to u svakoj tvornici ili ? 

p.s. izvinite na double postu slucajno izvinjavam se stvarno 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:05 (Damir1908).
14 godina
neaktivan

Bok imam nvdia gtx 550 ti grafičku i kad igram igre pregrijava se pa me izbacuje iz igara,

šta mogu napravit da je malo ohladim

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drofix kaže...

Bok imam nvdia gtx 550 ti grafičku i kad igram igre pregrijava se pa me izbacuje iz igara,

šta mogu napravit da je malo ohladim

Hvala

propusi je od prasine stavi vise ventilatora u kuciste ili povecaj brzinu venta njezinu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice