znači računalo se upali i windows pokaže http://dllinfo.dll-free-download.org/uploads/posts/2012-10/1351666026_windows-did-not-shut-down-properly.jpg a nakon 30 sekundi kad odbroji jer mi tipkovnica ne reagira i lampice ne svijetle se windows počinje dizat i zatim se pojavi blue screen error. lampice na tipkovnici zasvijetle kad se računalo pali prvih 5 sekundi ali posli se ugase i tipkovnica ne reagira. ustekan drugu tipkovnicu opet isto. a dan prije je štakor prigriza kabel od nekog susida u zgradi pa je izgašena struja u cijeloj zgradi a kad se vratila i upalim kompjuter se dogodi ovo što sam već objasnio. ako neko zna jeli to kratki spoj negdi ili šta.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vijerovatno je windows dozivio šok :D oa mozda se srusio windows ili nesta... btw kada bi instalirao nanovo windows trebalo bi biti sve uredu...
Probaj boot-at Linux Ubuntu.
sto se tipkovnice tice odi u bios i nađi usb legacy suport i odaberi enable tipkovnica ce ti radit da
mozes otic u safe mod .....ako tada ne proradi pri paljenju pritisci F8 ( ili F10 ne mogu se sjetit vise ) i odaberi
disable system restart on system failure tako nesto , pokazat ce ti nesto u stilu ( 0x0000 bla-bla ) pitaj google sto je to
pa vidi jeli problem hardwerski ili su se windowsi polomili
Nego...
phoenix2003 sto si se uhvatio tog Linuxa nije mi jasno
znači računalo se upali i windows pokaže http://dllinfo.dll-free-download.org/uploads/posts/2012-10/1351666026_windows-did-not-shut-down-properly.jpg a nakon 30 sekundi kad odbroji jer mi tipkovnica ne reagira i lampice ne svijetle se windows počinje dizat i zatim se pojavi blue screen error. lampice na tipkovnici zasvijetle kad se računalo pali prvih 5 sekundi ali posli se ugase i tipkovnica ne reagira. ustekan drugu tipkovnicu opet isto. a dan prije je štakor prigriza kabel od nekog susida u zgradi pa je izgašena struja u cijeloj zgradi a kad se vratila i upalim kompjuter se dogodi ovo što sam već objasnio. ako neko zna jeli to kratki spoj negdi ili šta.
Probaj sa instalaciskim CD-om od windowsa sa opcijom REPAIR popraviti windowse, ako problem nije riješen, onda idi na novu instalaciju windowsa.
Linux je dobro pokrenuti zato jer ako radi, onda nije hardwerski problem neko je u pitanju softwer, dakle čisto da se odredi dali je problem windows ili npr. HDD.
Nisam na to mislio nego sam procitao par tema u kojima se phoenix stalno javlja
u stilu izbootaj linux , mislim ne zelim vrjeđat nikog :) ( malo off topic sorry )
za to sam gore spomenuo da disabla restart pa ce mu blue screen pokazat jeli hardwer ili software buduci da ako
je doslo do prekida napona odjednom moze biti i windows i hard disk
a i lakse je nego sada skidat neku distribuciju linuxa sa neta pa przit ili pravit bootabilni usb :)
Instaliraj Windows na novo. Najbolje rješenje.
zasto da covjek gubi sve podatke ako ( ako je rjec o windowsima da su se polomili ) moze samo repairat i rjesit problem
Evo čovjek je odgovorio ali da dodam koju.... Ako računar može da digne Linux bez problema i da ga uredno vrti i sve drugo radi, znači da greška nije u hardware-u. Dalje, Linux ima gomilu alata za testiranje hardware o kojima Windows može samo sanjati, a ujedno, Linux je najjeftinije i najbrže rješenje (pogotovo ako treba spasiti podatke sa HDD, (što servisi itekako znaju naplatiti kao da su oni Bog-zna-kakvo čudo naparavili). Linux je neprevaziđen u stabilnosti o kojoj (opet) Windows može samo sanjati i još mnogo ,mnogo, mnogo prednosti da sada ne pravimo digresiju oko teme. Više se možeš informisati na http://www.comparebusinessproducts.com/fyi/50-places-linux-running-you-might-not-expect
koristim linux mint znam prednosti nad windowsima obrati pozornost gore sta sam napiso
" a i lakse je nego sada skidat neku distribuciju linuxa sa neta pa przit ili pravit bootabilni usb :) "
pa ti sada procjeni jeli lakse stisnut jednu tipku ili se zaje sa linuxom...
Talentu koristim linux mint znam prednosti nad windowsima obrati pozornost gore sta sam napiso
" a i lakse je nego sada skidat neku distribuciju linuxa sa neta pa przit ili pravit bootabilni usb :) "
pa ti padobranac sada procjeni jeli lakse stisnut jednu tipku ili se zaje sa linuxom...
Nastaviš li da me vrijeđaš prijaviću te administratoru! Ja tebe, niti bilo koga, nisam vrijeđao. Pitao si oko Linuxa i ja sam ti odgovorio.
ma odlicno -.-'
predlozio sam to sto sam predlozio iz razloga sto mi se cini da je osoba koja je otvorila temu
vise upoznata sa radom windowsa nego linuxa i za to nisam zelio komplicirat...