Problem sa kompjuterom

poruka: 12
|
čitano: 3.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa kompjuterom

znači računalo se upali i windows pokaže http://dllinfo.dll-free-download.org/uploads/posts/2012-10/1351666026_windows-did-not-shut-down-properly.jpg a nakon 30 sekundi kad odbroji jer mi tipkovnica ne reagira i lampice ne svijetle se windows počinje dizat i zatim se pojavi blue screen error. lampice na tipkovnici zasvijetle kad se računalo pali prvih 5 sekundi ali posli se ugase i tipkovnica ne reagira. ustekan drugu tipkovnicu opet isto. a dan prije je štakor prigriza kabel od nekog susida u zgradi pa je izgašena struja u cijeloj zgradi a kad se vratila i upalim kompjuter se dogodi ovo što sam već objasnio. ako neko zna jeli to kratki spoj negdi ili šta.

0 0 hvala 0
12 godina
Problem sa kompjuterom

vijerovatno je windows dozivio šok :D oa mozda se srusio windows ili nesta... btw kada bi instalirao nanovo windows trebalo bi biti sve uredu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Problem sa kompjuterom

Probaj boot-at Linux Ubuntu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problem sa kompjuterom

sto se tipkovnice tice odi u bios i nađi usb legacy suport i odaberi enable tipkovnica ce ti radit da
mozes otic u safe mod .....ako tada ne proradi pri paljenju pritisci F8 ( ili  F10 ne mogu se sjetit vise {#} ) i odaberi
disable system restart on system failure tako nesto , pokazat ce ti nesto u stilu ( 0x0000 bla-bla ) pitaj google sto je to

pa vidi jeli problem hardwerski ili su se windowsi polomili

Nego...

phoenix2003  sto si se uhvatio tog Linuxa nije mi jasno {#}

...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Problem sa kompjuterom
tonižlica kaže...

znači računalo se upali i windows pokaže http://dllinfo.dll-free-download.org/uploads/posts/2012-10/1351666026_windows-did-not-shut-down-properly.jpg a nakon 30 sekundi kad odbroji jer mi tipkovnica ne reagira i lampice ne svijetle se windows počinje dizat i zatim se pojavi blue screen error. lampice na tipkovnici zasvijetle kad se računalo pali prvih 5 sekundi ali posli se ugase i tipkovnica ne reagira. ustekan drugu tipkovnicu opet isto. a dan prije je štakor prigriza kabel od nekog susida u zgradi pa je izgašena struja u cijeloj zgradi a kad se vratila i upalim kompjuter se dogodi ovo što sam već objasnio. ako neko zna jeli to kratki spoj negdi ili šta.

Probaj sa instalaciskim CD-om od windowsa sa opcijom REPAIR popraviti windowse, ako problem nije riješen, onda idi na novu instalaciju windowsa.

CeBa kaže...

Nego...

phoenix2003  sto si se uhvatio tog Linuxa nije mi jasno {#}

Linux je dobro pokrenuti zato jer ako radi, onda nije hardwerski problem neko je u pitanju softwer, dakle čisto da se odredi dali je problem windows ili npr. HDD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 14:02 (Mile 74).
15 godina
neaktivan

Nisam na to mislio nego sam procitao par tema u kojima se phoenix stalno javlja
u stilu izbootaj linux , mislim ne zelim vrjeđat nikog :)  ( malo off topic sorry )

za to sam gore spomenuo da disabla restart pa ce mu blue screen pokazat jeli hardwer ili software buduci da ako
je doslo do prekida napona odjednom moze biti i windows i hard disk

a i lakse je nego sada skidat neku distribuciju linuxa sa neta pa przit ili pravit bootabilni usb  :)

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 15:04 (CeBa).
12 godina
neaktivan
Problem sa kompjuterom

Instaliraj Windows na novo. Najbolje rješenje. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zasto da covjek gubi sve podatke ako ( ako je rjec o windowsima da su se polomili ) moze samo repairat i rjesit problem {#}

...
15 godina
Problem sa kompjuterom

Evo čovjek je odgovorio ali da dodam koju.... Ako računar može da digne Linux bez problema i da ga uredno vrti i sve drugo radi, znači da greška nije u hardware-u. Dalje, Linux ima gomilu alata za testiranje hardware o kojima Windows može samo sanjati, a ujedno, Linux je najjeftinije i najbrže rješenje (pogotovo ako treba spasiti podatke sa HDD, (što servisi itekako znaju naplatiti kao da su oni Bog-zna-kakvo čudo naparavili). Linux je neprevaziđen u stabilnosti o kojoj (opet) Windows može samo sanjati i još mnogo ,mnogo, mnogo prednosti da sada ne pravimo digresiju oko teme. Više se možeš informisati na http://www.comparebusinessproducts.com/fyi/50-places-linux-running-you-might-not-expect

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koristim linux mint znam prednosti nad windowsima {#} obrati pozornost gore sta sam napiso {#}

" a i lakse je nego sada skidat neku distribuciju linuxa sa neta pa przit ili pravit bootabilni usb  :) "

pa ti sada procjeni jeli lakse stisnut jednu tipku ili se zaje{#} sa linuxom...

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 22:23 (CeBa).
15 godina
CeBa kaže...

Talentu koristim linux mint znam prednosti nad windowsima {#} obrati pozornost gore sta sam napiso {#}

" a i lakse je nego sada skidat neku distribuciju linuxa sa neta pa przit ili pravit bootabilni usb  :) "

pa ti padobranac sada procjeni jeli lakse stisnut jednu tipku ili se zaje{#} sa linuxom...

Nastaviš li da me vrijeđaš prijaviću te administratoru! Ja tebe, niti bilo koga, nisam  vrijeđao. Pitao si oko Linuxa i ja sam ti odgovorio.

15 godina
neaktivan

ma odlicno -.-'

predlozio sam to sto sam predlozio iz razloga sto mi se cini da je osoba koja je otvorila temu

vise upoznata sa radom windowsa nego linuxa i za to nisam zelio komplicirat...

...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice