Problem kod paljenja računala zaključana tema

poruka: 36
|
čitano: 6.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem kod paljenja računala

Bok! Ovo se naime događa mojoj sestrični na kompu. Kada upali komp sve joj ide jako sporo iako ima ultrasnažni komp. Treba joj 30 min da dođe do pljenja windowsa. Komponente su: proc: amd furion X4 2,34 ghz

grafa: nvidia geforce 1,7 gb

napajnje: corsair 800 w

matična: neznam

Molim pomoć!!!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 9:02 (luka98).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

Mozda virusi,spijuni i ostala gamad.Pokusaj ocistiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem kod paljenja računala

30 minuta do podizanja windowsa!? mislim da je sustav zreo za reinstalaciju..a ovo "ultrasnažni komp" ne bih komentirao. ne znam koji antvirus ima na pc-ju, ali može se skinuti besplatnu avira i MAMB te sa svakim proskenirati pc da se malo očisti od virusa i gamadi. iako sam siguran do to nije jednini problem na tom pc-ju, ali za početak probaj tako.

15 godina
neaktivan

A ako nije to, da nije možda deinstalirala programe brisanjem njihovih foldera?

Tako inače bude ljudima koji to rade, ako naravno nisu virusi i bakterije...

Ako je ovo prvo, onda format c:

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
moderator
kako je već navedeno, skenirati za viruse i malware...
a zatim počistiti sa ccleanerom i na kraju defragment...
ako ne pomaže onda se zna: format c
mario.bradac@yahoo.com ... mario.bradac@gmail.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Najbolje ti je zovnuti nekoga tko zna sta radi i nek pogleda i vjerovatno uradi reinstall windowsa.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
luka98 kaže...

Bok! Ovo se naime događa mojoj sestrični na kompu. Kada upali komp sve joj ide jako sporo iako ima ultrasnažni komp. Treba joj 30 min da dođe do pljenja windowsa. Komponente su: proc: amd furion X4 2,34 ghz

Molim pomoć!!!!

matična: neznam je sve rekla

a 30 minuta do paljenja windowsa nema sanse...

probaj izvadit bateriju sa maticne pa vratit nakon 20 sekundi

sorry ak je vec neko nes reko vidio post a nisam cito ostalo

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
15 godina
neaktivan

Evo jedna mala glupost koja se može svima desit.

A da nije nekakvi CD ili DVD ostao u optičkom pogonu ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 13:30 (Maamen).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može biti dosta toga,ako isključimo nepravilnost rada neke od komponenata. Velika je vjerojatnost da se radi o nekom virusu ili čak o nekom instaliranom ili deinstaliranom programu koji je dotaknuo registry i slično. Savjet ako nemaš neki dobar antivirus napravi ovaj slijed pa vidi... Skini sa neta Ccleaner: http://www.filehippo.com/download_ccleaner/download/91b38312337b467da35f6db858f65c29/ , sa njim počisti one temp filove (zapravo ti je sve već označeno, samo pokreni run clean) i sa njim počisti također i registry. Zatim skini Malwarebytes http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button , nakon što ga instaliraš pokreni update programa da skine najnovije baze antivirusa. Pokreni malware neka ti počisti ako ima što. E kad si to sve napravio pusti da ti se defragmentira disk. Kad to sve završi restartaj komp i vidi. Ako naletiš na neki problem, slobodno mi pošalji u inbox neki kontakt pa se čujemo. :) Sretno! :)

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probao sam sve što ste rekli ljudi. Ali ništa nije pomoglo! Ali sumnjam onako bezveze da niije možda napajanje ošlo? lel joj je staro preko 2 godine

15 godina
moderator
luka98 kaže...

probao sam sve što ste rekli ljudi. Ali ništa nije pomoglo! Ali sumnjam onako bezveze da niije možda napajanje ošlo? lel joj je staro preko 2 godine

nema napajanje ništa s tim...da je crklo nebi se uopće palio komp...

15 godina
neaktivan

Reinstal winsa, nema ti druge

15 godina
neaktivan

dečki evo sad smo išli instalat winse ali se je zamrzlo oko 12%. Nije kriv dvd jel sam sad instaliro na svome! To jw wins 32X bitni

17 godina

Onda je vjerovatno hard disk.

Probaj jos jednom instal uraditi

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
goodye kaže...

Onda je vjerovatno hard disk.

Probaj jos jednom instal uraditi

jesam već 10 puta!!!!! Neće kad odem u bios tamo uredno prikazuje hard. Netreba mu dugo ćim uđem učita tak da nije to

15 godina
neaktivan

Jesi išao na clean install?

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
to što bios prepoznaje hard ne znači da je ispravam...moguće da ima bad sectore...probaj taj hard u nekom drugom kompu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jesam probo sam! Našo je 1 bad sector ali ništa ne pomaže!!

15 godina
moderator
jbg ja više nemam ideja ovako napamet, dok nebi vidio i testirao...a da pozoveš nekog ko se više kuži u to?
15 godina
neaktivan

Pozdrav, prvo skini poklopac i pogledaj da nije skupilo prašine i ako jesu očisti sve i nakon očiščenja ako je sve uredu kod podizanja windowsa znači rješen,pak ako još usporen i na hard disku popipaj jel vruč rukama onako kao djetetu izmjeriš temperature. Ako jest vruč znači da hard disk polako na izdisaju.  U PC kutiji nesmije bit pretrpan koji smanjuje protok zraka. Ako neznate koja je matična ploča, skini CPUZ i instaliraj ga i pokreni ga i kod motherboard na njemu piše naziv matične ploče.

Osmijeh

Nenad
15 godina

Prije svega skini memtest, link, imaš verziju za bootanje sa USB sticka, namjestiš u biosu da boota sa sticka i provjeri memoriju.

17 godina

Posudi negdje disk i probaj. Ako instalacija prode znaci da ja vrijeme za novi disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bad sectori su gotovo uvijek rani pokazatelji da je hard na izdisaju. Koncetrirao bih se na dijagnostiku hard diska prvo...

Mislim da bi ti Hiren's BootCD mogao pomoci kod dijagnostike HDD-a i poravljanja bad sectora ako su logicki ili izoliranja istih ako su fizicki.

Tako da bi ti to moglo biti privremeno rijesenje dok ne napravis back up.

U vecini slucajeva sa pojavom jednog bad sectora slijede novi, pitanje je vremena...

Znaci Hiren's CD i napravi dijagnostiku, na cd-u imas jos hrpetinu alata koji ce ti pomoci da dijagnosticiras problem.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 9:21 (croart).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luka98 kaže...

Molim pomoć!!!!

To se isto meni događalo.Taj tvoj komjuter ima sigurno trojanac.Moraš formatirati kompjuter i staviti novi operativni sustav.

15 godina
moderator
Znatiželjac kaže...
luka98 kaže...

Molim pomoć!!!!

To se isto meni događalo.Taj tvoj komjuter ima sigurno trojanac.Moraš formatirati kompjuter i staviti novi operativni sustav.

daj pročitaj cijelu temu prije nego komentiraš...

16 godina
neaktivan

"Ultrasnazni" komp i puff od muke je HDD ispustio "dusu" Izlanuo se

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 2:54 (xZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljudi HDD nije bio pravilno spojen. Ali kad sam ga vratio na kraju je još duže trebalo da se upali. negdje oko 45 min. Molim pomoć!!!!!!!!

15 godina
protjeran
luka98 kaže...

ljudi HDD nije bio pravilno spojen. Ali kad sam ga vratio na kraju je još duže trebalo da se upali. negdje oko 45 min. Molim pomoć!!!!!!!!

OK ovo je vec preseravanje

Molim te izvadi baterijicu od BIOSa pa ju ponovo vrati da nije neko nesta cacko

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
17 godina
luka98 kaže...

E sad bih te trebalo prjaviti modovima da sere5 po forumu i zaje8ajes ljude okolo i trosis nam dragocjeno vrijeme.

Ovde smo da pomognemo a ne da se mislimo za nekoga tko je idiot.

Prvo kazes da se dugo pali, onda da si reinstalirao ali ugasi se na nesto %, onda na kraju da je disk iskopcan i da se pali 45 min.

klinjo slusaj, komp se ne pali pola sata da je neznam kakav, nemoguce. nadalje, nisi mogao instalireati win ako je hdd bio skopcan, jer je to nemoguce, pa ponovo ako si vec i i nstalirao tih nekih 12 % koliko li se ivec rekao znaci da si formatirao disk i sada opet govoris da se pali 45 min. i disk ne moze biti nepravilno spojen, moze biti ili spojen ili ne.

15 godina
protjeran
goodye kaže...

klinjo slusaj, komp se ne pali pola sata da je neznam kakav, nemoguce. nadalje, nisi mogao instalireati win ako je hdd bio skopcan, jer je to nemoguce, pa ponovo ako si vec i i nstalirao tih nekih 12 % koliko li se ivec rekao znaci da si formatirao disk i sada opet govoris da se pali 45 min. i disk ne moze biti nepravilno spojen, moze biti ili spojen ili ne.

To sam ja htio reć al pošto sam najmlađi na forumu ...

Briem da nas lik vuce za nos..

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 11:46 (I Am Alive).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice