Problem kod hdd-a/cd-a

poruka: 8
|
čitano: 2.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem kod hdd-a/cd-a

Imam stari komp i on mi je radio bez problem i vrtio xp, onda sam ja preko xp-a instaliro ubuntu i sve je radilo. Kasnije je moj star nešto gledo oko kompa i imo je jedan hdd i ja sam mu reko neko ga priključi na stari komp i ja sam ošo u školu. Kada sam se vratio iz škole sve je bilo priključeno ali komp više nije očitavao hdd (imao sam samo 1 hdd). I neće ga očitat nikako, još sam ja prčkao po biosu ali ne želi ga očitat. Kao da hdd nije ni priključen, a fino očitava dc čitač. I ja sad gledam, aj dobro, imam ja externi hdd od 320gb pa ću si ja na taj eksterni hdd stavit ubuntu i koristiti ga. Priključuje se preko usb 2. I ja sam si stavio instalcijske datoteke na externi hdd i priključio ga na stari komp. Upali ja taj kompjuter a on se odma zamrzne, čak mi ni ne pokaže da očitava cd rom i sl. Ubiti pokaže mi onaj neki logo od biosa i prazan ekran i tu stoji. Ajd nema veze probat ću preko virtualcd os-a probat ga pokrenit. Skinem ja taj ubuntu virtual cd, dobijem već ono što sam imao na externom hdd-u i spržim ja to na cd i ubacim i on fino očita cd čitač ali mi kasnije napiše poruku: nešto tipa: unjeli ste valjda krivi cd, mol unesite valjani cd/hdd. I tako stalno.

Eto ne mogu pokrenit nikako komp, a treba mi. Pomoć molim. Hvala.

Nema potpisa :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem kod hdd-a/cd-a

Da nitko nema nikakav prijedlog? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem kod hdd-a/cd-a
Probaj resetirati BIOS.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
Problem kod hdd-a/cd-a

Kako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem kod hdd-a/cd-a

Imaš na matičnoj ploči jednu bateriju veličine 2 kune. Kada je nađeš samo je izvadi i pričekaj desetak sekundi i ponovno vrati (evo stavio sam ti neke slike). To je to. Iako mislim da to neće pomoći, ali vrijedi probati.

EDIT: Na novijim pločama imaš i jumper pa možeš i preko njega probati.

Baterija Baterija
Imaš i jumper pa možeš i preko njega Imaš i jumper pa možeš i preko njega
Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
14 godina
neaktivan
Problem kod hdd-a/cd-a

Nije pomoglo, izgleda da ću ili morati kupiti novi hdd (što mi se ne isplati) ili baciti pc xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem kod hdd-a/cd-a

Ako je HDD Pata onda mora biti uštekan u onaj plavi utor na MBO ne crni inače ne radi.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem kod hdd-a/cd-a

Svejedno, on je u plavome i koristio sam onaj kabel na kojemu je radio i čak sam promjenio (pronašao jedan stari kabel) i na njemu nije radio - a sada ko zna di je onaj original kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice