e ovako imam racunar i odjednom mi se poceo da gasi i sad pri pokretanju racunara kad ucita konfiguraciju i kad treba da ucita logo od xp ne prikaze ga nikako jer mi se tad racunar ugasi i tako svaki put pa ako neko zna rjesenje problema bio bi jako zahvalan
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Napisi o kojoj se konfi radi !
Ako ga pustiš sat-dva na miru nakon takvog gašenja, jel onda uspiješ barem Windowse upaliti? Ako da, komp ti se pregrijava. Ako se razumiješ u to, očisti vent od procesora i promijeni pastu. I od grafiče barem vent očisti.
Ako to ne pomaže, imaš (vjerojatno) problem sa napajanjem. Posudi neko koje je barem 10% jače od tvojeg i 100% ispravno pa provjeri kako ti se PC ponaša. Kada riješiš to dvoje, javi se sa rezultatima. Ako ne znaš očistiti PC, daj nekom 50kn da ti to napravi da ne oštetiš nešto. I pripremi 20ak kn za termalnu pastu.
Kolko ti je star PC? od kadati se to desava ? i kolko ti je dugo winodws na pcu ? dali si siguran da nemas neki virus ili nesta ? Dali si probao formatirati PC, i staviti novi win ?
to se desava svaki put bilo da je ugasen dva sata ili dva dana uvijek je isto
Yep, sigurno virus ne da bootati windowse.. Povremeno.
[edit] - dakle pregrijavanje nije. Posudi neko napajanje pa provjeri. Iduća stvar koju bi trebalo provjeriti je bootati neki live linux sa CDa/USBa da se eliminira problem sa Windowsima. Ako ni tada ne radi kako treba, sumnjvci su RAM (provjeriti memtestom86) i ploča. Sada ti je glavno nabaviti pouzdano, ispravno napajanje.