Problem oko formatiranja hard diska

poruka: 13
|
čitano: 3.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Iskopao sam hard disk sa starog kompa i normalno ga spojio na komp. Sve radi, windowsi se dignu no ne želi se formatirati, pise da je "used by another person or program" ili neki error ( davno je to bilo.......), Vjerovatno je problem sto je hard zaražen virusom Brontok, nemogu se spojiti iz nekog razloga na net a safe mode ne radi. Ima netko kakvo rješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem oko formatiranja hard diska
Ako ti je tako vazno, probaj malo uloziti u obliku kucista za diskove pa ga spojis dok komp radi i ne bi trebalo biti problema. Ali to je tvoj izbor... Opet, mozes probati s nekom alternativnim programom za upravljanje diskovima i particijama. Ili bootaj npr Knoppix sa dvd-a i formatiraj od tamo.
14 godina
Bera kaže...

Iskopao sam hard disk sa starog kompa i normalno ga spojio na komp. Sve radi, windowsi se dignu no ne želi se formatirati, pise da je "used by another person or program" ili neki error ( davno je to bilo.......), Vjerovatno je problem sto je hard zaražen virusom Brontok, nemogu se spojiti iz nekog razloga na net a safe mode ne radi. Ima netko kakvo rješenje?

Ako sam dobro razumio htio si formatirat disk sa kojeg si pokrenuo windowse.Pretpostavljam da je samo 1 particija, a particije na kojim su winsi ne mogu se formatirat.

14 godina
neaktivan
Nemozes formatirati disk sa kojeg si bootao winse...
14 godina
neaktivan

da dobro ti ljudi govore a daj malo vise informacija,sta zelis s njim,imat win na njemu,koristit ga kao drugi disk,par particija,reci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam dobro objasnio. Izvadio sam stari hard i ubacio taj drugi koji je podjeljen u C i D, sad zelim formatirat taj drugi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da ali nemozes ga formatirat dok su s njega bootani windowsi,jedino D particiju(pretpostavljam da su win na C).mogao si ostavit stari hard i ovaj spojit kao secundarni i onda ga formatirat a opet ako zelis cistu instalaciju win na njemu ubaci cd od win,nek se boota s cd-a i prije nego ces instalirat imat ces opciju formatiranja(NTSF)

15 godina
neaktivan

Ne kužim, onda ak  bi stavio ovaj noviji hard disk, ne on se ne bi formatirao jer su bootani winsi, da napomenem stari hard je zavirusan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ubaciš u komp cd od Windowsa i možeš formatirat što želiš, usput, formatiranjem ćeš vjerovatno iskorjenit virus!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na starom hardu je xp, a neam CD od xp. Nepitajte me zasto - -.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nebitno na kojem hardu je instalacija, ako ti je sve pospajano u komp, "posudi" od nekog Win cd, ili nađi kajmak verziju i možeš formatirat kako hoćeš, uostalom, nije mi skroz jasan tvoj problem, ako na dva odvojena hard-a imaš dvije instalaciju, kad spojiš taj stari hard, boot-aj se u tvoju postojeću instalaciju i onda formatiraj taj drugi disk gdje je ta druga instalacija!?

EDIT: Sad sam tek skužio, stavio si stari disk i hoćeš ga formatirat, ali nemaš Windows cd, onda ništa od toga, ali rješenje ti je da staviš obadva harda u komp i onda se boot-aš u Windows i formatiraš taj drugi disk!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 11:59 (Ivsa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Nebitno na kojem hardu je instalacija, ako ti je sve pospajano u komp, "posudi" od nekog Win cd, ili nađi kajmak verziju i možeš formatirat kako hoćeš, uostalom, nije mi skroz jasan tvoj problem, ako na dva odvojena hard-a imaš dvije instalaciju, kad spojiš taj stari hard, boot-aj se u tvoju postojeću instalaciju i onda formatiraj taj drugi disk gdje je ta druga instalacija!?

EDIT: Sad sam tek skužio, stavio si stari disk i hoćeš ga formatirat, ali nemaš Windows cd, onda ništa od toga, ali rješenje ti je da staviš obadva harda u komp i onda se boot-aš u Windows i formatiraš taj drugi disk!?

da ja bi iskemijao cuda,kad sam trebao secure erase na ssd onda sam prvo instalirao win na hdd pa obrisao ssd pa winse na ssd pa formatirai hdd,eto svasta covijek radi da bi napravio.ni meni nije bas jasno sto bis ti,nabavi cd od winsa i formatiraj sta god zelis.pozz

14 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
Ivsa kaže...

da ja bi iskemijao cuda,kad sam trebao secure erase na ssd onda sam prvo instalirao win na hdd pa obrisao ssd pa winse na ssd pa formatirai hdd,eto svasta covijek radi da bi napravio.ni meni nije bas jasno sto bis ti,nabavi cd od winsa i formatiraj sta god zelis.pozz

bootaj s ovog di nisu virusi i formatiraj drugog i radi pa kad nabavis cd od winsa radi kako ti odgovara

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice