Problem sa DVD-pogonom

poruka: 6
|
čitano: 2.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa DVD-pogonom

Imam LG DVD pržilicu i do neki dan je savršeno radila... Kad otvorim My Computer prikažu mi se samo dvije particije HDD-a, a DVD-pogona više nema.

AutoRun također više ne radi i nemogu pokrenuti bilo kakav CD/DVD medij, no kad taj isti DVD stavim čuje se da ga on zavrti. Pogledao sam konektore i sve je

uredno spojeno. Možda je problem čisto softverski... Molio bih za pomoć. (OS je Windows 7)

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa DVD-pogonom

Da neotvaram bezveze novu temu!

Imam potpuno isti problem, tj. nemam iconu za dvd, a windows mi je najnormalnije sve drivere instalirao. (OS Windows 7 32bit)

Svi kabeli su dobro spojeni.

Znali li netko riješenje!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.1.2011 21:10 (xxCROsainTxx).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa DVD-pogonom

Windows 7

If you don’t find CD or DVD drive on your Windows 7 computer then you can take help of “Playing and Burning CDs, DVDs, and Blu-ray Discs troubleshooter” to resolve the issue.

1. Click Start button

2. On search box, type Troubleshooting. Open the result. 

3. On left click “View All”.

4. Click “Playing and Burning CDs, DVDs, and Blu-ray Discs”.

If this method doesn’t work,  it might be possible that the problem exists inside your computer’s hardware. You can make use of “Hardware and Devices troubleshooter”. It checks all the hardware issues and confirms that your CD/DVD drive is installed correctly or not.

1. Again click on “Start” button.

2. On search box, type Troubleshooting. Open the result.

ili

probaj sa nekim od alata tipa Tune Up Utillities.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 7:34 (Bugy).
15 godina
neaktivan
Problem sa DVD-pogonom

Pogledaj jos jednom je li dobro spojen sata ili ide kabel (u njega i maticnu), ako je spojeno samo napajanje, on ce tebi funkcijski noramlno raditi(vrtit cd, izbacivat ladicu), ali nece imat veze s kompom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa DVD-pogonom

Koristim novi optički pogon već par mjeseci koji je spojen na matičnu preko SATA sučelja. HDD i drugi optički pogon su spojeni preko IDE kabela. Prilikom spajanja drugog HDD-a na drugo - i jedino slobodno SATA sučelje (znači 2 ukupno) operativni sustav više ne prepoznaje optički pogon spojen preko SATA sučelja (uređaj je registriran kao "local disk" i pridružena mu je ikonica HDD-a s upitnikom). Pod properties kaže da driveri nisu instalirani, a kao što je navedeno, prije priključivanja HDD-a radio je besprijekorno. Igrao sam se sa svim mogućim i nemogućim postavkam u BIOS-u i nema napretka... U XP-u uređaj nije bio vidljiv sve dok u BIOS-u nije bila postavljena jedna postavka na RAID (druga opcija je non-RAID). Na win7 nisam bio te sreće. Hvala na pomoći...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 22:01 (dutkan).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa DVD-pogonom

Arai Mislim da imas jedan od onih "problematicnih" LG GH22NS50 pržilica koji ima ugradeni Bluebirds u firmwareu. To ti je opcija vec ugradena u elektronici snimaca koja kada nema medij stavi virtualni drive (nakon nekog vremena kada ništa ne stavljaš unutra)

Prvo pogledaj u Device manageru koji model imaš, ako je naziv sličan kao primjer gore: onda

Imas dvije opcije da uklonis taj bloatware koji ti smeta:

1. Da uklonis tu "opciju" pomocu drugog programa ili preko Add/Remove Programs--- Potrazi za Bluebird
  2. Da nadogradis firmware snimaca koji uklanja ovu nezeljenu funkciju i dodaje "ekstra" podrsku za Windows 7.  Odeš na ovu stranicu i pronađeš za svoj modelLG Firmware

Bolje ovo drugu opciju.

Flashaj samo ako si siguran da imas jedan od takvioh modela, ovaj model odnosno novi firmware moras odabrati prema modelu koji imas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2011 13:18 (BlackPanther).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice