Problem s cd/dvd citacem (ocito)

poruka: 33
|
čitano: 28.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Od nedavno (prije 2 dana mi ne zeli vise citati cd/dvd-e na laptopu. Vise mi se uopce ne pojavljuje ona ikonica u My Computer-u gdje bi se inace trebala nalaziti. Koristim Win 7 OS, laptop je Lenovo SL500. Je ima netko slicnih problema? Mislio sam da je mozda problem jer fale neki driveri, al opet kako je onda do sada radilo normalno? A ako treba skinuti drivere kako se zovu ti specificni driveri ??

Disarm you with a smile

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za CD/DVD čitače driveri su dio Windowsa. Ne trebaju ti nikakvi posebni driveri. Otiđi u Device Manager (Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management) i vidi da li ti je u popisu hardvera pod DVD/CD-ROM drives (ili nešto sličnog naziva) prikazan ijedan uređaj. Ako nema nijedan uređaj, probaj kliknuti na ikonicu računala s povećalom (Scan for hardware changes) da potraži sav hardver koji trenutno nije instaliran. Ako i dalje ne vidiš svoj optički uređaj to znači da ti je optički iz nekog razloga onesposobljen ili možda neispravan. Možeš također pokušati pokrenuti neku od Live distribucija Linuxa i vidjeti da li će ti prepoznati optički uređaj, ili pogledati u BIOS-u (trebao bi negdje pisati naziv optičkog uređaja). Ako ne možeš vidjeti optički sa live Linux distribucijom niti u BIOS-u, onda ti je optički uređaj najvjerovatnije u kvaru.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pronasao sam ga u Device Manageru, ali tamo mi pored ikonice DVD citaca stoji mali usklicnik.

Kad odem na Properties pise mi ova poruka u Device statusu: Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)

Pokusao sam ici i na Update Driver, i kliknuo da automatski pretrazi net za driver i tamo kao rezultat dođe poruka: Windows has determined the driver software for your device is up to date.

Meni jos jedino pada na pamet da reinstaliram driver? Moze li to pomoc ?

Disarm you with a smile

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj reinstalirat sve drivere sa cd-a koji si dobio s laptopom..........

The quieter you become the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Drivere nisam dobio na CD-u. Uz laptop sam dobio windowse na cd-u, samostalno sam instalirao windowse i skidao drivere za windowse.

Onda cu probat sve drivere isponova instalirat.

Disarm you with a smile
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 13:31 (diverzant).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj sa sistem recovery..........

Napravi update.........

Napravi nesto..........

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s cd/dvd citacem (ocito)

Pozdrav, u pitanju je možda klimava"IDE"kabel ili napajanje uz koji ide na CD/DVD ćitaće. Prvo iskljući komp pa ištekaj kablovi "IDE" i od Napajanje pa ponovo uštekaj i upali ga i vidi pod moj kompjuter i ako ima ikona i to je to, pa ako nije možda svoje otkazao poslušnost zbod kvara na CD-u.
Nenad
17 godina
neaktivan

tocno takav problem sam i ja imao,nije mi se htjeka prikazai ikonica u my computer...na kraju je to imalo nekakve veze sa deamon toolsom

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako se sam dobro shvatio, trebao bi otvorit laptop da provjerim "IDE" kabel. hmmm, ne usudim se bas otvarat laptop, nikad nisam.

Disarm you with a smile
15 godina
neaktivan

Ja imam instaliran deamon tools, tako da je mozda bas zbog toga. Dosta cesto i koristim deamon. Al u zadnjih mjesec dana nisam bas. Mozda je bas u tome problem.

luka_cro sto si napravio da ti se popravilo? Izbrisao/uninstalirao deamon tools??

Disarm you with a smile

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Laptop ni nemoj otvarat jer sanse da nesto popravis su minimalne.........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

neznam nazalost,to mi je neki prijatelj slagal..ali posljie je maknuo deamon i radilo je normalno,mada nevjerujem 

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
diverzant kaže...

Ako se sam dobro shvatio, trebao bi otvorit laptop da provjerim "IDE" kabel. hmmm, ne usudim se bas otvarat laptop, nikad nisam.

on je fulao temu

16 godina
neaktivan

Ako je imaš na laptopu nemoj otvarat niti pokušavat a može i ošteti s nepažnjom,Bolje ak ti je pod garancijom zašt ne odneseš na servis bar neplačaš ništa kada je pod garancijom. Prvo isprika a ja mislio da imaš Pc kutiju tj kantu. Pozdrav.

Nenad
15 godina
neaktivan

Problem rijesen. Reinstalirao sam Windowse i to je to. Izgleda da je problem bio softverski. Hvala na pomoci, al nisam si mogao priustit puno vremena oko popravljanja, pa sam se odlucio na dobri stari reinstal.

Disarm you with a smile

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

bok ovako ja imam  jedan problem sa citacem meni citac na kompu valja i sve sljaka ali mi nezeli citat dvd cd-e ako stavim cd zabloka mi komp mozete mi pomoc?? unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
čagi kaže...

bok ovako ja imam  jedan problem sa citacem meni citac na kompu valja i sve sljaka ali mi nezeli citat dvd cd-e ako stavim cd zabloka mi komp mozete mi pomoc?? unaprijed hvala

kako znaš da valja ako blokira? da li blokiraju svi dvd-i cd-i ili samo neki? da li je čitač prikazan u my computeru?

15 godina
neaktivan

imam problem na laptopu mi ne pokazuje u moje racunalo da imam cd citac kao da je iskopcan a nemogu ni windows ponovo instalirat imali ko kakvo rjesenje???? hvala unaprjed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zerocool086 kaže...

imam problem na laptopu mi ne pokazuje u moje racunalo da imam cd citac kao da je iskopcan a nemogu ni windows ponovo instalirat imali ko kakvo rjesenje???? hvala unaprjed

Kao prvo, dali na laptopu u Biosu prepozna CD/DVD čitač? Ako ne, vjerovatno je otišao.

Nenad
15 godina
neaktivan

ja imam problem sa bug dvd koje dobijes u casopis nece ni jedan da mi otvori sve ostale cd dvd otvara osim bug dvd nije mi jasno zasto nece imam w 7 ultimate e 525 je komp

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lov1984 kaže...

ja imam problem sa bug dvd koje dobijes u casopis nece ni jedan da mi otvori sve ostale cd dvd otvara osim bug dvd nije mi jasno zasto nece imam w 7 ultimate e 525 je komp

svašta... bug-ovi dvd-i se učitavaju kao od šale...

možda ti ne radi autorun,mada tvrdiš da ti ostale otvara.

16 godina
neaktivan
lov1984 kaže...

Ako neče učitat s BUG-ove DVD jedino da probaš na drugi komp ako ni ta neće učitavat ni otvorit BUGove DVD , jedino preostalo da kupiš drugi ili s BUG DVD pošalješ na bugove adresu i dobiš druge. Ja sam imao problem koji nikako nije htio učitava prvi i drugi komp pa sam poštom i dobio drugi i sve šljaka..

Nenad
15 godina
neaktivan

ma problem nije samo u jednom bug dvd vec u svima do sad ih je normalno citao ali najednom stao ali sve ostalo otvara normalno

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nece da ga okrenes naopacke enterov dvd otvara i pc chip ali bug nece 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lov1984 kaže...

Dali imaš prijatelje ako kupuje časopis BUG? Posudi od njih da čisto isprobaš. Ako tvoj koji neda učitat onda je DVD medij neispravan.

Nenad
15 godina
neaktivan

probacu od nekog uzet

16 godina
moderator
lov1984 kaže...

vjerojatno nemože čitat dual layer...probaj s nekim drugim dual layer dvd-om koji nije iz bug-a

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
lov1984 kaže...

vjerojatno nemože čitat dual layer...probaj s nekim drugim dual layer dvd-om koji nije iz bug-a

ok ali je citao do neki dan koji je sad vrag jel ima kakav driver za dual layere

16 godina
neaktivan
lov1984 kaže...

ok ali je citao do neki dan koji je sad vrag jel ima kakav driver za dual layere

Ne postoji driver dual layer več samo kod čitača ako podržava DVD DL.  Pod alatom možeš vidjet dali ti tvoj Čitač podržava. Evo link: http://www.nero.com/enu/tools-utilities.html#tab6

Nenad
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice