Problem s bootanjem

poruka: 4
|
čitano: 1.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s bootanjem

komp od cure uopće se ne diže s hard diska, a kad stavim cd ili usb na kojem su windowsi ne registrira ni njih (piše boot from cd i kad stisnem enter - invalid system disk, tak i sa usbom) pokušavao sam u biosu srediti da mu je prioritet kod dizanja i cd i hard i usb (ovisi s kojeg sam htio podići windowse) ali ništa, i dalje isto. ako ima tko kakav prijedlog bio bi zahvalan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.10.2010 16:38 (ioxoi).

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s bootanjem

skini si Hiren's boot cd {#}

vidi sliku gdje je to točno link, malo je utopljen u ostatak stranice.

http://www.hirensbootcd.net/download.html

na njemu imaš mini XP windows live pa pokreni...

ako uspije znači da tvoji windowsi koji si isprobao nisu bootabilni...

na tome cd-u imaš i još ponešto alata koji su objašnjeni malo na stranicama sa kojih si skinuo, pa možda popraviš nekako situaciju pomoću njih i podigneš komp bez reinstalacije.

Kada je učenik spreman, učitelj se sam pojavi.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
RE: Problem s bootanjem

Ako ti kaže da je invalid system disk onda vjeruj da vjerojatno je.O kojim windowsima je riječ?Za bootanje sa instalacije sa USB diska instalacija treba biti pripremljena.Koji error ti baca prilikom dizanja sustava?Da li se počne dizati pa stane, resetira se ili što?Budi malo detaljniji!

15 godina
neaktivan
Problem s bootanjem

hvala na linku. Riječ je o windows xp, i to cd s kojih sam već instalirao windowse. Ne javlja nikakvu poruku, nego kad se upali piše samo boot from cd i stane ako nema cda, a ako ima javlja invalid system disk, kao da uopće ne prepoznaje hard disk. Moguće je da je zbog nekog virusa oštećen možda neki sistemski fajl za bootanje, ali me brine to što se ne mogu windowsi ni reinstalirati

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice