Problem sa blokiranjem racunala

poruka: 8
|
čitano: 3.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ovaj tekst sam vec pisa maloprije al tijekom pisanja problem se ponovia pa sad moran sve ispocetka

ugl problem je sljedeci...

komp jednostavno nakon nekog odredenog vremena bloka, nemoze se nista osim micat misem, znaci bloka. I onda nakon nekog odredenog vremena se restarta i ostane na onoj bios poruci i dalje od toga nemrda, isto se dogodi i kad ga sam na botun restartan. Da bi se komp ponovo normalno upalio dovoljno je komp ugasiti u ponovo upaliti al onda opet nakon nekog vremena se poblem ponovi.

Stvar je u tome sto se ovo ne dogada u nekon pravilnon vremenu jer npr jucer san cili dan bia na kompu skoro i gleda filmove i igra malo al nije nista blokalo, danas san ga upalia i nakon 10min je bloka.

Pregrijavanje bar sta se procesora tice nije problem, on je dosta dobro hladen  i temperature su niske

no ono sto je meni neuobicajeno je da kad san stavia ruku na one pasivne hladnjake na maticnoj ploci, nakon 1-2 sec drzanja sam se opekao.

Overclockao nisan nista (jesan prije davno al to je bilo davno)

i ovaj se problem tek nedavno poceo dogadat, do tad je sve normalno radilo, a nisan nista hardwareski dira

jel ima neko kakav prijedlog?  fala unaprid

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa blokiranjem racunala

btw eo sad vec jedno 20min radi bez problema, cak i zaigrao malo i sve radi normalno kako bi trebalo

al zato ovaj pasivni hladnjak na maticnoj nemos ni taknit koliko je vruc

16 godina
neaktivan

itko?

inace otkad san napisa ovaj drugi post komp uredno radi i ne blokaje

jedino sta je taj pasivni hadnjak na maticnoj toliko vruc da se prston vise i nemos priblizit, pa sad ako vec neznate rjesenje na to blokavanje, bar recite jel to tako normalno? nesican se da san ikad prije primjetia tj uopce pokusava taknit taj hladnjak pa neznan kako je prije bilo

17 godina

-nije normalno... testiranje temperature 'prstom' je vrlo dobra metoda i ako nemožeš držati prst na fanovima tad je sigurno pregrijavanje (chipseta).

Uzrok može biti prijašnji OC, to što sad kažeš nije OCan neznači puno jer su vjerojatno komponente odradile svoje (brže se istroši radom van tolerancija, trebao si prije OCa osigurati bolje hlađenje..).

-Ipak, provjeri voltaže u BIOSu, možda čak pokušati s downclockom ili bar undervolting...

-na fan (pasivni cooler) je lako našarafiti ventilator, kupi neki i postavi, možda rješi problem. Ipak nova ploča je jedino pravo rješenje (ispod 300kn, naspram cijene ventilatora i sličnih rješenja..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.6.2011 9:37 (ihush).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

voltaze san odma isa provjerit i tamo je sve u redu, cak san i bios resetira al opet sve isto

to san ventilatorom cu jos probat a nova maticna mi i nije neko rjesenje buduci da cu nakon ljeta uzimat novi komp pa mi nije bas isplativo

nego mogu li promjenit pastu kod tog chipseta ili je to malo drugacije od procesora?

17 godina
badboycro kaže...

nego mogu li promjenit pastu kod tog chipseta ili je to malo drugacije od procesora?

Možeš, isto je kao na procesoru. Samo pazi da pasta nije elektroprovodljiva. Preporučeno je i da staviš neki vent da puše po hladnjaku čipseta.

Što se samog problema s blokiranjem tiče, to može biti svašta (od neispravnog OS-a, neispravne memorije, problema s diskom, ...).

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
17 godina
badboycro kaže...

..

isto je... ali je pasta najmanje važna. Ne hladi pasta, važno je samo da hladnjak dobro leži (tome pasta služi) tj. dobar kontakt.

Zapravo, pošto je na dodir hladnjak vruć, nemoguće da je problem u tom... tad bi hladnjak bio hladan.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

problem sa blokavanjem san mislin rjesia tako da san RAM prebacia iz jednog u drugi slot

sad je jos jedino to pregrijavanje muci

stvar je sta komp jedno 2 godine radi sasvin normalno uz minimalne nadogradnje i nisan nikad ima problema sa temperaturom buduci da je to stvar na koju najvise pazin, cudno mi je sta se tako odjedaput pocea pregrijavat al aj valjda je to razultat overclocakanja na ne bas najboljoj maticnoj

inace fala svima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice