Problem 6850 crossfire sapphire

poruka: 22
|
čitano: 2.746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

pozdrav svima

danas mi je stigla druga sapphire 6850 ali sa malim razlikama od prijasnje

obje su kupljene u Protis-u,

prva razlika je u tome da stara ima dva ulaza za napajanje a nova samo jedno

a druga razlika je u BIOS-ima

stara ima BIOS Version 013.012.000.009.000000

nova ima BIOS Version 013.012.000.019.000000

problem je u tome da u BF3 skoro da i ne vidim neke razlike izmedu koristenja 1 ili 2 GPU-a

molim vas dajte mi neka objasnjenja oko BIOS-a,i dali moram nabaviti identicnu grafu kao i prijasnu ili je to samo do BF3??

hvala i pozzzz

MBO Asrock 990FX extreme 3

CPU AMD x4 965BE

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
1.jesi ih spojil crossfire mosticem?
2.si skinul i instaliral ati catalyst application profilles?
3.jesi u ccc-u enejblal crossfire?
provjeri mozda nekaj od toga nisi napravil pa niti ne radi cfx.
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem 6850 crossfire sapphire

ma napravio sam ja to sve sa najnovijim driverima i ccc mi je prepoznao crossfire i maticna isto ali kao da nije to to u igri,kao da su FPS-i limitirani

dal igrao sve na LOW ili na ULTRA FPS je oko 80,koristim LG LCD TV sa rez 1360x768

pa sada ja ne kuzim nista vise

15 godina

Da li je druga mozda Toxic verzija? Pošto ima dva ulaza za napajanje. Inače, to ne bi trebao biti razlog zašto ne radi... Samo me zanima.

0 0 hvala 0
14 godina

nazalost nije

ova prva kupljena je u 6 mj,a u protisu je pislo da ima samo1 napajanje a kada mi je stigla doma imao sam sta vidjeti kada sam ugledao 2

a isto tako ostao sam ko po....... kad sam vidio da ova nova ima samo 1

a i frend ima istu a opet su ulazi za napajanje na totalno razlicitoj strani a njegov BIOS je je jos cudniji nego sta su BIOS-i od ovih

18 godina
neaktivan

pa odvrti nekaj tipa 3D Mark 11 pa budeš videl po rezultatima dal ti sve uredno radi ili ne.i mislim da ti nije bila potrebna još jedna pošto igraš na takvoj rezoluciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

znam to za rezoluciju ali prije dok je jos radio scaling u ccc igrao sam na max rez ali od kada ne radi nazalost nemogu vise koristiti vece rezolucije od originala

14 godina

evo sad sam napravio onaj test od windows-a i zanimljiva stvar je da sa 1 GPU imao sam ocijenu 7.6 a sa 2 GPU 6.4

jel mi zna netko objasniti zasto se ocjena toliko spustila???

18 godina
neaktivan

ja jedino kaj ti mogu još savjetovati da napraviš deinstall starih drivera,sa driverSweeper-om očistiti u safe modu zaostale tragove od ATI-ija i ponovno instaliranje zadnjih drivera WIN7-32bitWIN7-64bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nazalost to je prva stvar koju sam napravio tako da solucija je jos manje ostalo za moj problem

nadam se da je to sve do igre i da ce uskoro napraviti kvalitetne drivere tako da ja i ostali rijesimo taj neugodni problem

14 godina

Nakon dan zezanja sa instalcijom crossfire sad radi sve u redu

sta se tice BF3 jedna grafa radi na 75/85% a druga do nekih 35%

a sta se tice 3d mark 11 razlika je totalna,uglavnom sa dvije grafe imao sam duplo vise i par FPS viska nego sa jednom

tako da za sada znam  makar da je BF3 kriv a ne moj PC{#}

14 godina
neaktivan
crazy buzzy1 kaže...

Nakon dan zezanja sa instalcijom crossfire sad radi sve u redu

sta se tice BF3 jedna grafa radi na 75/85% a druga do nekih 35%

a sta se tice 3d mark 11 razlika je totalna,uglavnom sa dvije grafe imao sam duplo vise i par FPS viska nego sa jednom

tako da za sada znam  makar da je BF3 kriv a ne moj PC{#}

Koje ostale komponente imas? Mozda je proc bottleneck..

Ofc.
14 godina

CPU  965BE oc na 4.250

RAM  cosrair vengeance 2x4 GB

PSU ocz stealthxtreme 2, 600 w  80+

jedina stara komp. je hard:WD Barracuda 7200.10 200820

14 godina

I šta si na kraju zaključio da je bio problem ?

15 godina

Da bi ti crossfire radio u CCC-u moraš catalyst A.I upalit (najbolje na standard) inace ti crossfire nece radit (radit ce samo jedan gpu)

Crossfire vodic

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 13:08 (lmutak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Da bi ti crossfire radio u CCC-u moraš catalyst A.I upalit (najbolje na standard) inace ti crossfire nece radit (radit ce samo jedan gpu)

Crossfire vodic

ma nakon kaj skine ati catalyst application profilles i kad mu sustav prepozna dvije kartice ccc sve sam namjesti i ne moraš ništ podešavati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 13:21 (jura).
15 godina

Prije nego što počnete koristit CrossFire sustav u igrama(ili drugim aplikacijama) potrebno je uč u ATI Catalyst Control Centar,kliknuti na opciju GRAPHICH te odabrati opciju 3D.Ovdje obavezno provijerite dal vam je omogučen Catalyst A.I i stavite ga na STANDARD(Advanced nije preporučljivo za CrossFire).

Sada vam je CrossFire u potpunosti omogučen i nebi smjelo biti problema.

18 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Prije nego što počnete koristit CrossFire sustav u igrama(ili drugim aplikacijama) potrebno je uč u ATI Catalyst Control Centar,kliknuti na opciju GRAPHICH te odabrati opciju 3D.Ovdje obavezno provijerite dal vam je omogučen Catalyst A.I i stavite ga na STANDARD(Advanced nije preporučljivo za CrossFire).

Sada vam je CrossFire u potpunosti omogučen i nebi smjelo biti problema.

nevjerovatno...kaj to govoriš iz vlastitog iskustva pa bi te čovjek trebal slušati ili samo po tome kaj si pročital?mislim da je ovo drugo,ali dobro ako te to veseli samo naprijed.

tak je bilo možda prije,ali sad je tak kak sam i napisal gore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.11.2011 13:44 (jura).
18 godina
neaktivan

hehehe.

ma da baš kak si ti rekel.ja sam noob i ne znam o čemu pričam,a ti pametnjaković koji imaš cfx več tri godine i ne zna kak da čovjeku pomogne pa prepisuje iz druge teme kaj treba napraviti i ne zna da kad instaliraš drivere i ati catalyst application profilles i stisneš na ebnabled cfx više ne treba ništ podešavati.

a ja sam noob.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jura kaže...

hehehe.

ma da baš kak si ti rekel.ja sam noob i ne znam o čemu pričam,a ti pametnjaković koji imaš cfx več tri godine i ne zna kak da čovjeku pomogne pa prepisuje iz druge teme kaj treba napraviti i ne zna da kad instaliraš drivere i ati catalyst application profilles i stisneš na ebnabled cfx više ne treba ništ podešavati.

a ja sam noob.{#}

Sad kad vidim da je moj post pobrisan to mi je potvrda da sam u pravu!

Onaj link koji sam dao bio je da si covjek pogleda malo posto si je nabavio CF,a onaj drugi je bio namjenjen tebi jura

jer je to potvrda da sam u pravu.

Vidim da si malo nervozan momak ,pa eto to je sve od mene. peace

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 0:41 (lmutak).
14 godina

ovako stoje stvari,nakon par dana promatranja GPU-z rezultati su ovi:

ako igra nije nesto trenutno zahtjevna 1 GPU je na nekih 65-85% a 2 GPU je na nuli

ako je igra kao kazimo zahtjevna 1 GPU je na 85-95% a 2 na 35%

a kada letim avionom i napravim looping i jos okret oko svoje osi i  kada se osjeti onaj udarac u kicmu kada ti se strese cijeli ekran na trenutak,e tada tek obje rade na full

uglavnom ja sam donekle razumijo da druga se upali kada prva ostane bez "daha"

e sada ide moje jedno glupo pitanje, a sta nebi kao trebale obje raditi na full cim se igra upali pa da ti vidis te FPS-e kako lete ili se ja to samo zavaravam???

14 godina
crazy buzzy1 kaže...

ovako stoje stvari,nakon par dana promatranja GPU-z rezultati su ovi:

ako igra nije nesto trenutno zahtjevna 1 GPU je na nekih 65-85% a 2 GPU je na nuli

ako je igra kao kazimo zahtjevna 1 GPU je na 85-95% a 2 na 35%

a kada letim avionom i napravim looping i jos okret oko svoje osi i  kada se osjeti onaj udarac u kicmu kada ti se strese cijeli ekran na trenutak,e tada tek obje rade na full

uglavnom ja sam donekle razumijo da druga se upali kada prva ostane bez "daha"

e sada ide moje jedno glupo pitanje, a sta nebi kao trebale obje raditi na full cim se igra upali pa da ti vidis te FPS-e kako lete ili se ja to samo zavaravam???

I ja mislim da je tako. One bi trebale raditi u idealnim uvjetima paralelno neovisno o tome koliko GPU snage treba !!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice