Printer Epson Stylus SX130 kvaliteta ispisa ?!

poruka: 6
|
čitano: 9.356
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupila sam dotični printer iz naslova, no  sad imam problem prilikom odabira kvalitete ispisa te samog ispisa.

Koristim originalni epson software od printera i originalne boje ali prilikom  odabira kvalitete ispisa, razlika postoji u ispisu samo u

najlošijem  i photo odabirom ,a ostalo odabrano daje jednaku kvalitetu ispisa ,tj najbolju kvalitetu.Između "text, text & image  ,photo ,best photo" nema razlike kod ispisa.

Zna li netko možda u čemu je problem ili dali se netko susreo sa sličnim ili istim problemom  ?

Unaprijed hvala !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Printer Epson Stylus SX130 kvaliteta ispisa ?!

Posjedujem isti printer i meni je razlika vidljiva između svake opcije, iako između zadnje dvije i nije nešto uočljiva. Ponajviše se primjeti u ispisu teksta, kod slabije kvalitete dolazi do razljevanja na rubovima dok kod veće kvalitete rubovi su zaglađeniji. Od kvalitete fotografija nemoj očekivati čuda neovisno o postavkama budući da se radi o printeru za cca 300 kn. Naravno razlika u postavkama je i u brzini ispisa, što se svakako primjeti. Preporučam ti da se poigraš malo sa opcijama "fast printing" i sl. budući da epsonovi printeri dolaze sa bogatim softverom.

17 godina
neaktivan

Ne bi se složio s tobom da je to do printera ,pošto ja imam printer  "Epson SX235W" i moram reći da se razlika stvarno ne uoći.

Mi koji imamo printere samo za to da djeca u drugom razredu isprintaju nešto za školu ne trebamo zaglađene rubove ili nezaglađene,

nama je to baš svejedno,no želimo smanjiti potrošnju boja koje se osim racionalne potrošnje printera te samih boja ,može još i podešenjem u

opcijama kvalitete samog ispisa ili je to barem moglo se prije na svim epsonima,lexmark,hp itd.

Nadam se da sad razumiješ što ti je gospođa htijela reći.

Evo ovako ,moje je mišljenje i prijedlog !  Epson printere treba izbjegavati u širokom luku ukoliko niste neki profić te vam printer netraba

nizašto drugo već samo za školu jer su Epson printeri postali ne ekomomični i veliki su potrošači boja .

Uzmem li u obzir da je moj stari Lexmark imao samo jednu boju koja je koštala svega 130kn,a dijete mi je držala boja oko 7 mjeseci, naravno koristila ga je sasvim normalno,ništa se nije šparalo, sad na novom printeru  boja drži svega mjesec i pol dana s tim da sam crnu već mjenjao,

mogu lako zaključiti kako se mi zamjena nikako nije isplatila,no što mogu kad za stari printer više nema boja.

Eto toliko .

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
CROIMANI kaže...

Evo ovako ,moje je mišljenje i prijedlog !   Epson printere treba izbjegavati u širokom luku ukoliko niste neki profić te vam printer netraba

nizašto drugo već samo za školu jer su Epson printeri postali ne ekomomični i veliki su potrošači boja .

Da ali treba imati na umu nekoliko cinjenica:   > [uzimam si za pravo usporediti ih sa HP-om]

• Za razliku od HP-a ima daleku bolju podrsku sto se tice drivera za scaner. Printerska komponenta proradi sa malo vise srece proraditi  sa Windowsovim Plug&Play
  • Prakticno, za HP, nema zamjenskih boja a ako ih ima kostaju malo manje od originala. Znam da se gubi garancija sa zamjenskim ali zasto kupiti duplo skuplji HP printer sa duplo skupljim bojama kada sve to mozes "sparati" sa Epsonom?

Da ne bih samo hvalio Epsone evo i nekoliko kritika:

• Originalne boje su skupe i sa malom kolicinom
  • Skloni su zapusivanju (za otceplivanje trosi previse boje) ako ih ne koristite
  • Zamjenske boje redovito zacepe glave
  • Glave su nemenljive za razliku od HP-a gdje zajedno sa tintom "ide" i glava za stampanje
  • Neki modeli imaju previse osjetljiv transport papira i zato oprez sa gramazom (iznad 90g nemojte ici) 
Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina

meni zamjenska sbox tinta traje 6 mjeseci...kad mi netreba onda jednom tjedno isprintam nesto tek tolko da mi se boja ne osusi...epson sx 115

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I jel ovaj printer onda na kraju šta valja ili ne, potšo ga mogu kupit za 290 kn ???

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice