kupio sam novi prenosivi hard disk, a kada sam ga priključite ispred kučišta rekao da stavite disk u e / kao da je DVD, ali kad sam ga stavio iza računala (priključak matične ploče) sve radi ok, zašto računalo ne želi prepoznati kada ga priključim na drugi usb utor?
Prijenosni hard disk, prepoznavanje
- poruka: 27
- |
- čitano: 21.626
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
mislim, inače mi na tom priključku rade ostale stvari tipa usb sticka
Nagadjam ali je vjerojatno stvar u struji koju pojedini USB portovi daju,uobicajeno je 500 mA.
Ubaci disk opet i idi u Disk Manager,promeni slovo i sve ce biti ok. Desava se cesto na XP-u.
There Is No Disk in the Drive. Please Insert a Disk into Drive
http://support.microsoft.com/kb/330137/en-us
ili ovo
uopće mi ga ne prikazuje da je tu, samo u mojem računalu ga prikazuje
Iskljucili smo da je disk ispravan posto ga prikazuje na drugi USB port
Startaj Command Prompt (kao admin) i unesi ovo
set devmgr_show_nonpresent_devices=1
Zatim idi u Device Manager i ukljuci show hiden devices,pronadi skrivene USB diskove i desnim klikom odaberi uninstall ili remove
Pazi sta brises. Disk koji se "buni" je u Universal Serial Bus controllers i u Storage Volumes
Nemoj brisati Storage Volumes Shadow Copies (to je Sys. Restore) i pazi sta brises u Storage Volumes (to su particije)
Hint:
Ukljuci sve USB naprave onamo gde su prepoznate pa onda gledaj ne prikazane uredaje
Iskljucili smo da je disk ispravan posto ga prikazuje na drugi USB port
Startaj Command Prompt (kao admin) i unesi ovo
set devmgr_show_nonpresent_devices=1
Zatim idi u Device Manager i ukljuci show hiden devices,pronadi skrivene USB diskove i desnim klikom odaberi uninstall ili remove
Pazi sta brises. Disk koji se "buni" je u Universal Serial Bus controllers i u Storage Volumes
Nemoj brisati Storage Volumes Shadow Copies (to je Sys. Restore) i pazi sta brises u Storage Volumes (to su particije)
Hint:
Ukljuci sve USB naprave onamo gde su prepoznate pa onda gledaj ne prikazane uredaje
Niš ne moraš raditi...
Prednji usb portovi obično daju slabiju struju...
Sve ti ok s diskom, samo papa malo više struje, koju prednji usb ne može dati... uključuj ga na stražnji usb i sve ok
Meni se događa da komp ne prepoznaje vanjski drive (WD Passport 2,5'') na prednjem USB-u sve dok ne priključim prvo jedan drugi USB disk. Onda prepozna WD-ov.
Niš ne moraš raditi...
Prednji usb portovi obično daju slabiju struju...
Sve ti ok s diskom, samo papa malo više struje, koju prednji usb ne može dati... uključuj ga na stražnji usb i sve ok
Aj bar javi jel uspjelo! Nemoj napraviti HNR... :D
Ubaci disk opet i idi u Disk Manager,promeni slovo i sve ce biti ok. Desava se cesto na XP-u.
There Is No Disk in the Drive. Please Insert a Disk into Drive
http://support.microsoft.com/kb/330137/en-us
ili ovo

ha, što je ovo, da radi se o 2,5 Verbatim disku od 250gb
i kada odaberem "pokaži skrivene uređaje" u device manager pokazuje system interrupt controller
Što je to?
prednji usb-ovi cesto daju slabiju struju, meni na prednjim usb-ovima kad ukopcam 2.5" hdd opce ne vrti disk, samo svitli plavo svjetlo, al se ne vrti, vjerojatno prednji usb-ovi ne isporucuju dovoljno struje da pokrene hdd...
i kada odaberem "pokaži skrivene uređaje" u device manager pokazuje system interrupt controller
Što je to?
Tako je i meni bilo. 3.5" disk sam morao spajati na konektore od matične, jer na prednjima nije radio.
To o struji na prednjim USB-ovima ovisi od matične do matične.Pogledaj u priručniku od matične njene specifikacije o tim dodatnim USB portovima,i sve ti bu jasno.
Meni se dogodilo evo prije 2 dana bili mi bratići u gostima i došo ja kući iz škole,a prijenosni mi bio na podu,valjda su ga srušili.Inače lokalni disk unurat kučišta mi je mal pa sve stavljam na prijenosni,sad kad ga uštekam pokazuje da ima sve fileove gore ali piše da je HD oštećen ili su podaci na njemu oštećeni ne mogu ih otvoriti.Mislio sam da ulaz ne valja ali uštekam ga ostraga a ono isto sranje.Može li tko pomoći?
.Može li tko pomoći?
Hm Verbatim 250 gb prijenosni disk....
To je ono sranje ke je T-com daval za produženje ugovora...
Meni je već treći doma izgleda da je cijela serija falična.
Inače kupi si y usb kabel...imal bu dosta struje makar da sam na tvom mjestu vratil bi im ga i nek ti daju drugoga.
Stavi ga u neki HDD chasis i pravo napajanje mu stavi, ustekaj u struju i radit ce,
Formatirala sam svoj vanjski disk (slucajno), podatke sam uspila vratit sa recover my files, disk mi je vidljiv u Devace Manager.. ali jedini problem je taj sta mi nece da mi disk prikaze u my computer ( ne mogu nikako pristupiti disku). Prikopcajem ga iza kutije ( tu je uvik radia) a probala sam ga ukopcat na tv (di je prie isto radia, a sad ga ni tv ne pripoznaje)!
i ja formatira svoj.....i radiiiii....iiiiiihhhhaaaaa