Prijenosni hard disk, prepoznavanje

poruka: 27
|
čitano: 21.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows start, Prijenosni hard disk, prepoznavanje
pitanje

kupio sam novi prenosivi hard disk, a kada sam ga priključite ispred kučišta rekao da stavite disk u e / kao da je DVD, ali kad sam ga stavio iza računala (priključak matične ploče) sve radi ok,  zašto računalo ne želi prepoznati kada ga priključim na drugi usb utor?

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 2GB RAMA (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 X2 6000+ (3.1gHz),Nvidia GeForce 7600gs (256mb),Seagate 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 15:51 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Prijenosni hard disk, prepoznavanje
autorov komentar

mislim, inače mi na tom priključku rade ostale stvari tipa usb sticka

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 2GB RAMA (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 X2 6000+ (3.1gHz),Nvidia GeForce 7600gs (256mb),Seagate 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina

Nagadjam ali je vjerojatno stvar u struji koju pojedini USB portovi daju,uobicajeno je 500  mA.

17 godina
neaktivan
moderator

Ubaci disk opet i idi u Disk Manager,promeni slovo i sve ce biti ok. Desava se cesto na XP-u.

There Is No Disk in the Drive. Please Insert a Disk into Drive

http://support.microsoft.com/kb/330137/en-us

ili ovo

http://support.microsoft.com/kb/282470

(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 18:37 (Lazarus Long).
17 godina
autorov komentar

uopće mi ga ne prikazuje da je tu, samo u mojem računalu ga prikazuje

17 godina
neaktivan
moderator

Iskljucili smo da je disk ispravan posto ga prikazuje na drugi USB port

Startaj Command Prompt (kao admin) i unesi ovo

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

Zatim idi u Device Manager i ukljuci show hiden devices,pronadi skrivene USB diskove i desnim klikom odaberi uninstall ili remove

Pazi sta brises. Disk koji se "buni" je u Universal Serial Bus controllers i u   Storage Volumes

Nemoj brisati Storage Volumes Shadow Copies (to je Sys. Restore) i pazi sta brises u Storage Volumes (to su particije)

Hint:

Ukljuci sve USB naprave onamo gde su prepoznate pa onda gledaj ne prikazane uredaje

17 godina
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

Iskljucili smo da je disk ispravan posto ga prikazuje na drugi USB port

Startaj Command Prompt (kao admin) i unesi ovo

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

Zatim idi u Device Manager i ukljuci show hiden devices,pronadi skrivene USB diskove i desnim klikom odaberi uninstall ili remove

Pazi sta brises. Disk koji se "buni" je u Universal Serial Bus controllers i u   Storage Volumes

Nemoj brisati Storage Volumes Shadow Copies (to je Sys. Restore) i pazi sta brises u Storage Volumes (to su particije)

Hint:

Ukljuci sve USB naprave onamo gde su prepoznate pa onda gledaj ne prikazane uredaje

nije mi baš jasno, a i što ću dobiti ako uninstall-am nešto?
nije mi baš jasan ovaj post
17 godina
neaktivan

Niš ne moraš raditi...

Prednji usb portovi obično daju slabiju struju...

Sve ti ok s diskom, samo papa malo više struje, koju prednji usb ne može dati... uključuj ga na stražnji usb i sve ok

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni se događa da komp ne prepoznaje vanjski drive (WD Passport 2,5'') na prednjem USB-u sve dok ne priključim prvo jedan drugi USB disk. Onda prepozna WD-ov.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
0v3r10rd kaže...

Niš ne moraš raditi...

Prednji usb portovi obično daju slabiju struju...

Sve ti ok s diskom, samo papa malo više struje, koju prednji usb ne može dati... uključuj ga na stražnji usb i sve ok

Najvjerojatnije je to!

Aj bar javi jel uspjelo! Nemoj napraviti HNR... :D
17 godina
neaktivan
moderator
Ag008 kaže...
  nije mi baš jasno, a i što ću dobiti ako uninstall-am nešto?
nije mi baš jasan ovaj post
  Ovom naredbom u Device Manager-u postize se da vidis to sto je "extra" sakriveno. Sa obicnim "Show Hiden Devices" ne vide se USB stickovi na primer.

Vidi sliku. Ovo pomaze i u drugim slucajevima. Na primer alati za emulaciju CD/DVD pogona ostavljaju virtuelne diskove/drajvere koji usporavaju botanje
U tvom slucaju najverojatnije si koristio neki medij sa kojeg si slusao muziku ili tako nesto 

Ovo sa slabim naponom na prednjem USB panelu blago receno stvarno ne drzi mesto 
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 23:07 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

citat:

"Fourthly, many consumers and computer users buy 2.5” hard disk drives as portable storage devices inside USB chassis. A lot of chassis like that have no additional power supply, while a single USB connector can provide maximum 500mA current. So, some hard drives requiring a lot of power may face serious stability problems or may not be recognized by the system at all."

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 23:47 (0v3r10rd).
17 godina
neaktivan
moderator
0v3r10rd kaže...
Lazarus Long kaže...

citat:

"Fourthly, many consumers and computer users buy 2.5” hard disk drives as portable storage devices inside USB chassis. A lot of chassis like that have no additional power supply, while a single USB connector can provide maximum 500mA current. So, some hard drives requiring a lot of power may face serious stability problems or may not be recognized by the system at all."

1.On nije nigde naveo da koristi 2.5" disk
  2.Dao je (skoro) nikakve podatke o OS-u,Disku 
  3.Kao sto i sam clanak kaze   may face serious stability problems or may not be recognized by the system at all."
  4.Ako racunalo prihvati disk i ako nema potrosaca on ce se ipak oglasiti da je tu. Kao sto je slucaj na zadnjem panelu. U clanku nigde se ne neavodi da predni USB portovi daju     slab napon
  5.Ag008 treba koristiti Google obilato pa da upise nesto kao external hard drive says please insert disk

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ubaci disk opet i idi u Disk Manager,promeni slovo i sve ce biti ok. Desava se cesto na XP-u.

There Is No Disk in the Drive. Please Insert a Disk into Drive

http://support.microsoft.com/kb/330137/en-us

ili ovo

http://support.microsoft.com/kb/282470

Aj ak čemo se citirati...

Što ti ovo znači?! Prvi slučaj se tiče izmjenjivih jedinica kao što su zip diskovi, drugi slučaj ima veze s floppy jedinicama, daklem niti jedno niti drugo nema veze sa njegovim prijenosnim hard diskom.

Što ti to znači "često se dešava na XP-u?". Što se to često dešava? Odkud ti ta infomacija? Meni se još niti jednom nije desilo da mi usb stick ili disk ne bude prepoznat i dato mu slovo (ne na jednom, nego na više stotina računala). Možda se dešavalo na windowsima XP bez service packa, kada su općenito imali problema sa usb-om. No to je bilo u davnoj prošlosti i nije više relevantno.

Činjenica je da diskovi troše dosta struje. Činjenica je da na nekim pločama prednji usb ne daje dovoljno struje za pogon vanjskih diskova. To nije nagađanje nego činjenica. Članak koji sam ti dao kao link govori upravo o tome.

EDIT:

may na engleskom bi u kontekstu ovog teksta značilo mogao bi, a ne možda
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2009 10:15 (0v3r10rd).
17 godina
neaktivan
moderator
0v3r10rd kaže...
  Aj ak čemo se citirati...

Aj 

Što ti ovo znači?! Prvi slučaj se tiče izmjenjivih jedinica kao što su zip diskovi, drugi slučaj ima veze s floppy jedinicama, daklem niti jedno niti drugo nema veze sa njegovim prijenosnim hard diskom.

Postupci navedeni na tim linkovima mogu (bar bi trebalo) da rese njegov problem. Eto to znaci 

Što ti to znači "često se dešava na XP-u?". (upravo to da se to cesto desava na XP-u) Što se to često dešava? (Da se ne prepozna neki vanjski USB disk,pa ako hoces ovo se desava i sa CD/DVD pogonima) Odkud ti ta infomacija?  (Sa neta...a Milan tarot je potvrdio upravo ovo.)
Meni se još niti jednom nije desilo da mi usb stick ili disk ne bude prepoznat i dato mu slovo (ne na jednom, nego na više stotina računala). (Tebi mozda ne,tebe 'vata neka statistika u kojoj samo 1% ljudi na planeti ne dozive ovo)Možda se dešavalo na windowsima XP bez service packa, kada su općenito imali problema sa usb-om. No to je bilo u davnoj prošlosti i nije više relevantno.
(XP bes SP je imao problem sa svim i svacim) 

Činjenica je da diskovi troše dosta struje. Činjenica je da na nekim pločama prednji usb ne daje dovoljno struje za pogon vanjskih diskova. To nije nagađanje nego činjenica. Članak koji sam ti dao kao link govori upravo o tome.
Zar nije cinjenica da neki korisnici nemaju problema a neki imaju?  

EDIT:

may na engleskom bi u kontekstu ovog teksta značilo mogao bi, a ne možda

Dobar si  Cool
  Ja sam poceo ovde da pisem da bi pomogao useru po imenu Ag008 a ne da razglabam dali prednji ili zadnji USB paneli daju slabu amperazu ili volte. Ocito taj user sada:
a) smije se sa strane
b) reinstalira OS zvani XP na kojem se ne desava da se ne prepozna vanjski disk usled slabog napona

Preprocitaj moje postove opet i vidi sta sam pisao. Opet
Toliko. Kraj. Nema vise. 
17 godina
autorov komentar

ha, što je ovo, da radi se o 2,5 Verbatim disku od 250gb

17 godina
autorov komentar
i kada sam danas pokrenuo računalo, windows loading se prvo trebao učitati i čekam, a on stao, a kada sam restartirao, sve ok, ali pri paljenju je windows vidio da se prošli put nije htio pokrenuti : Vaše računalo se nije pokrenulo  u redu zadnji put, molim pričekajte 30 sec za zadnju dobru konfiguraciju ...
i kada odaberem "pokaži skrivene uređaje" u device manager pokazuje system interrupt controller
Što je to?
16 godina
neaktivan

prednji usb-ovi cesto daju slabiju struju, meni na prednjim usb-ovima kad ukopcam 2.5" hdd opce ne vrti disk, samo svitli plavo svjetlo, al se ne vrti, vjerojatno prednji usb-ovi ne isporucuju dovoljno struje da pokrene hdd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Ag008 kaže...
i kada sam danas pokrenuo računalo, windows loading se prvo trebao učitati i čekam, a on stao, a kada sam restartirao, sve ok, ali pri paljenju je windows vidio da se prošli put nije htio pokrenuti : Vaše računalo se nije pokrenulo  u redu zadnji put, molim pričekajte 30 sec za zadnju dobru konfiguraciju ...
i kada odaberem "pokaži skrivene uređaje" u device manager pokazuje system interrupt controller
Što je to?
 ok,a:
16 godina
neaktivan

Tako je i meni bilo. 3.5" disk sam morao spajati na konektore od matične, jer na prednjima nije radio.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To o struji na prednjim USB-ovima ovisi od matične do matične.Pogledaj u priručniku od matične njene specifikacije o tim dodatnim USB portovima,i sve ti bu jasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni se dogodilo evo prije 2 dana bili mi bratići u gostima i došo ja kući iz škole,a prijenosni mi bio na podu,valjda su ga srušili.Inače lokalni disk unurat kučišta mi je mal pa sve stavljam na prijenosni,sad kad ga uštekam pokazuje da ima sve fileove gore ali piše da je HD oštećen ili su podaci na njemu oštećeni ne mogu ih otvoriti.Mislio sam da ulaz ne valja ali uštekam ga ostraga a ono isto sranje.Može li tko pomoći?Izlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
antun01 kaže...

.Može li tko pomoći?Izlanuo se

Moze.
Nabavite dadilju koja nece dozvoliti da bratici sutiraju po diskovima i PC-u :)))

Ako su podaci bitni (verujem da jesu) onda
1.Ne kompliciraj i ne panici
2.Probaj na drugi PC ..nije valjda da su svi podaci osteceni
3.Uradi scan disk . Start--Run---cmd   chkdsk E: /f ako javi da je zauzet onda nudi opciju za restart. Tada reco No i upisi ovo

chkdsk E: /x/f ovim dismountamo eksterni dik sa  f dajemo do znanja da zelimo popravak file systema. Upisivanje samo  chkdsk E:  bez dodatnih switcheva zelimo vidjeti sta se desava sa NTFS-om i dali ce javiti neke greske 

Ono E:   je slovo diska. Zameni ga sa trenutnim slovom vanjskog HDDa 
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.5.2009 17:12 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan

Hm Verbatim 250 gb prijenosni disk....

To je ono sranje ke je T-com daval za produženje ugovora...

Meni je već treći doma izgleda da je cijela serija falična.

Inače kupi si y usb kabel...imal bu dosta struje makar da sam na tvom mjestu vratil bi im ga i nek ti daju drugoga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stavi ga u neki HDD chasis i pravo napajanje mu stavi, ustekaj u struju i radit ce,

Audaces fortuna iuvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Formatirala sam svoj vanjski disk (slucajno), podatke sam uspila vratit sa recover my files, disk mi je vidljiv u Devace Manager.. ali jedini problem je taj sta mi nece da mi disk prikaze u my computer ( ne mogu nikako pristupiti disku). Prikopcajem ga iza kutije ( tu je uvik radia) a probala sam ga ukopcat na tv (di je prie isto radia, a sad ga ni tv ne pripoznaje)!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i ja formatira svoj.....i radiiiii....iiiiiihhhhaaaaa

MG

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice