Pregrijavanje RAM

poruka: 2
|
čitano: 3.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje RAM

Jedno relativno glupo pitanje, ali da li je moguce da mi se RAM pregrijava i zbog toga daje BSOD-ove? Istestirao sam stick po stick po 25 passeva u Memtest86+ i nema errora, cak i onaj jedan koji sam pred oko dva tjedna eliminirao jer mi je davao error na 456 MB mi je sad prosao bez errora. Stvar je da je ljeto a ja imam šrot od kućišta s RAMom koji ima heatsinkove (OCZ Reaper HPC Edition) pa mi se cini da je do toga, dosta su topli na dodir kad ih taknem. S obzirom da su 3 komada jedan do drugoga nekako mi se cini da je do toga jer bi onda i temperature bile puno vise.

Ako je, da li je moguce da se RAM osteti zbog toga pa mi je kuciste hitnoca jer sam malo kratak s lovom pa sam mislio pricekat deveti mjesec i uzet Dokker i nakrcat ga sa svih 7 fanova, ali ako je frka onda nemam izbora.

Vi veri veniversum vivus vici
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 9:28 (Sunburn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje RAM

To su oni ram-ovi sa heatpipe-ovima pa je normalno da su topli,mada je moguce da ti izbacuje bsod zbog temperature.Ti ram-ovi rade na visokoj voltazi(2.1-2.3V) pa se zato i griju.Mogao bi probat stavit kakav ventilator na njih(zamotat ga za heatpipeove) ili mozes smanjiti

voltazu na recimo 1.9V i podigni im latencije CL-RCD-RP-RAS za plus 1 svaki.Inace memorije su jedne od najizdrzljivijih komponenata i

jos da napomenem da ti brzina rama ne utjece puno na performanse(to ti je najvise do procesora).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice