Pregrijavanje procesora

poruka: 44
|
čitano: 5.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje procesora
Imam odgovor...pp...tu..td...i hvala...jbg
17 godina
Balkan SMF kaže...

Probat ću sa linoxima, eto slike biosa, pa vidite temperaturu i napone.

-nemaš što probati s 'linoxima'.. (npr SanAndreas).

-Dali PC radi? osim temperature 90c ništa drugo nije problem? Tad je to OK, taj CPU se grije (+ starost = efikasnost). Ovisno i o igri npr ako imaš Radeonku, tad je to normalno, na nVidiji bi bilo malo bolje (konkretna igra). Provjeri imaš li što malwarea (Antivirus, MBAM..). Probaj ugasiti npr antivirus, sve sporedne servise kao defrag, update.. to može dosta utjecati kod starig PCa na opterećenje, rezultat i temperatura.

- ako si dizao voltaže (OC i sl) ili možda takav default, provjeri BIOS, postavi na odgovarajuće za tu MBO-CPU pa čak i na niže, ako radi bez rušenja to je najefikasniji način.

-pošto je hladnjak vruć (relativan pojam, treba preciznija temperatura), probaj prst-test, što bliže CPU jezgri, ako se opečeš tad je temperatura točna, ako možeš izdržati tad je temp vjerojatno ispod 70c. Pazi!!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 15:49 (ihush).
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Ima integriranu grafičku ati kako i veliš, a opet nije tako vruč da bi se opekao.Nemaš šta gasit, nikakav antivirus nemam, a računalo super radi, dakle ne primjeti se da je več sigurno 4-5 godina star, uz to imam jaku grafičku,napajanje i ram, tak da računalo super radi.Ako veliš da to krivo piše, to bi bilo super.Jer stvaro nemam novce za novi komp, ovaj me idealno služi za moje potrebe.

0 0 hvala 0
14 godina
Balkan SMF kaže...

Zašto ti je Vcore 1.522 V ????

Probaj ti clear cmos pa onda pogledaj temperature.

Koliko sam vidio njemu je stock napon do 1.400 V.

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Balkan SMF kaže...

Zašto ti je Vcore 1.522 V ????

Probaj ti clear cmos pa onda pogledaj temperature.

Koliko sam vidio njemu je stock napon do 1.400 V.

Svi ti naponi su stavljeni na normal, dakle ništa nije prčkano oko tog.

Jedino da probam ručno stavit na manje?Vcore je valjda procesor,nemam blage.

17 godina

stavi vcore na 1.3!! imas previsok napon na procesoru, zato se i grije previše.

Ride or die, remember?
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Smanjio na 1.3 , sad testirao u igri nekih 10 minuta, i sad mi je oko 55-60 stalno, jel to i dalje previše?Ali svakako, ovo je sad definitvno poboljšalo stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 20:54 (Balkan SMF).
15 godina
neaktivan

Sad će počet mudrologija kako temperatura može još niže itd. Ali što se mene tiče sve do 70 pod opterećenjem je super. Priko se da diskutirati.

14 godina
axos kaže...

Sad će počet mudrologija kako temperatura može još niže itd. Ali što se mene tiče sve do 70 pod opterećenjem je super. Priko se da diskutirati.

E sad ti bubaš kao padobranac, znaš ti o kojem je procesoru riječ uopće???

15 godina
neaktivan
Balkan SMF kaže...

Pozdrav, pošto sam pokušao sve trikove koje znam za pregrijavanje, došlo je vrijeme da pitam vas koji se više razumijete u računala.

Dakle, učestalo mi se precesor pregrijava, i nakon promjene paste, nakon potpunog čiščenja hladanjaka te cijelog računala, ali učestalo prelazi 90 stupnjeva u igricama.Pokušao sam i sa otvorenim stranicama, ali i dalje prelazi preko 90.Jel imate kakave savjete?I da, da napomenem, ventilator procesora si povečava stalno broj okretaja te ne uspjeva nikako ohladit procesor, iako radi preko 3300 okretaja.

Molio bih za pomoć, znamda ima puno takvih tema, ali više neznam šta uradit.

Radi se o AMD Dual Core 6000+.

Napisano u prvom postu. Taj procesor se smatra ok do 62-63 C ali mu neće bit ništa ni za koji stupanj više- Ako je pod opterećenjem 55-60 to je ok tempetatura.

13 godina
neaktivan
axos kaže...

Ma ništa neću više pitat, hvala svima na pomoći, puno je sad bolje.Bez vas nebih uspio, tako da sam vam zahvalan.

17 godina
Balkan SMF kaže...
Lord_Marko kaže...

Smanjio na 1.3 , sad testirao u igri nekih 10 minuta, i sad mi je oko 55-60 stalno, jel to i dalje previše?Ali svakako, ovo je sad definitvno poboljšalo stvar.

ok je do 60-65c. mozda jos malo mozes spustiti napon ali da ti ne narusi stabilnost sistema. recimo stavi na 1.275V pa testiraj dal ti se komp ne rusi pod opterecenjem. ali ok je za sada.

Ride or die, remember?
13 godina
neaktivan

Ne mogu ručno unosit broj, već imam da si biram 1.200,1.300 na dalje.

Ali ovo je sad tri puta bolje, hvala vam momci.

15 godina
Balkan SMF kaže...

- Ima toliko otvorenih tema i sve s istim naslovom, zar je toliko problem koristit tražilicu malo za promjenu.

http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=Pregrijavanje+procesora&ss=t&sa=&t=206335&f=29&sort=act

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 18:28 (Valentin17).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice