imam plocu asus m4a89td i danas sam kupio phenom 945 , stavio na plocu zajedno sa kulerom i pastom. BIOS pokazuje temperaturu cpu-a 59 stepeni , a temperaturu ploce 42 stepena . Jel to normalno ili da kupujem novi kuler ?
imam plocu asus m4a89td i danas sam kupio phenom 945 , stavio na plocu zajedno sa kulerom i pastom. BIOS pokazuje temperaturu cpu-a 59 stepeni , a temperaturu ploce 42 stepena . Jel to normalno ili da kupujem novi kuler ?
Normalno je............
ako ti je 59 u biosu onda sigurno nije normalno!
u load-u bi to bilo više/manje ok
Reci koje komponente imaš. Kako je pod opterećenjem? Temperatura od 59 stupnjeva nije normalna za CPU u mirovanju.
al vidi - upalim comp , otvorim bios da mi pokazuje temperaturu , prvih par sekundi je bilo 36 stepeni na cpu . Za 2 minuta skoci na 59 i tako stoji .... malo padne na 58 pa se opet vrati
pogledaj koliko ti je u windowsima npr. s HWMonitor-om
Reci koje komponente imaš. Također kako je pod opterećenjem, ali temperatura od 59 nije normalna za CPU.
komponente - napajanje chieftec 750 W , procesor phenom x4 945 , ram patriot 2 gb 1600 mhz ddr3 , graficka ATI radeon 3450 256 mb , ploca m4a89td eto to su komponente
Pokušaj promijeniti pastu i vidjeti da li ti je hladnjak dobro sjeo na CPU.
stavio sam pastu i dobro postavio hladnjak ali opet ista temperatura .. moze li biti do kucista ?
stavio sam pastu i dobro postavio hladnjak ali opet ista temperatura .. moze li biti do kucista ?
Ne može kućište utjecat toliko puno. Ja sam imao sve vani i u kućištu bez ventilatora i vani su bile malo bolje temperatur. Također je ljeto i normalno da su temperature nešto više, ali opet to kod tebe je previše. Pokušaj s nekim drugim hladnjakom pa vidi da li je bolje.
mozda mu senzor krivo pokazuje
Ljudi dajte neku preporuku za hladnjak , a da nije mnogo skup
koi socket
am3
scythe katana 3
ili ovaj nisam siguran koji je bolji od ta dva
pozz neznam jel ovo dobra tema al molim za pomoc komp mi se pregrijava neznam do cega je nisam nista prcko po nicemu pa sam instaliro everst i pokazuje stvarno preveliku temperaturu...
od kad ti se to pojavljuje ? mozda ti hladjenje ne lezi dobro na cpu
Preporučam CM 212+
pozz neznam jel ovo dobra tema al molim za pomoc komp mi se pregrijava neznam do cega je nisam nista prcko po nicemu pa sam instaliro everst i pokazuje stvarno preveliku temperaturu...
koji procesor koristis ?
pa kupio sam komp spojio ga i nakon par tjedana odma sam skuzio da je kucsite previse vruce mislim da sam sve dobro spojio
phenom II x3 720be
a to sto kazes za sobnu temperaturu kilma mi je u dnevnoj al kad klima ne radi u sobi je pakao ;/
tebi nije uključeno C&Q , jer ovo nije u idle slika sigurno ...
napon procesora ti je visok ( 1,32V, inače bi bio ispod 1V ), ventilatori imaju želju da polete
pogledaj jel se vrti stražnji ventilator za ispuh na kućištu ako ga imaš ?
HDD ti je na 40'C isto malo visoko, ali njega jedino propuh kroz kućište može da ohladi ili prednji ventilator za upuh zraka.
To je normalno u biosu. Ne trebaš ništa mijenjat. Pogledaj moje temperature,i tako radi već dvije godine.
imam jedan ja mislim odnaprijeda al je taj ukljucen ja mislim
i sta sad da napravim da mi se ne grije tolko?
grafička na 80'C samo tako i ti i dalje tvrdiš da je to idle ???
sve procese ugasi, i dekodiranja videa i te u pozadini you tube videa...
pusti komp 2,3 minuta da čeka i onda uslikaj taj idle
ne znam ijedno kućište da bi imalo naprijed ventilator za upuh, a da nema za ispuh da ga nije neki pametni tamo uglavio i pokvario time protok zraka kroz kućište totalno krivo.
osnova hlađenja je bacanje toplog zraka van i time praviš podtlak i ulazi svježi zrak kroz prednju stanicu ili onaj sleave sastrane.