Pregrijavanje laptopa.!

poruka: 22
|
čitano: 5.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pregrijavanje

Ovako pre nekoliko dana bilo sve ekstra dok do nekidan igram sa:mp i ugasi mi se komp! Skinem speccy temp znaci 95-100, danas sam skino everest malo manje pokazuje ali sam uocio da pise da mi ventilator radi samo 30%...Moze li se ikako ubrzati da mi bolje hladi nmg da igram nista {#}

AMD Athlon(tm) II P360 Dual-Core Processor

RAM: 3GB
ATI Mobility Radeon HD 5400 Series

Molim vas pomozite mi {#} 

laptop je u pitanju 

Sasa Lazarevic
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 18:45 (Nemam nadimak :P).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje
Nemam nadimak :P kaže...

Ovako pre nekoliko dana bilo sve ekstra dok do nekidan igram sa:mp i ugasi mi se komp! Skinem speccy temp znaci 95-100, danas sam skino everest malo manje pokazuje ali sam uocio da pise da mi ventilator radi samo 30%...Moze li se ikako ubrzati da mi bolje hladi nmg da igram nista {#}

AMD Athlon(tm) II P360 Dual-Core Processor

RAM: 3GB
ATI Mobility Radeon HD 5400 Series

Molim vas pomozite mi {#} 

laptop je u pitanju 

Odi u BIOS i vidi dali imas postavke za ventilator. Stavi na turbo ili koju vec opciju nades.

Što hladnije to bolje :)
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa.!

Kakav ventilator.

Čisti to!

Ako ne možes sam, nosi u servis. Treba ga očistiti i promijeniti pastu na čipovima i radit' će k'o sat.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
Pregrijavanje laptopa.!

Radi se o laptopu HP ProBook 4525s, imam isti laptop, samo moj ima 6GB RAMA i SSD(nadograđeno), zaje... je već prvi dan, bacao plavi ekran itd, mome sada temp. ne prelaze 48*C (youtube i sl.), u igri MW2 do nekih 75*C maksimalno, napravi ovako, obavezno nadogradi BIOS na zadnju verziju, fino ga otvori, lako je, potraži na youtube kako, skini hladnjak, očisti staru pastu sa procesora, obavezno skini ono smeće od gume (thermal pad) sa grafičkog čipa, fino stavi upola od zrna riže nove paste na sve čipove, uzmi neku bolju pastu, preporučam AC MX-4, fino vrati hladnjak, ravnomjerno i u križ stegni vijke i vidjet ćeš osjetan pad temp.

Ja sam svoga raskopao kad je bio star nekih mjesec dana (pod garancijom), isto su mi temp. tako divljale, kad sam maknuo thermal pad sa grafičke i nanio thermalnu pastu, preporodio sam se, to je bilo prije godinu i pol dana.

EDIT: Ne znam koji je OS gore, ako nemaš Win 7, obavezno ga snimi.

ISTI LAPTOP ISTI LAPTOP
SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 21:45 (Valentin17).

4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje laptopa.!
chutac kaže...

Kakav ventilator.

Čisti to!

Ako ne možes sam, nosi u servis. Treba ga očistiti i promijeniti pastu na čipovima i radit' će k'o sat.

Slazem se i sa ovim.

Ja sam krenuo linijom manjeg otpora, iliti jednostavnijim pristupom za pocetak.

Ako neuspije sa BIOS-om onda rastaviti i mjenjati pastu.

Nemoraju svi odmah trcati i u servisu novce ostavljati.

Ali ok, svatko ima neku pametnu za nadovezati se. {#}

12 godina
neaktivan

Izgleda da mi je prasina :D

Posto vec 3godine koristim a nisam ga cistio nikako :/

Nista, nemam garancije nemam para :P uzecu kompresor pa produvat malo :P

Sasa Lazarevic
12 godina
neaktivan

Izgleda da mi je prasina :D

Posto vec 3godine koristim a nisam ga cistio nikako :/

Nista, nemam garancije nemam para :P uzecu kompresor pa produvat malo :P

Ak nemas para i nemas garancije onda youtube i gledaj tutorial kako ga rastaviti pa ocisti to kako treba.

I promjeni termalnu pastu.

Ako nemas 20kn za termalnu poklonit cu ti ja jednu. {#}

12 godina
neaktivan

Neznam ti ja u kune prevedi na eure ili KM {#}

Sasa Lazarevic
12 godina
neaktivan

Neznam ti ja u kune prevedi na eure ili KM {#}

4-5 marki otprilike {#}

14 godina
protjeran
Pregrijavanje laptopa.!

Zna li netko zašto mi povremeno temp. skače (računala, dakako hehehe), čas je na 100 C čas na 7-15, 80 C..., laptop zapinje, trza... Prije dva dana je čišćen u servisu, CCleaner-om je detaljno očišćen.

Laptop HP ProBook 4710s Energy Star, Windows 7 Ultimate 32 bit. Pozdrav svima !

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 15:08 (dadonv1).

0 0 hvala 0
14 godina
Pregrijavanje laptopa.!

Probaj napravit reinstall windowsa, ako ne pomogne, vrati ga natrag na servis.

Valentin

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Probat ću reinstal, ali nisam nikad to radio ? hahhah

17 godina
Pregrijavanje laptopa.!

Da te preduhitrim sa tvojim problemom koji ce sigurno glasiti ubacim dvd od windowsa i nece se reinstaliraju itd...  Dobio si original windowse sa tim laptopom i ako ih mislis reinstalirati prvo pogledaj u manual sto on kaze u vezi te teme. Je li ti se laptop pregrijava dok ga drzis u krilu ili na nekakvom pokivacu, ako da onda ne trebas nista reinstalirati nego ga samo drzati na stolu....

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Ne, na stolu je i baš mu je lijepo, nije mu vruće heheh.

Nisam dobio Windowse sa računalom, instalirani su naknadno u jednoj trgovini (servisu) računalne opreme, od tada nije ništa dirano po pitanju Windowsa, cca. 2,5 god. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 15:45 (dadonv1).
17 godina
Pregrijavanje laptopa.!

Super onda mozes u potpunosti ignorirati moj prijasnji post

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Sint1 kaže...

Super onda mozes u potpunosti ignorirati moj prijasnji post

Što onda da napravim ?, kako da napravim kopiju Win. ili svega što imam na računalu zajedno sa Windowsima.??

Pokušao sam ali ne ide, ubacim DVD od 8 GB, i kad se DVD napuni trebao bih staviti drugi, ali cjeli se proces kopiranja tada prekine.?

Inače prije čišćenja nije nikako radio laptop, sada je puno bolje ali nije još kako treba.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 16:00 (dadonv1).
14 godina
Pregrijavanje laptopa.!

Snimiš si samo dokumente na DVD, programe, drivere i windows brišeš i instaliraš sve ponovo.

Valentin

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Snimiš si samo dokumente na DVD, programe, drivere i windows brišeš i instaliraš sve ponovo.

Da lako je tebi to reći {#}, znam snimiti razne datoteke, programe..., ali kako Windovse ?, nemam kopiju Win., imam samo jednu particiju, kako od kuda??? hahahha

13 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa.!

možeš napravit image diska pa ga spržit na dvd sa acronis-om ili sa norton ghost-om

1 0 hvala 1
14 godina
Pregrijavanje laptopa.!

A ništa moraš se učit kako snimit OS, nije teškom instalaciju snimi odavde (link dolje), snimiš na DVD na 4x brzini, za upute kako instalirati OS imaš temu tu na forumu.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Biraj koju verziju hoćeš.

Upute za instalaciju.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx

Nakon što instaliraš OS snimiš drivere i programe i to je to.

Valentin

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

A ništa moraš se učit kako snimit OS, nije teškom instalaciju snimi odavde (link dolje), snimiš na DVD na 4x brzini, za upute kako instalirati OS imaš temu tu na forumu.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Biraj koju verziju hoćeš.

Upute za instalaciju.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx

Nakon što instaliraš OS snimiš drivere i programe i to je to.

A dobro, u svakom slučaju hvala svima, vremena imam, pa idemo na učenje (znam da nije teško, jedino što nisam nikada to radio?) {#} Pozdrav iz Novog Vinodolskog {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 17:09 (dadonv1).
14 godina
protjeran
Pregrijavanje laptopa.!

Hehehehe išao sam nešto prčkati tj. htio sam napraviti drugu particiju pa sam obrisao Windowse i sve

što imam na računalu, doduše nemam ništa osim nekih programa koje sam kasnije skinuo kao i Windows.

Hahah eto to je moja priča, bilo bi lijepo kad bi mi netko potanko napisao kako se to radi, može i na mail

(kad mu se bude dalo)  {#}  E-mail: gafkw@hotmail.com

Pozdrav svima a posebno neznalicama kao ja heheh  {#} {#}

PS:

Znam da ima na net-u, YouTube-u..., ali tamo ima svakakvih objašnjenja..., mislim da je BUG ozbiljniji.?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 22:29 (dadonv1).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice