Pregrijavanje hp probook 4540s

poruka: 8
|
čitano: 1.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dobio sam ovaj laptop s recenicom da se pregrijava i stalno gasi. Sad sam ga rastavio i lijepo ocistio, promjenio pastu spojim i vidim da vent se uopce ne vrti.

Sad pitanje dal se taj vent treba cijelo vrijeme vrtit ili samo kod neke temp?

Pretpostavljam da je crko vent pa me zanima od kojih modela sve pase i gdje se kod nas moze uzet neki novi/polovni, osim ebay-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Provjeri da li je ventilator ispravan tako što ćeš ga spojiti direktno na izvor napajanja a također provjeri da li unutar turbine ventilatora postoje naslage prašine koje fizički blokiraju samu turbinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pokusao sam staviti ventilator u drugi laptop(asus) ali je konektor fizicki manji, ne znam tocno kako bi ga direktno na napajanje spojio. Laptop je detaljno ociscen pa tako i ventilator. Nisam ga detaljno rastavljao.

EDIT.

Skuzio sam da se sad nakon sto sam pocistio da se na pocetku zavrti ventilator kad se pale windowsi i onda jednostavno stane.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2014 13:11 (Tommy_GTI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Najbolje da odneseš u servis. U svakom slučaju neće biti skupo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ukoliko temperatura cpua prelazi 70°C a da se pri toj ventilator ne okrece, onda je negdje problem

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pregrijavanje hp probook 4540s
Tommy_GTI kaže...

Pokusao sam staviti ventilator u drugi laptop(asus) ali je konektor fizicki manji, ne znam tocno kako bi ga direktno na napajanje spojio. Laptop je detaljno ociscen pa tako i ventilator. Nisam ga detaljno rastavljao.

EDIT.

Skuzio sam da se sad nakon sto sam pocistio da se na pocetku zavrti ventilator kad se pale windowsi i onda jednostavno stane.

Ocito neispravan ventilator, ali ipak pogledaj malo u BIOS mozda je postavljeno da se pali pri određenoj temperaturi, ja sam na starom IBM t42 davnih dana na laptopu namjestio da uvijek na najbrze vrti, jer se isto tako pregrijavao.

15 godina

Rastavio sam skroz ventilator, detaljno pocistio i na kraju je proradio. Temp su sada opet normalne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

95% laptopa na paljenju zavrti vent i onda stane i krene se vrtit tek kad se zagrije nb

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice