Pregorilo nešto
- poruka: 22
- |
- čitano: 3.420
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja bih rekao da ima spasa, sada ovisi ako je spas isplativ.
Obrati se trgovini gdje si kupio tablet.
Teško da oni to mogu sankcionirat jer nije riječ o normalnoj trgovini. Gdje bi se to moglo odnjet da poprave?
Dajte ljudi pa nije valjda da nitko ne zna i to na bug forumu!

Ti mora da se šališ?
Slika ti je toliko mutna da bi jedino kristalnom kuglom mogao vidjeti element koji je izgorio a diagnostika putem foruma je inače tako i tako samo nagađanje
Odnesi to u servis mobitela il neki servis matičnih ploča oni će vjerovatno moć neš napravit
To je nešto poput Peveca a umjesto garancije dobio se samo račun koji oni ne priznaju.
Mene bi samo zanimalo da me netko uputi na pravo mjesto (mislim, ako se mogu lemiti čipovi za ps zašto ne bi netko mogao s pravom opremom zamijenit i taj pregoreni el. element novim i stvar riješena) pa ako netko zna, zamolio bih opet uputite me. Nije valjda da u cijeloj zemlji nema nitko tko se bavi time .
Koliko sa slike vidim to je integralno kolo, na servis ga moraš odnijeti, ali ti to nespada pod garanciju.
a meni kako je mutno slici na obicnu ispravljacku diodu -.- daj malo bolje slike stvarno i odnesi u servis elektronike il mobitele il racunala. jer ovo se moze i zamjenit i obicnom lemilicom iako je smd. samo treba imat zivaca i volje
Neznam zašto ne priznaju ono što su ti oni dali, ali ....sad je to rastavljeno pa pretpostavljam da garancija više nije u igri
Napisao sam ti tko ti to može promjenit
Iz kojeg si grada?
a meni kako je mutno slici na obicnu ispravljacku diodu
Bilo šta bilo i jedno i drugo je teško zamjenjljivo, naravno bez servisa.
Bit će kao što je neko rekao, dioda, da je integralno u blizini bi trebao biti kondenzator, eleneise, nosi ti to na servis, plati i muči
Kondenzator
Jeli element isti kao onaj skroz ljevo na slici 4? Ako je pogledaj na njemu što piše pa će ga lakše biti identificirati.
edit: na slici 3 se vide ta dva elementa, ako su uopće isti kao ovaj što je pregorio
Je izgleda tako, a to je kondenzator
KEMETov tantal kondenzator.On je zute boje ali je sada pocrnio.Cudi me da je izgorio jer je KEMET poznat i kvalitetan proizvodac koji radi kondenzatore za americku vojsku.Meni je sumnjiv taj punjac da on nije dao veci napon od deklariranog pa je crko kondenzator.
To je to, mislim da i nisu nešto skupi. Samo je pitanje koliko će naplatiti rad u servisu
Ne vjerujem da se kondenzator tako rasprsnuo a da još neš nije dobilo....ja bih rekao da je taj kondenzator samo posljedica
Hvala vam svima iskreno na pomoći i savjetima!
Prvo mi je punjač otišao pa je susjed u namjeri da pomogne predložio da "popravi" punjač tako što je nanovo spojio žice jer se jedna doista (budući da je kabel loše kvalitete) razvukao a žica pokidla a nakon što sam uštekao punjač u uređaj, upalio se a potom nakon par sekundi se dogodio cek i smrad.
da ti susjed nije okrenuo polaritet fino
Najvjerojatnije je tukac okrenuo polaritet.Samo me čudi da tablet nema zaštitu u tom slučaju.Ako je prošlo dalje od zaštitne diode (ako je uopće ima) može biti puno štete...
Neću krivit njega, čovjek je mislio pomoć a kriv sam si sam jer sam želio ušparat na "sitnici"!!!
Ništa, hvala vam dečki na pomoći i korisnim savjetima... prokleti punjač ...