Pregorilo nešto

poruka: 22
|
čitano: 3.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pregorilo mi nešto na tabletu-help!!!

Danas sam uštekao punjač i dogodio se kratki spoj i nešto je crklo (čulo se cek i osjetio smrad) pa sam otvorio poklopac i zatekao pregoreni el. element pa me zanima ima li nade za moj tablet Joyplus model m778 tj. kome to da šaljem da mi poprave i koliki bi bio trošak?

1 1
2 2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

Ja bih rekao da ima spasa, sada ovisi ako je spas isplativ. 
Obrati se  trgovini gdje si kupio tablet. 

Live in and let die!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Pregorilo nešto

Teško da oni to mogu sankcionirat jer nije riječ o normalnoj trgovini. Gdje bi se to moglo odnjet da poprave?

15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

Dajte ljudi pa nije valjda da nitko ne zna i to na bug forumu!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 10:19 (Centurion).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nego o kakvoj je trgovini riječ? Ako imaš garanciju, obrati se prodavaču.
Live in and let die!
15 godina
neaktivan

Ti mora da se šališ?

Slika ti je toliko mutna da bi jedino kristalnom kuglom mogao vidjeti element koji je izgorio a diagnostika putem foruma je inače tako i tako samo nagađanje

Odnesi to u servis mobitela il neki servis matičnih ploča oni će vjerovatno moć neš napravit

15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

To je nešto poput Peveca a umjesto garancije dobio se samo račun koji oni ne priznaju.

Mene bi samo zanimalo da me netko uputi na pravo mjesto (mislim, ako se mogu lemiti čipovi za ps zašto ne bi netko mogao s pravom opremom zamijenit i taj pregoreni el. element novim i stvar riješena) pa ako netko zna, zamolio bih opet uputite me. Nije valjda da u cijeloj zemlji nema nitko tko se bavi time {#}.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pregorilo mi nešto na tabletu-help!!!

Koliko sa slike vidim to je integralno kolo, na servis ga moraš odnijeti, ali ti to nespada pod garanciju.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina
Pregorilo nešto

a meni kako je mutno slici na obicnu ispravljacku diodu -.- daj malo bolje slike stvarno i odnesi u servis elektronike il mobitele il racunala. jer ovo se moze i zamjenit i obicnom lemilicom iako je smd. samo treba imat zivaca i volje

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Neznam zašto ne priznaju ono što su ti oni dali, ali ....sad je to rastavljeno pa pretpostavljam da garancija više nije u igri

Napisao sam ti tko ti to može promjenit

Iz kojeg si grada?

13 godina
neaktivan
Lacko kaže...

a meni kako je mutno slici na obicnu ispravljacku diodu

Bilo šta bilo i jedno i drugo je teško zamjenjljivo, naravno bez servisa.

15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

Hvala ljudi, cijenim svaki savjet, jer sam svakim vašim odgovorom bliže ka rješenju {#}

Evo dve fotke iz bližeg kadra (žao mi je što nisu kak spada) pa probajte vidjet.

Samo je ta komponenta pregorila.

3 3
4 4
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 17:50 (Centurion).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bit će kao što je neko rekao, dioda, da je integralno u blizini bi trebao biti kondenzator, eleneise, nosi ti to na servis, plati i muči{#}

15 godina
neaktivan

Kondenzator

15 godina

Jeli element isti kao onaj skroz ljevo na slici 4? Ako je pogledaj na njemu što piše pa će ga lakše biti identificirati.

edit: na slici 3 se vide ta dva elementa, ako su uopće isti kao ovaj što je pregorio

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.11.2011 22:00 (bradonja_85).
15 godina
neaktivan

Je izgleda tako, a to je kondenzator

15 godina
RDX kaže...

KEMETov tantal kondenzator.On je zute boje ali je sada pocrnio.Cudi me da je izgorio jer je KEMET poznat i kvalitetan proizvodac koji radi kondenzatore za americku vojsku.Meni je sumnjiv taj punjac da on nije dao veci napon od deklariranog pa je crko kondenzator.

To je to, mislim da i nisu nešto skupi. Samo je pitanje koliko će naplatiti rad u servisu

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

Ne vjerujem da se kondenzator tako rasprsnuo a da još neš nije dobilo....ja bih rekao da je taj kondenzator samo posljedica

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

Hvala vam svima iskreno na pomoći i savjetima!

Prvo mi je punjač otišao pa je susjed u namjeri da pomogne predložio da "popravi" punjač tako što je nanovo spojio žice jer se jedna doista (budući da je kabel loše kvalitete) razvukao a žica pokidla a nakon što sam uštekao punjač u uređaj, upalio se a potom nakon par sekundi  se dogodio cek i smrad.

0 0 hvala 0
15 godina
Pregorilo nešto

da ti susjed nije okrenuo polaritet fino

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pregorilo nešto

Najvjerojatnije je tukac okrenuo polaritet.Samo me čudi da tablet nema zaštitu u tom slučaju.Ako je prošlo dalje od zaštitne diode (ako je uopće ima) može biti puno štete...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregorilo nešto

Neću krivit njega, čovjek je mislio pomoć a kriv sam si sam jer sam želio ušparat na "sitnici"!!!

Ništa, hvala vam dečki na pomoći i korisnim savjetima... prokleti punjač ...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice