pozdrav svima
traži se pc servis, osoba u Zg ili okolici za Port forwarding na routeru
router je hibrid od t-coma,
molim preporuke
hvala
pozdrav svima
traži se pc servis, osoba u Zg ili okolici za Port forwarding na routeru
router je hibrid od t-coma,
molim preporuke
hvala
Mislim da moras zvati t-com da ti oni otvore port i onda moras u postavkama rutera otvorit.Najbolje ti njih zvati pa mozda da dode njihov tehnicar.
Nisam siguran ako današnji ruteri koje daje T-Com uopće imaju mogućnost ulaska i namještanja postavki. Moj je closed source, zamijenjen kada je uvedena optika, odnosno ove godine na proljeće.
Za port forwarding su me isto odbili. Jedva da su htjeli dati interval statičkih IP adresa uz puno nagovaranja.
Riješio sam portforwarding (i DDNS itd. ) sa drugim ruterom kojeg moraš sam kupiti.
Ovisno o budžetu, probaj sa MikroTik ruterom koji je dosta skup, ali ima svoj OS i CPU.
Nakon toga traži nekog ko zna to namjestiti, mada uz samostalno istraživanje, da se i to. Nije nekakav bauk.
Sretno.
Možeš ih do sutra otvarati, ako imas hibridni i koristi se mobilna veza ponekad, ta IP adresa je 99% iza CGNATa. Prvo ti HT mora ugasiti CGNAT (ako je moguce za tu uslugu, na obicnoj data SIM moze, ne znam kako je sad hibrid slozen, mozda uopce nije moguce).
Nakon gasenja i potvrde da je CGNAT stvarno ugasen (usporedbom IP adresa na routeru i na whatsmyip recimo) mozes se uhvatiti otvaranja portova. Pitanje je jel to smece od routera to uopce podrzava, ako ne ili ne radi kako treba ne ostaje ti puno opcija osim dizanja point to point tunela pomocu drugog routera ili tailscale ili dodati Raspberry koji dize neki VPN i slicno.
Zamjenu sa svojom opremom zaboravi, ne znam sto bi uzeo u "slobodnoj prodaji" a da ima DSL i SIM na sebi a da ga je moguce konfigurirati da radi. Eventualno opet opcija Fritz i slicno kao DSL modem i vidjeti jel se preko USBa moze dodati 4G dongle.
Uglavnom, ulovio si se corava posla. Mozda da malo pojasnis zasto ti treba port forward, mozda ima alternative.