Popravak vodenog hlađenja H100i gtx

poruka: 8
|
čitano: 1.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Popravak vodenog hlađenja Corsair H100i gtx

Pozdrav svima,

Ventilatori uredno rade u PVM načinu, mislim da i pumpa radi (u Link softveru prijavljuje 2970 RPM) , ali se čini da nema protoka jer je jedan cjevovod je vruć a drugi hladan. Radijator nema oštećenja (barem vidljivih oku). Znači ili pumpa ne radi kako treba ili je cjevovod blokiran.

Jeli itko ima informaciju tko bi možda mogao popraviti popraviti ovo? Žao mi ga je baciti jer nije stariji od 2 godine, a kupio sam Fractalove Venturi HP-12 PWM uz njega.  Uredno bi poslao i platio uslugu po dogovoru. Zaboravite na garanciju jer nemam račun.

zahvaljujem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Popravak vodenog hlađenja Corsair H100i gtx
they kaže...

Pozdrav svima,

Kakve su ti temp. procesora pod opterećenjem?

15 godina
Popravak vodenog hlađenja H100i gtx

Pa rastavi pumpu nema ti druge I vidi dali radi ako vec garancije nemas

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad se tek uključi kompjuter temperature su OK, ali se u gejmingu i stres testu temperatura rashladne tekućine postepeno diže  i onda za neko vrijeme dolazi do pregrijavanja. Tijekom rada u windowsima sustav radi ok pod nekih 45-50, ali čim se krene u gejming ili stres test odma raste temp vode ( ne naglo) i dolazi do pregrijavanja, zato mi je i duže trebalo da skužim što se zapravo događa. Sve sam napravio više puta, promjenio pastu , učvrstio, znači problem nije do montaže hladjaka. Znam da bi ga mogao sam rastaviti, no nemam posebnog iskustva pa sam mislio da je netko možda to radio ovdje po forumu koji put.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 10:21 (they).
14 godina
they kaže...

Po meni ta vrsta hladnjaka nije namjenjena rastavljanju, ja se s time ne bih zabavljao jer tko zna

što može biti kasnije ako ga ugradiš pa ti negdje procuri u radu.

Uzmi si ili novi takav isti ili AC Liquid Freezer 240 za manje novce, a ostatak u neke tihe ventilatore.

8 godina
protjeran

Kontaktiraj Corsair - ima 5 godine jamstva, a kazes da nije stariji od 2, trebali bi ti oni zamijeniti neispravni dio.

9 godina
neaktivan

jedna cjev mora biti topla a druga hladna jer cpu grije vodu ide kroz jednu cjev do radijatora gdje se hladi i vrača se u cpu blok preko druge cjevi

ništa nije pokvareno

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2017 22:05 (martinocko9).
13 godina
protjeran
martinocko9 kaže...

jedna cjev mora biti topla a druga hladna jer cpu grije vodu ide kroz jednu cjev do radijatora gdje se hladi i vrača se u cpu blok preko druge cjevi

ništa nije pokvareno

to ti se u ovako malom zatvorenom vodenom "krugu" od cca 40cm koji se hladi obicnim ventilatorom nemoze desiti..mozda da jednu cijev poljevas tekucim dusikomlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice