Podizanje Sistema

poruka: 9
|
čitano: 2.391
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Podizanje Sistema

Sistem sve formatira uspesno i kada se podize tj kada ide od 39 pa do 0 dodje do 19 % i zasteka i kada restratujem komp. zasteka odma na 39%

A pre nego mi se ovo desilo morao sam 10-15 puta upaliti ugasiti racunar da bi normalno radio znaci upalim ga zasteka onda ga iskljucim i sve tako

Stavljao sam drugi Hard disk, drugu ram memoriju al nije do toga isto i 5-6 cd  za podizanej sistema sam menjao ali na svim isto

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Podizanje Sistema

ajmo polako...

-što si to uspješno formatirao...hard-disk sa systemom ili nešto drugo?

-što to znači 19 ili 39% ( formatiranje, kopiranje ili instaliranje) ??

-kažeš da ti 10-15 puta "zašteka" prije ovog formatiranja...što je blokiralo, dizanje systema ili nešto drugo ?

-da li možeš u bios ući, pogledat temperaturu i postaviti CD-DVD u boot opciji da prvi diže system pa instalirat ponovo ako si system formatiranjem izbrisao sa hard-diska.... ??

11 godina
neaktivan
Podizanje Sistema

Poz svima imam problem s podizanjem sistema, znaci nekad nece nekad hoce, problem mi se javlja povremeno ,zasto i kako ne znam? Znaci kao prilikom podizanja kao da racunar ne moze da "sastavi" kao npr. kad palite auto pa nece odma da upali nego vergla pa vise puta :D. I kad se napokon upali pojavi mi se ova poruka "AMD Data Change...Update New Data to DMI!" , pa zna li neko u cemu je rijec , hvala velika za svaku pomoc :D 

0 0 hvala 0
11 godina

To ti je nešto sa HDD-om, probaj otvorit kutiju i isključit kalbove pa ih ponovno uključit. Ili ako imaš negdje koji drugi kabl probaj sa njime.

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
11 godina
neaktivan
Podizanje Sistema

Ok pokusat cu, hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Podizanje Sistema

Nista definitivno nije do kablova.

0 0 hvala 0
14 godina
Replicant kaže...

Nista definitivno nije do kablova.

Promjeni si bateriju na matičnoj ploči.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
neaktivan
Podizanje Sistema

Terstiraj HDD ... vidi da on mozda ne crkava.... Hdd sentinel ili nesto slicno

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako to misliš nekada ne upali? Uopće nema slike ili zapne pri podizanju sistema?

Lako moguće da je matična pokvarena ako ima problema sa cold bootom. Pogledaj da nema na matičnoj napuhanih kondenzatora?

Probaj dignuti bilo kakav live cd, memtest ili hd sentinel bootable pa vidi hoće li bloirati? Prije odspoji hard disk, ako možeš.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice